Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Speltestat: Halo Wars-demot

13 Skrivet av - 3 februari, 2009

090203_halowarsPå torsdag släpps demo på Halo Wars, och jag kan inte annat än rekommendera att man laddar ner det. Jag fick möjlighet att tjuvspela demot redan idag, så kvällen har spenderats med resurssamlande, basbyggande och truppuppgraderande i bästa RTS-anda, kryddat med Warthogs och Grunts.

Demot innehåller två tutorialbanor och två campaign-banor och tar någon timme att ta sig igenom i lugn och ro.

Mitt största orosmoment har varit att Ensemble Studios tagit sig vatten över huvudet och försökt göra ett spel för både Halofans och för RTS-fans, men inte lyckats med något av de två. Visst är det för tidigt att säga något efter att bara ha spelat demot, men jag börjar bli allt mer övertygad om att det här är ett riktigt bra spel och att jag faktiskt gått och oroat mig i onödan.

Dessutom är det löjligt snyggt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

dakka - 4 februari, 2009

Jag vill alltid gilla rts-spel, men varenda gång blir det tvärtom. Jag kan helt enkelt inte med att spela dem. Eftersom jag är helt såld på Halo-universumet är detta ännu mer hjärtekrossande för mig :) Antar väl att jag får lägga pengarna på Resident Evil 5 i stället. Fear 2 är iaf givet.

Lunandrez - 4 februari, 2009

Jag känner igen mig i den oron, och är – bl.a. därför – oerhört taggad på att få testa demot snarast möjligt. Kul att höra att det faktiskt verkar fungera väldigt bra. ^_^

Fuffens - 4 februari, 2009

Jag är övertygad om att Halo Wars är ett grymt nice spel. Jag är inte lika övertygad om att 360n är den bästa plattformen för spelet. Att provat några RTS på konsol tidigare, och det är väl den enda genren dom inte lyckats ”konvetera” till konsol än i mina ögon. Det är inte bara kontrollen som blir lite bökig (det är nog mer än vanesak), men ofta är det alldeles för smått och plottrigt också för att man ska kunna se på så långt håll (köp ny TV jiddrar ni, men jag har inte plats för större än 32″ widescreen i min TV-hylla, och är inte heller gjord av pengar).

Halo Wars är ju å andra sidan enbart utvecklat till 360n och ingen PC-port, så detta kanske kan bli bra. Demot är givet i alla fall.

Sammy Nilsson - 4 februari, 2009

Halo Wars komme säkerligen bli ett toppen spel^^! Och jag kommer självklart ladda ner det. Har väntat jätte länge!

Christofer - 4 februari, 2009

Så givet!

Ställde faktiskt upp i en bloggtävling idag för att få en betanyckel vilket jag aldrig brukar göra… håll tummarna för mig!

Xboxflickan - 4 februari, 2009

dakka: Ja, det där med RTS är svårt. Inte min favvogenre, men när jag väl sitter där brukar det vara rätt skoj ändå.

Fuffens: jo, visst finns det problem. Man känner ju aldrig att man får lika bra överblick som på pc, och när man försöker kontrollera flera olika trupper på olika ställen samtidigt kör det lätt ihop sig.

Christofer: Jaha, så om jag skulle fixa en tävling där man kan vinna Halo Wars till releasen, skulle du ställa upp då? ^__^

Christofer - 4 februari, 2009

Är det en utmaning??!! :)

Ja det skulle jag. Men jag känner på mig att din tävling kommer bli svårare än den jag ställde upp i…

Xboxflickan - 4 februari, 2009

Christofer: Lätt att det är! Kommer upp mer info i slutet av veckan, jag ska klura lite mer på hur vi ska gå till väga… :D

Makra - 5 februari, 2009

Det finns att ladda ner nu på http://marketplace.xbox.com/sv-SE/games/offers/0ddf000a-0000-4000-8000-00004d5388ba.

Sammy Nilsson - 6 februari, 2009

Demot var helt perfekt eller ska jag säga spelet. Nu längtar jag verkligen tills den fullständiga versionen kommer. Har ju bokat limited edition^^!

Christofer Martin - 6 februari, 2009

Jag vann betan! Sitter på tuben nu och ska hem och lira i en långlunch.

Christofer - 6 februari, 2009

… men det verkade bara vara demon. :(

Nåja, kul ändå.

M - 10 februari, 2009

Jag har varit övertygad från starten att detta kommer bli supergrymt. Och demot var ju supergrymt. Detta, resident evil 5 och mafia 2 blir årets tre bästa spel.

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp