Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Spelsug och skräcklust

33 Skrivet av - 27 februari, 2009

Meh! Jag kom just hem, bara för att hitta Halo Wars på dörrmattan. Klockan är redan långt efter läggdags men det ligger liksom här och retas. Spartanerna på omslaget blänger på mig. ”Speeelaaa… speeelaaa…”

Nä, det verkar som jag får hålla ut lite till, sängen ser ovanligt lockande ut. Men jag vet ju att åtminstone tre av er äger spelet, så lite motstånd ska jag väl kunna få i helgen?

Såg förresten en skräckfilm ikväll. Det var länge sen jag såg skräck sist, jag tycks ha samlat på mig ett gäng mesiga filmkompisar men efter lite övertalning gick kvällens sällskap med på att se den spanska filmen Barnhemmet. Mysigt! Filmen var bra, inte fantastisk och inte så värst läskig egentligen. Nu lär jag väl vakna upp kallsvettig mitt i natten bara för jag skrev så…

Men vad jag skulle komma fram till är att jag är skräckspelssugen. Är det jag som inte blir rädd längre, eller spelutvecklarna som gett upp psykologisk skräck?

Senaste Silent Hill verkade ju vara en besvikelse att döma av vad jag hört och Dead Space förutsägbart med billiga skrämselknep. Just nu håller jag tummarna för att Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse till Wii ska hitta sig hit. Det borde ju kunna bli riktigt ruggigt om det följer i sina föregångares spår. Kika på lite trailer vetja!
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=cruZeTUAddU]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

dakka - 27 februari, 2009

Alla skräckspel blir förutsägbara. Det enda spelet som jag verkligen var orolig genom hela spelet var Resident Evil 3 bara för att Nemesis var sjukt jobbig som dök upp hela tiden och vägrade dö.

Med det sagt tycker jag att du borde ge Dead Space en chans. Ska man gå på ren stämning så var det i det absoluta toppskiktet förra året. Man sugs verkligen in i spelvärlden, speciellt om man har surroundljud (som jag skaffade just för det spelets skull – och jag blev inte besviken). Kolla på den animerade prequelfilmen innan du börjar spela och sen är det bara att köra igång. Spela på hard så blir det mer tight med spänningen.

P-A - 27 februari, 2009

Dead Space är visst läskigt :< Tack vare stämningen tho, ljudet gör galet mycket. Annars är Siren helt överlägset den här generationen.

Orphanage är en schysst film, men skräck vettefan :)

Birgitta - 27 februari, 2009

Det kommer att bli suveränt! PZ är det enda som verkligen skrämt mig, Silent Hill är psykologiskt obehagligt och RE har sina stunder men i PZ är jag rädd hela tiden. Vi har ju blivit lovade release i februari men det lär ju inte hända. :( Ser iaf bättre ut för oss än för US.

Ina - 27 februari, 2009

Åh, jag kollade också på skräckfilm igår :D 1408 blev det här och jag gillade den!

Angående skräckspel så tror jag på Fatal Frame, de tre första är de läskigaste spel som finns! Silent Hill 1-4 (iofs Origins också, jag vågar inte ens spela det!) är också riktigt otäckt hemska (men oh så bra) men femman verkar som sagt vara lite av ett antiklimax. Några andra spel har nog aldrig skrämt mig :(

Fuffens - 27 februari, 2009

Fatal Frame? Är det dom som heter Project Zero i Europa va?

TehFnoRd - 27 februari, 2009

Fuffens> Jupps.

Orphanage är en sjysst film. Den har sina stunder tyckte jag. :)
Dead Space är bra, även utan surround, men det sitter på min hylla i väntan på att jag ska få loss pengar att köpa ett. ^^

tgmaduin - 27 februari, 2009

All systems go för Halo Wars. Säg bara till så ska du få spö. Eller hjälp :D

Xboxflickan - 27 februari, 2009

dakka: Åhh resi 3! Jag älkade det, nemesis var fantastisk läskig med sitt ”Staaaars”. Det var grejer det, älskade det spelet på den tiden.

P-A: Siren ja… Jag lirade de första delarna på PS3-också, men tyckte charmen försvann lite när tidsschemat som fanns med i orginalet försvann. Men ja, det hade sina lsäkiga stunder, när man slapp stå ut med tokbrittiskan som kom ur karaktärernas munnar :O

Birgitta: Eller hur? Man är ju på sin vakt hela hela tiden. Vi får fortsätta hålla tummarna för en snar release här.

Ina: Novellen är bättre! ;) Jag tyckte filmen var skum och jobbig.

Fuffens. Just det, det glömde jag nämna. Jag var en ivrig importör i min ungdom och orkade aldrig vänta på PS2-releaserna här i Europa. Därav mitt amerikanske namn-snack ^_^

TehFnoRd: Ett surround alltså… skriver det på årets önskelista :)

tgmaduin: Heh, lätt!

Lunandrez - 27 februari, 2009

Mitt ex av Halo Wars dök också upp igår, men har knappt hunnit spela det ännu, GoW2-multiplayern snodde tiden istället. Hade inte bangat att köra någon online-match, hade varit trevligt att få testa på det läget med. En 3vs3-match om det finns folk till det kanske vore nåt? :D

Ina - 27 februari, 2009

Jag har inte läst novellen ännu :( Men filmen VAR bra xD

Jag tycker att Project Zero är ett sånt dåligt namn. Fatal Frame är så mycket bättre!
Siren förstår jag inte grejen med. Tycker bara spelen är jobbiga :(

Xboxflickan - 27 februari, 2009

Lunandrez: Bra idé! Jag får köra en notis i bloggen och se om vi får ihop tillräckligt med folk :)

Ina: Finns i Everything’s Eventual-samlingen av King. Eller Allt kan hända som den som töntigt heter på svenska :P

Håller med Project Zero är ett intetsägande skitnamn :( Fatal Frame är snyggare, och dessutom en allitteration! Hett.

Siren är ju… ptja. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag älsakde hur saker jag gjorde med en karaktär i ett scenario kunde påverka hur det gick för en karaktär i ett senare scenario på samma plats.

Hamsternator - 27 februari, 2009

Skräckspel är bra skit =)
Synd bara att det brukar vara för lätt att försvara sig =/
Menar, finns just nu bara ett skräckspel jag inte tagit mig igenom. ”Haunting Ground” vilket är bra mycket läskigare än ”Condemned”, ”Silent Hill” eller ”Project Zero” om man frågar mig. Att det är läskigare har ganska mycket med att möjligheterna till försvar är ganska väldigt begränsade ;D

Jag borde försöka ta mig igenom det snart =/
Får hoppas att det inte är så läskigt som jag minns det.

Koma - 27 februari, 2009

Du = nörd.
I like it! :)

Xboxflickan - 27 februari, 2009

Koma: Lätt, att vara nörd är enda sättet att riktigt leva. Älska något och gör det så inihelvete. ^__^

Fuffens - 27 februari, 2009

Jag är lite arg på mig själv, hatar att bli rädd så jag kan inte spela skräckspel (Silent Hill 2 är nog det enda jag kör, då tillsammans med en polare) eller knappt titta på skräckfilmer. Känns som ett jävla handikapp, då jag missar massa bra spel (typ Dead Space skulle jag vilja köra) och säkert bra filmer också.

Christofer Martin - 27 februari, 2009

Du har rätt. Jag har inte hunnit med Dead Space än. Men Condemned 2 var en besvikelse på den fronten.

Anonym - 27 februari, 2009

Skräckspel är väl kul, men det finns ju få som är bra. Fatal Frame är ju det bästa enligt mig själv, men det är igentligen bara det första som är riktigt bra. Tycker 2an och 3an tappade väldigt mycket i stämning och kvalitet tyvärr.

dakka - 27 februari, 2009

Om man har missat Fatal Frame, skulle det vara värt att skaffa det och köra det genom bakåtkompatibilitet på 360n? Har läst några recensioner och det verkar lockande.

Xboxflickan - 27 februari, 2009

Christofer Martin: Condemned 2 hade äckliga dockfabriker :(

dakka: Jag tror absolut att det håller än idag :)

Christofer Martin - 27 februari, 2009

Bara lite äckliga. ;-) Jag älskade ettan, hade ångest under veckan jag spelade det. Antar att jag hade höga förväntningar. Nu är jag på tuben på väg till Peder för en Halo Wars kväll!

Malmer - 27 februari, 2009

Halo Wars verkar riktigt nice. Skriv gärna lite intryck, främst intresserad av kampanjen. Är det bra så blir det nog det när jag e klar med Killzone 2 (-hädelse!). Annars är man nästan lite sugen att spela om Halo 3 kampanjen. Den var ju så grymt bra, oavsett vad alla andra säger nu i efterhand.

atheistium - 27 februari, 2009

I got Silent Hill today – It’s a huge disappointment so far. Been playing for an hour and really don’t like it. Which is a shame seeing as I love the older ones.

Project Zero is a personal favourite though, so it might convince me to buy a Wii.

Also did you get the Tomb Raider DLC? It’s really good.

Xboxflickan - 27 februari, 2009

atheistium: I haven’t played the new Silent Hill game, but I’m not getting my hopes up. The series really lost it’s touch after the second game :(

Yeah, I could see myself getting a wii for Fatal Frame, if it wasn’t for me already having one :P

Nope, haven’t gotten around finishing Tomb Raider, so no need for dlc. I kept getting lost and dying and played something fun instead. :D

Vattenvargen - 27 februari, 2009

Jag sitter just nu och spelar Halo 3 efter att ha spelat igenom Halo: CE och Halo 2.

Skönt med en redig genomgång såhär inför ett nytt halo spel.

Lando - 28 februari, 2009

Siren: Blood Curse till PS3 finns ha la dock japanska röstskådespelare, vad jag minns? Kan starkt rekommendera att du lirar klart alla episoder… vissa är av de senare är helt sjukt jävla bra.

Själv diggar jag för övrigt det jag spelat av Dead Space. Spelet bygger på noga halv-plagiat av typ all sorts skräck som någonsin gjort, men gör med sådan precision att man hela tiden tänker ”Oh.. det här känns som” snarare än ”Hey, det här är ju snott från” vilket ger liret en genomgående rätt go feeling. Fast, tja, det är ju vi det.

Silent Hill Homecoming bör du undvika iaf. Lirade det i höstat… ingen direkt höjdare. Typ Silent Hill the movie the game, fast med en hyfsat ball story som bara blir ball de sista 20 minuterna.
Och så fick vi Ufo-Ending på FÖRSTA genomspelningen. Bara sådär.
Vad i helvete liksom? :P

Samson - 28 februari, 2009

Jo jag såg att du satt och spelade halo wars tidigare idag. Själv satt jag och hoppades på en L4D-repris, men jag antar att du var upptagen.

Skräckspel har inte lyckats skrämma mig sedan jag var liten och bajsade på mig (inte ordagrant) i hundsekvensen i RE1.

Har dock hört om ett kommande spel till wii som nintendokillarna på IGN snackat lite om som verkar lovande. Suggestivt uppbyggt med att du spelar en liten pojke som inte kan försvara sig. Spelet inleds med att din mamma nattar dig och slävker lampan och går ut, sedan vaknar du mitt i natten av att din mamm kommer in och skräckslaget säger åt dig med oroad modersröst att du måste gömma dig under sängen och vara helt tyst. Väl därunder ser du ur pojkens ögon hur din mor blir brutalt mördad av något obeskrivligt som endast kan beskrivas som ”mörker”, smakfullt censurerat av att du endast kan se upp till hennes anklar.

Sedan ska du ta dig fram, helt försvarslös i en mycket mörk värld (grafisk stil som filmen sin city ungefär) endast beväpnad med en glappande ficklampa.

Av det jag hört ska det iaf bygga på samma typ av skräck som första silent hill, dvs att det är stämningen och utsattheten som är skrämmande, inte blod och läskiga fiender. Tyvärr vet jag inte om spelet fått någon titel än dock.

I filmväg är jag väldigt svag för zombiefilmer, dock inte för att bli rädd utan mer för underhållningsvärdet och att de ofta är klaustrofobiska och dystra.

Håller just nu på att se genom de italienska serierna som kallas zombie flesh eaters i UK-release. mkt trevligt tittande.

jaj, det var mina tips iaf. Ha det bra och glöm inte att lyssna på savepunkt podcast som du hittar på http://www.savepunkt.se

Joakim Ericson - 28 februari, 2009

Vem har tid med Halo Wars när man får med 3 Mystic map till Halo 3? Jag har snart all Achimments man kan få finns 1 kvar för mig, sen kan jag inte ta fler fören när det är zombie mode. och efter det är det väntan på dom 3 andra mapsen så jag kan få dom 6st sista achimmetns! så 9st kvar totalt!

Malmer - 28 februari, 2009

Men Angelica…hur skall du hinna med detta? Du har ju ännu inte gett persiens prins den uppmärksamhet han förtjänar. Men jag kan iofs förstå om ett Halolir går före. Och RE5.

Xboxflickan - 28 februari, 2009

Malmer: Jag veeet! *skämmes*

Men nu när jag är singel har jag ju all tid i världen att spela tv-spel! :D

Malmer - 28 februari, 2009

Äsch, skäms inte…själv har jag varken lirat Bioshock eller Dead Space ännu, trots återkommande rekommendationer.

Men gosa du ner dig i en fotölj med en varm filt och handkontrollen. Stäng ute världen, och lev på snabbmakaroner, choklad och spel i en helg, och du skall se att snart är du ikapp med spelsamvetet. Gjorde så förra helgen när frun var borta. Ungkarlslivet i komprimerad version…sweet – bara det inte blir för ofta… :D

Mitsukai - 2 mars, 2009

Silent hill homecoming är helt okej faktiskt =) Inte skräck utan mer hemmamys. Definitivt INTE den sämsta i serien iaf.

Skrev själv om fatal frame för ett bra tag sedan. Har följt utveckligen sedan starten av project zero och det är ett grymt härligt spel =D

Xboxflickan - 2 mars, 2009

Mitsukai: Jag kanske får ge det en chans om jag hittar det billigt i någon reaback, men något fullprisköp blir det nog inte. Eller om jag hittar det i någon kompis hylla och ber om att få låna :)

Vilken del i serien är sämst då om inte Homecoming är det? :O

Ja, Fatal Frame/Project Zero är sååå himla bra! ^__^

Jadsia - 4 mars, 2009

Men har ni glömnt F.E.A.R.? det var ganska läskig o ganska bra till 360.
LÄNGTAR till den nya project zero. För mig var ettan den bästa i serien.

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp