Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Ett förbaskat bra spel, men ett dåligt Resident Evil

12 Skrivet av - 15 mars, 2009

Eftertexterna har rullat och mina fingrar är ömma efter en hel dags sträckspelande. Körde igenom Resident Evil 5 idag. Normal som svårighetsgrad med med min bror Nikke som fick rycka in som Sheva. (Du och jag, Chris. Du och jag.) Någonstans mellan sju och åtta timmar hamnade spelets klocka på efter sista bossen, men med allt menyfipplande och några continues inräknat så hamnar vi nog snarare på nio timmar. Observera att Nikke lirat igenom spelet innan och visste vart vi skulle och hur vi skulle göra saker och ting, även om han lär mig klura lite på egen hand för att inte sabba spelupplevelsen. Så plussa på en 2-3 timmar på det där för att få till en normal förstagångsgenomspelning.

Rubriken säger väl det mesta om vad jag tycker. Spelet är riktigt bra, men jag får inte den där Resident Evil-känslan. Mycket saknas, och det känns som att Capcom har gått i en helt annan riktning den här gången. Bort från allt vad läskigheter och riktiga zombies heter. Mer action, mer strider, mer explosioner och mer ammunition. När jag sitter och hukar mig bakom en stor låda samtidigt som kulorna viner omkring mig får jag nästan för mig att jag spelar Gears of War 2. Inte för att det är en särskilt dålig sak, men det är ju inte Resident Evil som jag vill ha det.

Men ändå köpvärt spel, utan tvekan. Om inte annat för att man när man klarar spelet låser upp det fantastiska minispelet Mercenaries som är en sorts time trial där det gäller att samla så mycket poäng som möjligt på begränsad tid.

Nu ska jag sova på saken, och återkommer med ännu fler åsikter redan imorn kväll.
090315_residentevil5

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

sanslos - 15 mars, 2009

Coolt att sträckspela ett spel, det har jag aldrig orkat göra med såna pass långa spel. Jag testade demon på splitscreen med min kille, det var en stor besvikelse. Inte för jag är fan till RE-serien alls, utan hur märkligt och stelt allt kändes. Och förstås storleken på rutorna i splitscreen.

Dakka - 16 mars, 2009

Tydligen har ju Capcom redan bestämt sig för att göra en reboot av serien, så det här konceptet kommer inte att vara grunden i nästa spel. Frågan är vad de går vidare till. Jag håller med dig. Spelet är riktigt bra, men inte ur ett RE-perspektiv.

Kristian Johansson - 16 mars, 2009

Du får plus för den feta stilen i texten, Angelica!
Däremot undrar jag hur du kan säga att Capcom tagit serien i en helt annan riktning den här gången? Precis det du beskriver i texten stämmer ju in på Res Evil 4.

Jadsia - 16 mars, 2009

Ha ha!!! Angelica+Chris= sant!!!.
Åh det var länge sen jag körde en sån spel-pass!!!!. Det får bli när jag köper SF IV….. sonic booooooom!!!!.

Ina - 16 mars, 2009

Känns lite som det jag skulle säga om Silent Hill 5… fast jag har ju inte testat det än… :(

Linus - 16 mars, 2009

9 timmar? Det var mig jäkligt mycket kortare än 20 timmar som Capcom påstår längden på spelet ska vara.

Jag är en av de få som verkar gilla den nya riktningen som Resident Evil serien har tagit, snabbare, mer action och mer varierat.

TehFnoRd - 16 mars, 2009

”Bort från allt vad läskigheter och riktiga zombies heter. Mer action, mer strider, mer explosioner och mer ammunition.”
Så har ju serien blivit mer och mer för varje del efter 1:an (undantaget som bekräftar regeln här är RE 0), så jag blir lika förvånad varje gång jag läser det argumentet. ^^
Köpte det själv igår och har bara spelat strax under 2 timmar. Verkar vara ett bra spel, snyggt som fan. Och det har kvar det som jag tycker är kärnan av vilket RE spel som helst: En galen story med galnare karaktärer och tvistar. Det är Resident Evil för mig. Det har aldrig varit ett skräckspel efter 1:an, förutom RE 0 då som sagt. ^^

Anno - 16 mars, 2009

”Mycket saknas, och det känns som att Capcom har gått i en helt annan riktning den här gången. ”

Har du kört 4:an? Nä den här recensionen låter som Gamespots, hyllar Microsoft som gud.

Lando - 16 mars, 2009

Fyran var la lite samma race, och det vill jag minnas att du inte hade något emot så direkt? Eller blandar jag ihop det kanske?

Å andra sidan verkar ju Resident Evil 5 i den bemärkningen vara lite av ett Resident Evil 4-2… så, tja. Skall inte spela det förrän i sommar själv, så får återkomma med en åsikt då :p

BuXXi - 16 mars, 2009

Har inte orkat spela igenom hela än (då jag spelar med AI, som faktiskt är roligare än random folk på XBL)… Men jag upplevde precis samma sak med 4:an som du beskriver här, bra spel men inte det Resident Evil man vill ha. Längtar faktiskt mer till ett Umbrella Chronicles 2 mer än jag gjorde till detta även om det är en bra bit från de RE-spelen jag gillar mest.

Sebastian Magnusson - 16 mars, 2009

Ja, en 7-8 timmar låter som ett rejält nedåttjack jämfört med föregångarens 15-20. Visserligen positivt med kortare spelupplevelser i de flesta fall, men inte när det gäller något så vansinningt välpolerat som de senaste två RE.

Xboxflickan - 17 mars, 2009

Ja, jag inser att det är likt fyran, men jag tycker att spelet tagit sig ännu längre bort från seriens grund. Läs det här inlägget där förklarar jag varför: http://xboxflickan.se/2009/03/17/asikter-om-resident-evil-5-theyre-mine-all-mine/

Och ja, spelet är väl knappast långt. Men plussa på några timmar för en normal första omgång. Jag körde ju med Nikke som inte bara är rutinerad RE-spelare men som också lirat igenom det två gånger innan.

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp