Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Dagens XBLA: FLOCK! och Puzzle Quest: Galactrix

11 Skrivet av - 8 april, 2009

090408_galactrix

Som vi pusselfanatiker har väntat! Äntligen är uppföljaren till Puzzle Quest här. För saftiga 1600 ms points får du pussel-rpg-hybriden Puzzle Quest: Galactrix. Kan rymdäventyr klå fantasysagor?

Som vanligt finns det demo ute om du vill prova, vilket du borde. Jag har spenderat timmar och åter timmar med föregångaren, och håller tummarna för att galactrix ska vara minst lika roligt.

Det andra spelet är FLOCK! som går loss på 1200 ms points och är ett spel där du vallar får. Capcom som står bakom spelet verkar överraska med ett sött, klurigt och charmigt spel. Ser helt klart ut att vara värt att prova!

Sen har ju DLC till Resident Evil 5 släppts. För 400 mspoints får du två olika spellägen där du kan köra mot andra spelare. Lite snålt att ta betalt för material som borde inkluderats på skivan från början om jag får tycka till. Men som den RE-sucker man är har man väl knappast mycket till val än att hala upp penningpungen…

Har du hunnit prova något av dagens XBLA-spel? Åsikter är alltid välkommna i kommentarerna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Fuffens - 8 april, 2009

Två spel jag nyfiket sett framemot, men efter att ha testat trial-versionerna är köp tveksamt. Hade Flock kostat 800p hade jag kanske köpt det, men för 1200p, njae… Idén är kul men genomförandet känns lite klumpigt och opersonligt.
När det kommer till Puzzle Quest som jag verkligen avgudar så måste jag säga att fantazy är häftigare än sci-fi alla dagar i veckan. Pusselmomenten känns segare och presentationen tristare.
Lovande lineup denna vecka som tyvärr inte tycks leverera.

Gwellmyn - 8 april, 2009

Vad jag förstått det som så ingår redan Versus mode redan i RE5, men att man helt enkelt låser upp det i och med dlc:et.

http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=36036

Rikard - 8 april, 2009

Flock har lockat mig sen dom släppte första trailern, men för det priset är det inte värt det…

Xboxflickan - 8 april, 2009

Fuffens: Ja, visst blir man lite orolig. Tur att det alltid finns demos att ladda ner :D

Gwellmyn: Mhm, känns ju lite taskigt det där när man betalat så pass mycket som man gjort för spelet…

Rikard: Lite tråkigt att det känns som att spelen blir dyrare och dyrare hela tiden. :(

Dakka - 8 april, 2009

PQ:G är en grym besvikelse :( Kanske köper det någon gång om det blir veckans deal eller så, men det är tveksamt. Jag fattar inte hur de kunde paja ett så genialt koncept. Varför ta bort karaktärsklasserna? Varför ha så förbannat många jumpgatepussel? Varför göra så att rymdminorna avgör 70% av alla strider och tvinga spelarna att spela strategiskt kring minorna mer än att samla på sig färger till sina egna förmågor?

Kass kass kass…

Har inte testat Flock än. Hörde att det skulle vara ganska charmigt.

Surahero - 8 april, 2009

Håll i pengapungarna och låt tillverkarna sänka priserna för att få spelen sålda. Man behöver inte ha det senaste hela tiden. Och varför ska konsoll-spel kosta så mycket jämfört med pc/mac-spel?
Min åsikt iaf.

Gwellmyn - 9 april, 2009

Suarhero> När det gäller att konsolspel är dyrare än pc/mac spel så har jag förstått det som att det är de dyra licenserna från Microsoft, Sony och Nintendo som gör att konsolversionerna ofta blir en hundralapp dyrare i butikerna. På PC marknaden så finns det ju ingen annan än skaparna som direkt tar del av vinsten.

Maduin - 9 april, 2009

PQG var sjukt Najs tycker jag. Ettan var simpelt och bra. Detta kräver mer eftertanke vilket gör det ännu bättre. Dock så blir det ju inte lika lätt att sätta sig in i, så man ska nog vara lite pusselfreak

Björn - 9 april, 2009

Testade demot på ”Dishwasher – Dead samuraij”.
Jag tyckte det var riktigt trevligt.. eller ja. så trevligt ett våldsamt och blodigt hack n´slash kan vara…

Tänk Castle crashers… fast mycket dystrare. Jag tyckte grafiken var det intressantaste. Svårt att beskriva. En Modern Serie tidning kanske. Klart värt att testa.

Glad Påsk

Xboxflickan - 10 april, 2009

Maduin: Pusselfreak? Som du ungefär då ^__^

Björn: Våldsamt och blodigt brukar ju vara kul :D Glad påsk på dig också!

Maduin - 11 april, 2009

Ungefär som jag då ja. Det känns i alla fall som att spelet har möjlighet att erbjuda ett större djur än sin föregångare.

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp