Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Vad är grejen med Dead Space?

16 Skrivet av - 17 oktober, 2008

Titel: Dead Space
Release: 23 oktober 2008
Format: Xbox 360, PC, PS3
Genre: Sci-fi horror

Vad är grejen?

  • Strategiskt lemlästande – Här gäller det att hålla tungan rätt i mun, för Necromorpherna i Dead Space är inte lätta att få kål på. Ett välplacerat skott i pannan är inte alltid rätt väg att gå, det gäller att skjuta eller hugga bort rätt kroppsdelar. Men man får passa sig, Necromorpherna är nämligen hejare på att slåss. Med eller utan armar.
  • Rymdskräckis i framtiden – Handlingen utspelar sig en bra bit in i framtiden på ett rymdskepp smockfullt med arga aliens. När det gäller läskighetsgraden går meningarna isär, men tänk tidiga Resident Evil, inte Silent Hill, så hamnar vi nog ungefär rätt.
  • Tyngdlösa miljöer – I rymden kan ingen höra dig skrika, och en promenad utan på skeppets hull är ingen promenad i parken. Varierande miljöer som påverkar hur du kan förflytta dig är också något som särskiljer Dead Space från mängden.

Jag vet att jag kommer gilla Dead Space. Jag hörde till och med någon kalla Dead Space för ”Rapture i rymden”!

En hel del recensioner har hunnit komma ut och i skrivandets stund ligger snittet på metacritics på 88. Inte så pjåkigt, platsen i min hylla är given.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Elin - 17 oktober, 2008

Jag ser fram emot det som sjutton!

Give me the pain I'm used to - 17 oktober, 2008

Jag hörde talas på Dead Space bara för någon månad sedan. Tycker att det ser väldigt lovande ut. Kanske hetast i höst? Om man som jag inte är intresserad utav av Fabel 2

Farbror Atlas - 17 oktober, 2008

Mmm, har förhandsbokat. Frågan är om jag vågar spela när det väl anländer? :P

xboxflickan - 17 oktober, 2008

Jag är rädd för att man blir besviken om man förväntar sig ett tokläskigt spel. Dead Space verkar ha lånat mycket från olika spel och filmer, och att man valt att plocka gamla skräck-klyschor gör det ju tyvärr lite förutsägbart eftersom man sett det mesta förut.

Såg att Thomas Wiborgh(varför får tanken på Thomas Wiborgh mig att vilja nypa honom i kinden?) gett det en nia i Level. http://loading.se/review.php?review=1324

gamergadgetgirl - 17 oktober, 2008

Det är så mycket roliga spel som kommer snart att man blir alldeles snurrig i huvudet! :D Dead Space lär få vänta lite, till förmån för Fable2, för min del… men det kommer absolut att spelas och gillas. Har alla möjligheter att bli det roligaste skräck-överlevnads spelet för Xbox 360 sen Dead Rising. (Om man inte räknar in Bioshock i genren… som jag ser mer som en FPS skräckis.)

Gwellmyn - 17 oktober, 2008

Tror också att man får räkna med att det är mer action är skräck. Även om jag också kommer göra i byxan antal gånger när jag spelat det.

xboxflickan - 17 oktober, 2008

Gwellmyn: Mesfia då. Du får göra som alla andra tvspelsspelande karlar, gömma dig bakom en kudde och låta tjejen sköta spakarna!

Och appropå thomas wiborgh så hittade jag det här gamla inlägget i arkivet: http://xboxflickan.se/2007/06/29/en-riktig-lassie/

Haha. Jag fick ett mail från Thomas efter det där… XD (Det var inte en polisanmälan med tillhörande besöksförbud, faktiskt.)

DaCapo X - 17 oktober, 2008

Efter att ha tvingat mig igenom Resident Evil : Code Veronica till Dreamcast så sa jag till mig själv: aldrig mer skräck på tvspel!
Sen lånade jag Condemned till 360 av en kompis sedan han övertygat mig om att det inte var läskigt.. Jag skulle anat att det var något lurt när han log så där O_o

Så: Vågar jag Dead Space? Trodde först att det skulle vara läskigt som attan men efter att ha läst diverse recensioner så kanske man ska testa iallafall. Kanske är en lagom skräckupplevelse för en mes som mig ^_^

Lucario - 17 oktober, 2008

Du fick mig att bli nyfiken nu ^^ Har inte brytt mig om spelet alls men nu blev jag riktigt intresserad :D

Halle - 18 oktober, 2008

If you like gaming then check this out.

Osiris Games Forum
http://z3.invisionfree.com/Osiris_Games/

A video game forum for independent video game makers and a place for the fans of these. We have titles like Chart Wars 3, GameBiz, Bestseller, etc.

Or just join in and talk about everything and nothing in the “General discussion”.

Nicker555 - 19 oktober, 2008

Blev attans besviken när jag fick reda på att specialutgåvan inte kommer till sverige:( varför denna plåga, har sett ifram imot dett spelet sen i vintars.. annars någon som vet om filmen downfall finns till nerladdning isåfall skicka en länk till min hotmail^^
Nicke_sk8@hotmail.com

xboxflickan - 19 oktober, 2008

Jag har en skiva här med och ett litet smakprov av Downfall, jag får ta en kik och se om det verkar vara något att ha!

Special editions brukar vara så hutlöst dyrt för lite småskrot, så det brukar jag bojkotta ändå. :(

Rolle - 19 oktober, 2008

kommer bli ett kanon lir =)

gabbster - 22 oktober, 2008

Dead Space och Mirror’s Edge blir ju två självklara val i Höst.

Maxx13 - 13 oktober, 2009

Actually found that one harder than the ones Richard put up. ,

Inlänkat

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp