Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Xboxflickan i Press2Play TV: Skräckspel

37 Skrivet av - 1 maj, 2009

090501_press2playHej hörrni! Äntligen! Nu måste ni kolla Press2Play! Jag har kokat ihop ett alldeles fantastiskt inslag tillsammans med Christer Engström. Vi pratar om mina skräckspelsfavoriter.

Klicka här för att se klippet.

En liten rättelse innan ni börjar skälla på mig: Jag var helt sanslöst nervös och jag måste skylla lite på premiärnerverna för jag råkar nämligen säga att spelet på femteplats utspelar sig under Heian-eran, men det stämmer inte alls. Det är ju givetvis spelet på fjärdeplats som gör det. Femteplatsarn utspelar sig i nutid.  Jag vet ju förstås detta, men råkade säga fel. :(

Anyhow, vad tycker ni? Vill ni se mer? Isåfall vad vill ni höra för topplistor? Feedbacka och önska!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

hiro - 1 maj, 2009

Har redan ropat hem Haunting Grond på eBay för 300 pix inkl frakt. Tillräckligt bra betyg tycker jag ; )

Horse - 1 maj, 2009

Topp fem spelkaraktärer hade varit trevligt =)

Xboxflickan - 1 maj, 2009

hiro: yay! <3 bra spel :D

Horse: Hmm, ja, fast helst kanske man vill göra det ännu smalare? Topp fem coola? Topp fem hjältemodiga? Topp fem roliga kanske? Hmm, tåls att tänkas på.

Peter - 1 maj, 2009

Kul att du är med i press2Play. Hur kändes det att vara med på bild istället för t.ex spelradion?

Mycket annorlunda eller?

Skulle vara kul med 5 bästa NES-spelen eller nåt sånt?

Thomas - 1 maj, 2009

Top 5 Squarespel tycker jag hade varigt nice!

Clibb - 2 maj, 2009

Väldigt bra Angelica, som jag även kommenterade på avsnittet.
Tycker absolut du ska fortsätta med topplistor.

Kanske en topp 5 Playstation 2 spel. Den kan dock vara lite för bred.
Eller en topp 5 äventyrs spel.
Eller en topp 5 bästa story spel.

Jag längtar redan till nästa avsnitt. Har du någon hum om hur ofta dina topplistor kommer att synas i rutan?

fjornsvavne - 2 maj, 2009

Som jag även kommenterade på sidan i fråga gav du ändå ett självsäkert intryck. Fortsätt gärna med dessa topplistor i en personlig anda. Alltså av snitt som du själv tycker är högst intressant så kommer det garanterat att fortsätta vara bra.

Eller är vi ute efter en nivå av ’Topp 5 spelkaraktärer med handikapp’? Skulle förvisso vara kul. Oavsett så ser vi fram emot nästa avsnitt.

Elin - 2 maj, 2009

Snyggt jobbat! Jag förutspår en proffskarriär framför kameran!

Det är så vackert med skräckspel men jag kommer nog alltid att tycka att de gör sig allra bäst med mig på åskådarplats. Mina nerver gillar inte riktigt när det är jag som håller i handkontrollen. Så i den mån kan jag försöker jag tvinga andra att spela spelen med mig bredvid i soffan, och endast om jag verkligen är tvungen spelar jag själv ^_^

Markus - 2 maj, 2009

Härligt att se dig i Press2Play, och du gör det väldigt bra också, enkla sammanfattningar av spelen!

Dock tycker jag Haunting Ground är hemskt :)

Linus - 2 maj, 2009

Topp fem pusselspel skulle vara kul, eller kanske en Resident Evil topplista?

Xboxflickan - 2 maj, 2009

Peter: Nervöst Man måste ju tänka mer på hur man ser ut när man pratar. Jag har en tendens att prata på ett visst sätt framför kameran, och viftar gärna med händerna en hel del. Såna saker försöker man ju tänka på, samtidigt som man ska få fram det man vill säga utan att råka schabbla till det och ljuga i TV. Men missförstå mig inte, jag har börjat älska att sitta framför kameran ^__^

Christer är ju helt fantastisk i andra soffan och utan honom vore det nog inte hälften så bra. :)

Thomas: Åh, jag som älskar Square :D

Clibb: Kul att du gillar det, och snällt att du tog dig tid att kommentera på Press2Play också! :)

Jag vet inte riktigt hur ofta eller hur mycket det blir. Det är ju rätt mycket jobb att spela in klipp till topplistorna. Men om ni är flitiga och kommenterar på Press2Play och röstar tumme upp och tillräckligt många tittar på klippet så att det syns i statistiken att ni vill ha mer så blir det säkert också det! :)

fjornsvavne: Jag såg att du kommenterat på Press2Play också, tack för snälla ord! Ja, det kommer ju absolut att röra sig om mina personliga topplistor, då kan jag ju komma med personliga anekdoter och vet garanterat alltid precis vad jag snackar om! Jag har ju spelat mycket, men tyvärr inte allt. :(

Elin: Vi ska väl inte räkna med någon proffskarriär ännu, men låt mig slipa lite på mina skills så kan vi hålla tummarna för en amatörkarriär iaf ;-)

Jag blir otålig av att låta någon annan hålla i handkontrollen :O Jag älskar att bli skrämd av spel. ^__^

Markus: jag hoppas du menar hemskt som i läskigt ;) Nä, men jag förstår om folk kan tycka att det är jobbigt att spela pga att man är så hjälplös. Men jag gillar verkligen konceptet. Vågat och välgjort av Capcom!

Linus: Åh, pusselspel!! Älskar! <3 Jag har ju dessutom självklar en etta på den topplistan klar. Har ett lite otippat pusselspel som jag bara älskar något enormt :D

Peter - 2 maj, 2009

Ett special-avsnitt bara om Peggle skulle inte sitta helt fint.

Lunandrez - 2 maj, 2009

Kul med lite Xboxflickan i Press2Play, det skötte du bra, och det är klart att man får ta hänsyn till felsägningar när det är första gången! ^_^

Framtida topplistor kan ju vara topp 5 mest beroende-framkallande spelen exempelvis, topp 5… hmm, svårt att komma på någonting så här på morgonen efter att just ha vaknat, får återkomma!

Xboxflickan - 2 maj, 2009

Peter: Haha, ja, det vore ju något :D

Lunandrez: Yay! tack ^__^ Ja, beroendeframkallande spel är bra! Du får klura vidare om du kommer på något annat du vill se :)

Markus - 2 maj, 2009

Angelica: jag hoppas du menar hemskt som i läskigt ;) Nä, men jag förstår om folk kan tycka att det är jobbigt att spela pga att man är så hjälplös. Men jag gillar verkligen konceptet. Vågat och välgjort av Capcom!

Jag vet att min storasyster älskar det, har nämligen gett bort det till henne.

Kan vara så att jag inte klarade av paniken, blev för stressigt för mig :)

Hampe - 2 maj, 2009

Haunting Ground har alltid fascinerat mig, även om jag inte fått ta chansen att spela spelet själv. Så det gör lite ont när man får höra att det faktiskt är så bra. Minns Super PLAY-artiklarna om spelet.

Jag vill se en lista på dina fem konstiga spelupplevelser!

Xboxflickan - 2 maj, 2009

Markus: Tur för syrran din :)

Hampe: Ja, jag är ju ett stort fan av Capcoms andra spel ju :) Bra idé! Fast svårt att komma ihåg konstiga spelupplevelser :O

Emil - 2 maj, 2009

Bra klipp. Gärna mer sånt!
Tack för en grym blogg!!!

hamsternator - 2 maj, 2009

Ja det var intressant att få höra lite om diverse skräckspel =)
Köpte senast Siren Blood Curse på psn, men rädd kan jag inte påstå att jag blivit än så länge… kändes ganska störigt =/
Får väl se till att fortsätta snart på Haunting Ground så jag klarar det någon gång, cause that shit is scary XD

Fuffens - 2 maj, 2009

Väldigt sevärt och intressant. Christer är alltid härlig att se, och du var riktigt avslappnad och naturlig framför kameran för att vara första gången. Hoppas du får chansen att göra fler avsnitt!

Daniel - 2 maj, 2009

Gratulerar till en bra insats :)

Har inte spelat alla spel på din lista men jag måste ställa frågan hur du kan sätta PZ2 före PZ?

Birgitta - 2 maj, 2009

>Daniel: PZ2 har utvecklat svagheterna som fanns i ettan, ex rörelserna. Miku fastnade på möbler och annat hela tiden, vilket var superfrustrerande och det är borta i tvåan. Annars gillar jag både kameran och storyn bättre i ettan.

Kul att se Kuon på en lista det har verkligen inte fått den uppmärksamheten det förtjänar.

hiro - 2 maj, 2009

du får se till att dom skriver ”Xboxflickan” istället för ”Xbox-flickan” ser fult ut <.<

Dayweed - 3 maj, 2009

Riktigt bra jobbat, blev imponerad av insatsen… speciellt då det var första gången :) Du ser väldigt bekväm och avslappnad ut tycker jag. Förutom det där med händerna då… men att röra på händerna när man pratar känns som att det bara händer på tv, men antagligen inte i detta fallet då jag läser dina svar här ;)

Var ett riktigt trevligt litet inslag, tåls att ses igen helt klart. Har en polare med PS2 som gillar skräckspel, så ska se till att han skaffar Haunting Ground – för det spelet verkar som sagt väldigt intressant. Glömt bort det spelet helt.

Din snobbiga brittiska accanten i Forbidden Siren får mig att fnissa. Så otroligt kul! :D

Tummen upp! Ser fram emot nästa avsnitt.

Gwellmyn - 3 maj, 2009

Jag tycker du ska vifta på ordentligt med händerna. :D

Nä, men jag är också sådan i verkliga livet att jag vill förstärka det jag säger med rörelser. Så länge du inte gör dem överdrivna så tycker jag inte att det gör någonting. Gör bara programmen mer levande.

Kletet - 3 maj, 2009

Underbart inslag. Skulle vara fantastiskt kul att se dig mer i rutan framöver! :D

PenaltyofHeroes - 3 maj, 2009

Bra list och kul inslag. Ser fram emot de andra listorna :)

Mathias Novak - 4 maj, 2009

Väldigt bra jobbat. :)

Äntligen får Haunting Ground och Fatal Fram 2 lite uppmärksamhet också. Två riktigt bra skräckspel som glömdes bort för snabbt.

Christofer Martin - 4 maj, 2009

Tycker att ddu gjorde ett jättebra jobb. Du visste vad du pratade om, var glad och trevlig som du alltid är och sa inte ”liksom”, ”äääh” eller annat jobbigt.

Bra jobbat! :)

jean - 4 maj, 2009

Skitbra Vana, var riktigt intressant att kika på,å du har en sån söt dialekt ^_^

Alex - 4 maj, 2009

Riktigt bra, och tipsen var ju inte sämre heller, blev ruskigt sugen på flera av spelen trots att mina stackars nerver undrar varför jag ens fått idéen att spela när jag väl sitter där.

Xboxflickan - 4 maj, 2009

Åhh! Ni är så bra på att peppa mig. Allihopa, tack för alla kommentarer. Jag tog en nästan helt internetlös helg det är därför jag svarat lite dåligt på era kommentarer…

Daniel: Jag föredrar nog tvåan framför ettan, även om båda spelen är riktigt riktigt bra. Lite bättre gameplay, precis som Birgitta säger. Tror det är en smaksak gällande storyn. jag fastnade för tvåan och har spelat det mest helt enkelt :)

jean: Åh, du skulle ha hört mig innan jag grötade ner mig med stockholmska. Jag kan ha varit den sötaste tösen i hela småland då! ;-)

g00fie - 4 maj, 2009

Riktigt nice blogg och video, hitta hit idag via blobgtoppen :)

tsok - 4 maj, 2009

Jag måste bara kommentera din insats, jag tycker att du gjorde ett strålande jobb! Rösten, ögonen och kroppsspråket, ingenting talade för att du kände dig obekväm i stolen. Lite nervös ja, men inte obekväm.
Och vad gäller nervositet så är det är helt naturligt att du kände dig nervös, allt annat vore omänskligt. Det är bara bra att vara lite nervös då man skärper sinnena. :)

Marcus - 6 maj, 2009

Jag tycker du skötte dig galant! Speciellt med tanke på att du var ”hemskt nervös”. En grej jag tänkte på var att du kanske använde lite för många engelska termer och ord

Mikael Carlsson - 7 maj, 2009

Hej.

Jag tyckte du skötte sig jättebra. Du borde vara ett stående inslag i Gameplay (som jag följer regelbundet) även om Christer och Victor är mycket bra dom också.

Jag måste dock säga att jag tänkte faktiskt på dina händer, du gestikulerade väldigt mycket. Jag ”lider” av samma sak och försöker alltid tänka på att inte vifta så mycket. :)

Men hur som helst, mycket bra jobbat! Ser fram mot nästa gång!

JDCC - 9 maj, 2009

grymt bra…
du är super nice att kolla på och grym blogg !!

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp