Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

NXE-intryck en masse

26 Skrivet av - 19 november, 2008

081119_avatarNu ska jag rusa till pendeltåget och snabba mig hem så jag kan kasta mig över xboxen och ladda ner nya uppdateringen. Först ska jag plita ihop en fin liten avatar, och sen ska jag ta en kik på nya marketplace.

Det kliar säkert i era fingrar, så dela med er av era intryck och åsikter om New Xbox Experience i kommentarerna så fyller jag på här i inlägget så fort jag fått en chans att testa lite. En bild på min avatar ska ni ju givetvis också få, förstås!

Lite senare…

Skåda mitt mästerverk till höger! Jag kikade runt lite bland mina vänners avatarer, och fick mig några goda skratt. Många har dessutom lyckats skapa läskigt lika små avatarer. Visst hade man kunnat önska lite fler alternativ, men det kan jag tänka mig kommer att komma i framtiden.

Men… är det bara jag eller fick alla munnar en att se helt dum i huvudet ut?

Jag tror man vänjer sig vid det nya blädder-systemet, det känns nytt och fräscht och jag blir glad. Fast en sak irriterar mig, blev inte friendlisten sjukt oöverskådlig helt plötslig? Jag ser ju knappt vilka som är online eller vad dom sysslar med!(edit: Eh, doh! Om man trycker på xbox-knappen får man ju upp en sån där bra kompislista. Bra! Bättre dessutom.)

Nåja, nu har jag ett spännande paket som dök upp med posten att ta itu med…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Joakim Ericson - 19 november, 2008

Jag är Nöjd med den. menu:erna är snabbare. Har installerat två spel på xboxen men har inte märk stor skillnad på laddings tiden. Någon som har märkt skillnad skriv det då här. men det är bra i alla fall att inte dvd läsaren brummar så nu är xboxen lite kallare! :)

gamingmama - 19 november, 2008

Åh. Jag sitter med feber och huvudvärk och känner mig halvt döende men när du pratar om uppdateringen med sådan entusiasm så måste jag nog faktiskt slå igång boxen och göra min egna lilla avatar innan jag stupar i säng.

Martin - 19 november, 2008

Vännerlistan i själva huvudmenyn går knappt att använda om man vill hitta en specifik kompis. Det är betydligt enklare att göra det genom att trycka på Xboxguide knappen och få fram vännerlistan på så vis.

Gwellmyn - 19 november, 2008

Nämen så söt man kan bli!

Friendlisten tycker jag är en av de få bra sakerna för tillfället med uppdateringen (antagligen är det bara ovana som gör att jag rynkar näsa åt det). Det är ju hur enkelt som helst att se vilka som är online, de som är glada och pigga är online. De som står och sover är det inte.

Mallex - 19 november, 2008

Bara jag som tyckte allt vart mycket värre? Speciellt nya meny systemet. Helt okej med avatarer dock och att ladd in spel på hårddisken är inte så dumt.

BuXXi - 19 november, 2008

Måste säga att skapandet av ens Avatar var ganska tråkigt jämfört med Miis, så orkade inte ens försöka göra mig själv.

D - 19 november, 2008

Friends-bläddrandet är halvsnyggt men verkligen jätterörigt. Blev lagom lättad när jag märkte att det fortfarande gick att få fram en mer klassisk överblick över ens vänner.

Annars känns det ganska hett faktiskt. Dock får jag bara en massa errorcodes på marketplace så att testa avatarerna i något XBLA-spel verkar inte bli av.

Hur skönt var det inte att rensa alla XBLA-trails ur gamerscore-listan förresten? ÄNTLIGEN! :)

Naseer - 19 november, 2008

Jag gillar inte att det är en sådan rip-off (avatar musiken någon?), men ska nog se till att använda mig av avataren ändå nu när jag har den.

Gillar dock själva uppdateringen skarpt. Det blev snyggare och bättre.

Lando - 19 november, 2008

Stör mig mest på att min goa Street Fighter IV bakgrund blev helt galet beskärd :(
Avataren var la rolig att knåpa ihop, illa att man inte kan ha två samtidgt dock, haha! Fick bli afrot, enda som var likt.
Läste att det var lite probs med det nya med, min Xbox hängde sig fan när jag var på friendslist, det var intressant :P

xboxflickan - 19 november, 2008

Mmm, min xbox hängde sig typ det första som hände. :( Fick starta om.

Jag stör mig på att det bara visas fem personer åt gången på friendlisten, svårt att få en bra översikt! idag hade jag 37 personer som var online samtidigt… :O

Malmer - 19 november, 2008

Posta dina intryck från ditt hemliga paket som jag antar innehåller Lips (såg att du spelade det) så fort du kan. Är nyfiken på hur det är…

Peter - 19 november, 2008

Får man lov att fråga vad det låg i paketet.
man blir ju så nyfiken!

Meroigo - 20 november, 2008

Som jag skrev i den andra NXE-posten så har jag haft uppdateringen i 20 dagar. Jag har skrivit rätt mycket om den i denna tråden (blir lite för mycket om jag ska copypastea…): http://www.terebigemu.se/forum/index.php?topic=220.0

Angående 360 som hänger sig… Jag har inte haft några problem med NXE i de 19 dagar jag haft den. Värt att nämna är att jag har en relativt ny 360, den nya 60GB-modellen. Hårdvaruproblem för vissa? Något annat? Om min börjar hänga sig nu kan jag gissa att det har något med LIVE att göra.

Lucario - 20 november, 2008

Jag är positivt överraskad. Avatarsystemet bara skriker ”Mii!” men det är okej, jag blev snygg! (får fota den och lägga upp den i min egen blogg imorrn)

Allt känns rätt fräsigt och lättöverskådligt så fort man vant sig mer vid hela grejen. Allt som allt en tumme upp, mest för att det går så mycket snabbare på dashboarden nu :D

Sammy Nilsson - 20 november, 2008

Det nya sysyem äger det gamla… Låt mig gissa fick du ”Lips”:P?…

Sammy Nilsson - 20 november, 2008

Svar på Neseer: Jag testade UNO igår… Det är ett av spelen som funkar med avtars… Men det är nog bara ”Live” som krånglar nu… Det kom errors på marketplace för mig med,,,

Gwellmyn - 20 november, 2008

Jag vet vad som fanns i paketet, jag vet som fanns i paketet! Ikväll får jag dessutom åka hem till xboxflickan och leka med det som fanns i paketet. Ibland är det bra att ha henne som ”chef”. :P

Joakim Ericson - 20 november, 2008

när jag gick in på Frends och kollar på avatarer och sen klickar på att läsa en kompis profile så hänger den sig!. (vartvugen att hålla in av stängnings knappen på xboxen) Spelade Banjo och Kazooie Bolts & Nutes hängde sig 2-3 gånger sen NXE kom. men släppte efter ett tag.

affe - 20 november, 2008

Har hängt sig i friends för mig också, twice!
Sen verkar min hårddisk blivit mindre av någon anledning. Från 20 GB till ~13.6 GB. Någon som har upptäckt något liknande? Ganska irriterande eftersom man bara får plats med ett spel.
Måste säga att installera spel på hårddisken var en höjdare. Mycket lägre ljudnivå och jag märkte av lite förbättring i laddningstiderna också.
Att det finns fler upplösningar att välja på var också en hit för mig med en skärm på 1680×1050.

jool - 20 november, 2008

Lite halvt creepy sak man ser när man kommer hem tidigt och nästan ingen är online är hur avatarerna för dom som är offline står och sover… alternativt väntar på att mina brains ska komma nära nog för att de ska anfalla…

Annars finfint och en fantastisk tystnad efter man lagt in spel som Fallout 3 på hårddisken.

Gwellmyn - 20 november, 2008

Märker också av en liten fördröjning när man varit runt och kollat på friends.

affe - 20 november, 2008

En sida som kan vara smidig.

http://www.stripesonfire.com/nsc/

Fet lista på hur mycket plats spel tar på hårddisken.

Surahero - 20 november, 2008

Party chatten är guld. Samma är det att kunna läsa in skivorna. Nu måste man ju dock skaffa en 120gb bara. Och det vill man ju inte göra när det kommer så många bra spel här innan jul…

xboxflickan - 20 november, 2008

affe: Tack för tipset, bra sajt! Jag har bara 20 gig så jag får nöja mig med att ha ett spel åt gången installerat. :(

Surahero: Ja, äntligen, som vi har väntat på partychatt!

Inlänkat

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp