Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Fem anledningar att besöka Japan

4 Skrivet av - 1 maj, 2008

Snart två veckor sedan hemkomsten, och det är nästa läskigt hur snabbt man kommer in i vardagen igen. Idag har jag tittat igenom massa bilder och minnts det bästa med japanresan. Så här kommer en liten topp-fem utan inbördes ordning.

Maten
Även om all mat inte seglade in på toplistan var det onekligen en kulinarisk upplevelse. Japanernas ovana att ha ägg i… ungefär allting visade sig inte vara någon jättehit. Sött och slemmigt är två nyckelord i japansk matlagning, är du ute efter kryddstark mat som bränner i strupen bör du se dig om efter ett annat resemål. Ändå hittade jag mycket gott bland japanernas ramen, yakiniku och sushi.

Tempel
Kyoto kryllar av tempel och efter en hel dag fylld med tempelturer är man rätt less. Men några tempel är absolut på sin plats i planeringen, många är fantastiskt vackra byggnader med minst lika fina trädgårdar. Ska man bara se ett enda tempel är Kinkakuji(Rokuonji), den så kallade guldpaviljongen, ett hett tips.

Arkadhallar
Hela spelkulturen i japan är fantastisk! Att kliva på tunnelbanan och se en medelålders kvinna sitta med en ds och en kostymkille sitta med sin psp i högsta hugg är ingen ovanlighet. Landets arkadhallar är många och välfyllda med allt från dansspel, trumspel, skjutspel, bilspel, fighting till apgamla pixel-klassiker. Fyll fickorna med 100 yen-mynt så finns det många timmar att fördriva i arkadhallarna.

Wrestling
Okej, det finns säkert wrestling på många andra platser i världen, men jag misstänker att japansk pro-wrestling är i en klass för sig. Om detta är ett måste på någon annans att-göra-i-japan-lista vet jag inte, men jag minns mitt wrestlingbesök som något av det bästa med hela resan.

Shopping
Prylar, prylar, prylar… I japan finns allt man inte visste att man behövde, det vittnade min överfulla resväska om vid hemkomsten. Jag handlade allt från coola kläder och elektroniska apparater till samlarfigurer från tvspel. Mitt tips är att se till att ha några extra tusen i reskassan för oförutsedda impulsköp. Japan är inte överdrivet billigt, inte som andra länder i asien, men billigare än i sverige är det absolut.

Har du frågor eller vill ha tips kan du maila xboxflickan@gmail.com så svarar jag så gott jag kan. För er som var nyfikna på hur mycket det kostar att åka till japan, så går flygbiljetten på mellan 8000 och 10000. Boendet där varierar mycket beroende på vad man har för krav såklart, jag bodde en del hos kompisar och på såväl billigare som lite dyrare ställen. Allt som allt (flygresa, boende, mat, shopping, m.m) gick min japanresa på ca 35 000 kr.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

HirO - 1 maj, 2008

Du ser livsfarlig ut med två puffror i händerna :o

xboxflickan - 2 maj, 2008

HirO: Lätt! Fråga zombiesarna i House of the Dead 4 ;-)

busikan - 3 maj, 2008

Det var en härlig resa du varit på..!Vad fick dig att åka från första början..?

Ha det så bra/IKA

xboxflickan - 3 maj, 2008

IKA; Ja, japanresan var verkligen i en klass för sig! Det blir svårt att toppa :)

Jag har väl alltid varit lite nyfiken på japan, och tvspelstokig som jag är kändes det som ett perfekt ställe att göra min första egna stor-resa till.

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp