Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Perfekta pendelspelet

9 Skrivet av - 28 augusti, 2007

Varje dag spenderar jag sammanlagt 42 minuter på stockholms gröna tunnelbanelinje. Medans folk sitter med sina gratismorgontidningar och låtsas vara viktiga så fiskar jag upp min psp ur väskan.

Den är så himla fiffig. När man ska stänga av psp:n skjuter man av/på-knappen uppåt några sekunder. Om man däremot bara snabbt klickar den uppåt slocknar skärmen och den försätts i viloläge. Ett snabbt klick uppåt med knappen så startar man upp spelet på exakt samma ställe som tidigare. Detta läge verkar knappt dra något batteri över huvudtaget, och min psp ligger praktiskt taget jämt i viloläge.

Spelet som går varmt i min psp just nu är den mysiga bondesimulatorn Harvest Moon. Spelet är egentligen en inte allt för strålande portning av playstationversionen ”Back to Nature”, som i sin tur är kusligt lik Nintendo 64-versionen. Japp, de fula gröna kanterna hör till, det eller en blurrig utdragen och uppförstorad bild. Bara att välja, pest eller kolera.

070828_hmpsp.jpg

Det enda som faktiskt är nytt med psp-versionen jämfört med playstationversionen är möjligheten att spela spelet som tjej. Vilket faktiskt inte är så spännande som det låter. Istället för att få gå ut och ragga förväntas man sitta på sin farm och VÄNTA på att grabbarna ska komma förbi och bjuda ut en på dejt. För att inte tala om faktumet att när man väl har gift sig så är spelet slut. DÄR HÖR NI. När kvinnan gifter sig slutar hennes liv. Fråga spelutvecklarna på Natsume. Förutom de små detaljerna, lite buggar hit och dit och annan skit, så är spelet faktiskt lika farligt beroende framkallande som sockersött.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

leung - 28 augusti, 2007

åh HM ^^ spelade det för första gången till SNES är verkligen ett spel som jag gillade. har ett ex av psx versionen som du nämnde inplastad och liggandes någonstans…. usch har aldrig haft tid att spela det sen jag införskaffade det hehe

Gwellmyn - 29 augusti, 2007

Är inte livet slut på riktigt också om man gifter sig ;-P

BuXXi - 29 augusti, 2007

Det perfekta pendelspelet är (för min del åtminstone) Picross DS, hinner precis med ett game på morgonen (och nästan två på hemvägen när man är lite mer klar i huvudet).

Släpps på tok för många Harvest Moon, har ju knappt hänt något nytt sen SNES-tiden.

Elin - 30 augusti, 2007

Harvest Moon är något av det absolut sötaste och mest beroendeframkallande som världen har skådat :) SNES-versionen är dock enligt min mening helt klart den bästa i serien, och jag håller verkligen med talaren ovan om att det har släppts lite för många sedan dess.

Kristian Johansson - 12 januari, 2011

Lustigt det där. Det mest framträdande i PSP-versionen av Persona 3 var ju också att kunna spela som tjej. :P

Angelica - 12 januari, 2011

Bara två och ett halft år sen Kristian! ;)

Kristian Johansson - 12 januari, 2011

Angelica:

Hörredu! Nu var det ju bara ett exempel, jag tänkte om det fanns en trend, kanske har kommit fler spel under den tidsperioden med liknande idé? Tyckte det var ett roligt sammanträffande iaf. :P
Förresten Angelica, du nämnde sleep mode, men visste du att PSP Go har en ännu fiffigare funktion, som många dessutom verkar ha missat? Pause mode!
Det innebär att PSPn sparar en liten fil som gör att du kan hoppa tillbaka exakt där du pausade, även när du avslutat spelet. Det är praktiskt om man vill gå tillbaka till XMB-menyn och göra någonting annat på sin PSP utan att behöva leta sparpunkt i spelet, men det är också bra om batteriet börjar ta slut och man inte hinner ladda!

Inlänkat

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp