Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Saker som börjar på W

16 Skrivet av - 5 mars, 2009

Det finns tre nya demos ute på Marketplace att tanka hem. Wanted: Weapons of Fate, Wheelman och WWE Legends of Wrestlemania.

Själv sitter jag och tankar Wanted för fulla muggar. Yay! Så i väntans tider låter jag hjärnan gympa med lite Braid, trots att hela stämningen och historien gör mig illa till mods. Är det bara jag som är labil eller är det någon annan som upplever Braid som ett sjukt deprimerande spel? Kanske även väldigt fantastiskt, förvisso. Men jag blir tokdeppig av att spela det. Och musiken! Fin fin fin men ledsen ledsen ledsen.(Spoilerfria kommentarer nu hörrni, tänk på att många säkert inte hunnit spela färdigt!)

Appropå väntans tider… häromdagen stötte jag ihop med en kollega som jag just fått höra skulle ha barn. Jag passade på att gratulera honom till den kommande tillökningen. Ungefär såhär vill jag minnas att dialogen gick:

– Jag hämtade upp den igår!
– Du gjorde vad?
– Ja, min ps3 alltså, så himla roligt!
– Jaha, nä, alltså jag menade att du skulle bli pappa?
– Jaha, ja just det. Ja, det är ju också roligt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Fuffens - 5 mars, 2009

Braid är utan tvekan deppigt, storyn är ju helkonstig och lite svårtolkad ibland. Men det är ju det som gör det så vackert. Tycker det mest framkallar någonslags soft mysdepp-känsla, och lite gåshud också. :)

Pär - 6 mars, 2009

Skulle nog snarare kalla det vemodigt. Det var iaf vad jag kände när spelet till slut visar upp vad det egentligen handlar om.

DCLXVI - 6 mars, 2009

Det här var droppen. Nu måste jag skaffa Braid ;-)
Lustig konversation, så fel det kan bli..!

God blogg du har förövrigt, har läst utan att kommentera ett bra tag. Känns som både fullblodiga nördar och vanligt folk faller inom målgruppen, och folk däremellan – som jag ;-)

Setomidor - 6 mars, 2009

Håller med om Braid, även om jag hade för lite tålamod att läsa igenom allt som stod (bortskämd med cut scenes eller bara otålig, välj själv). Braid kanske inte är ett spel man spelar igenom gång på gång heller, eftersom varje enskiljt pussel blir enkelt när man väl listat ut det. Hoppas innerligt på en mapeditor!

Fredrik - 6 mars, 2009

Jag förstod inte storyn.

Poesi är svårt.

Andreas - 6 mars, 2009

Jag blir också lite illa till mods när jag spelar Braid. Det är något med den vackra, sorgliga musiken tillsammans med de små storybitarna som är, dels sorliga och dels ganska kryptiska ( må hända de är poertiska).

Pusslen i Braid måste vara mågra av de jobbigast jag varit med om i spelväg. Man sitter ju och gråter blod emellanåt och helt plötsligt kommer man på hur man ska ta den där pusselbiten och 3 minuter senare sitter man där igen och gnyr i soffan. Trots att det är svårt är det ju galet beroendeframkallande. Synd bara att det inte var så långt:(

Klarade det dock sent igår kväll så jag lär nog inte spela det så värsta många gånger till. Känns inte som man orkar memorera hela spelet och köra en speedrun.

Lando - 6 mars, 2009

Braid har en hel del intressanta saker under ytan :)
Jävligt djup, för djup rent av kanske. Men så grymt ball samtidigt.

Therés - 6 mars, 2009

Braid is the thinking woman’s game, så enkelt är det. Pallar man inte den existentiella ångesten ska man nog ut ur.. öhm.. spelköket. Den liknelsen gick fel.

Xboxflickan - 7 mars, 2009

Jag antar att hurvida man upplever det som deppigt eller mysigt beror på en sinnestillstånd vi speltillfället. Ska nog hålla mig till att spela Braid när jag är stabil! :D

Xboxflickan - 7 mars, 2009

DCLXVI: Klart du inte får missa Braid! :)

Kul att du gillar bloggen :D

Xboxflickan - 7 mars, 2009

Setomidor: jag håller med, har ingen speedrunlust alls med Braid. En mapeditor skulle sitta fint dock! :D

Xboxflickan - 7 mars, 2009

Andreas: Eller hur? Oftast ser man ju ett pussel och tänker ”Det där finns ju inte ens chans. Det GÅR JU INTE!” och sen sitter man ändå där med ett triumferande flin på läpparna några minuter senare.

Andreas - 7 mars, 2009

Japp känslan är grymt skön när man väl får tag på en bit.

Du har inte några andra tips på liknande spel där man får klura lite? Köpte the orange box för en vecka sedan och testade portal lite igår. Verkar ara ganska nice.

Therés: haha ja en liknelen var lite konstig :)

Xboxflickan - 7 mars, 2009

Hmm, oj, Professor Layton till DS är nog det närmsta jag kan komma på såhär på rak arm. Men satsa på Portal nu, det är grymt :D

Andreas - 7 mars, 2009

Hmm..det verkar som man inte kan svara på ditt meddelande. Nåja det får gå såhär istället

Jag har faktiskt redan professor layton sedan länge (kanada-import) och det är riktigt bra. Men tack för tipset. Nu ska jag spela portal :)

Linus - 9 mars, 2009

Ja jisses! Braid är ju ett av iallafall dom bästa arcade spelen som har gjorts! Ett riktigt härligt nytänkade, rekomenderar det stort!

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp