Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Dagens XBLA: Shadow Complex

18 Skrivet av - 19 augusti, 2009

Åhhh! Shadow Complex alltså. Helt fantastiskt. För ynka 1200 ms points får du ett Metroid och Castlevania: Symphony of the Night-inspirerat spel med lite Metal Gear Solid-känsla. För att vara lite mer exakt så är det ett sidscrollande 2D-plattformsäventyr. Låter inte så pjåkigt va?

090819_shadowcomplex_jasonMan spelar som Jason, en lagomt kaxig snubbe med half-tuck, som under en corny grottutforskardejt råkar snubbla in i en underjordisk bas för en hemlig organisation som har vad som verkar vara allt annat än trevliga planer för övriga världen. Jag har redan hunnit lira åtskilliga timmar och det var länge sen det var så kul att spela. Och för 135 spänn? Givet.

Än så länge har jag bara hittat två små saker att klaga på. Dels kan man bara ha en sparfil åt gången, och allt autosparas när du springer in i ett sparrum. Sen kan jag bli lite irriterad på kontrollen. Trots att spelet är i 2D kan fienderna dyka upp i djupled. Det blir lite slirigt att försöka sikta längre in i bilden, även om spelet hjälper till en smula, men det resulterar ändå ofta i att vår hjälte Jason inte alls skjute gubbarna jag tycker han ska skjuta.

090819_shadowcomplexÄndå känns det där som petitesser, spelglädjen som Shadow Complex ger mig väger tyngre än några små skavanker. Jag kanske även borde nämna att att storyn inte är det mest briljanta jag stött på. Men det gör inte så mycket, jag trivs med lite corny oneliners ibland och orealistiska superrobotar så länge jag får panga gubbar och levla i lugn och ro.

Victor har recenserat spelet i GamePlay, och även om han är inte riktigt låter lika förtjust som jag så håller jag med honom om nästan allt. Och appropå GamePlay så har jag och Christer redan börjat spåna på nästa lista. För visst vill ni väl se mer av mina topplistor i GamePlay?

Och hörrni, Lost Planet 2-demo och Mini Ninjas-demo finns ute nu också. Ladda ner och testa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Henke - 19 augusti, 2009

Shadow Complex är bland det coolaste jag spelat på länge.
Jag tankade hem det idag vid lunch och har inte kunnat sluta spela. Så otroligt bra spel.
Känns inte som ett XBLA spel direkt utan mer som ett full-spel.
och med Epic inblandat kan det inte bli annat än rätt….

Linus - 20 augusti, 2009

Extremt roligt spel! Spelglädje till 100%.

Kan hålla med om att kontrollen kan vara lite bökig ibland, men det står inte i vägen för hur kul detta spel verkligen är.

Har haft lite 2D Metroid- och Castlevania-abstinens, så detta kom ut precis i rätt tidpunkt för mig.

Peter - 20 augusti, 2009

Jag tankade hem demot igår och testade lite gran och det verkar vara riktigt grymt.
Jag störde mig också lite på djupleds-siktandet men jag hoppas att man vänjer sig vid det.
Det kommer så många bra spel nu som man vill ladda ner att man blir alldeles ruinerad.

Men det känns som om det här är ett spel man måste ha i sin ägo.

Krilledood - 20 augusti, 2009

Shadow Complex är ett givet köp, utan tvekan.

Och ja, vi vill gärna se fler listor, i alla fall jag. Tycker de är riktigt underhållande!

hiro - 20 augusti, 2009

Tummen upp!

Satt från 12-18 igår och det kändes som 10min <.< Sen vart jag tvungen att gå ner till Dave och kolla på när han spelade för jag vill inte klara av spelet än :D

Fuffens - 20 augusti, 2009

Detta är sjukt bra!

neptun - 20 augusti, 2009

Spelet är GRYMT! Klarade det redan igår, har dock kvar att samla alla items och fixa kartan 100%.

Sen 1200MS = 135kr (inte 150)

Xboxflickan - 20 augusti, 2009

Henke: Eller hur? Epic kan sina grejer!

Linus: Heh, vem har inte 2D Metroid- och Castlevania-abstinens? Var ju toklänge sen det kom något riktigt bra av det stuket.

Peter: Jag tycker att jag vande mig iaf. :)

Krilledood: Mer listor kommer! ^__^

hiro: Då måste du ju ha kommit en bra bit? Tror att sluttiden landar på runt 10 timmar för första rundan i normal takt. Jag kör iofs på hardcore, tyckte normal verkade lite lätt.

Fuffens: Sjukt bra var ordet ^__^

neptun: Just det, det har du ju rätt i. *ändrar* Hur lång tid tog det för dig att klara det?

hiro - 20 augusti, 2009

klart man kör på hardcore ;D mera exp ju ^^ Tror jag har nästan 90% av kartan, men tänker inte gå i mål förrens jag har 100% items, måste ju hitta varje vinkel och vrå, sitter nästan och hoppas på att dom har fulhaxxat %:en så att det är som i SotN

Peter - 20 augusti, 2009

Har testat trial-versionen ännu mer nu och jag måste ha det här spelet känner jag!!!

Jag brukar inte gilla actionspel så mycket men när det är så här bra och i 2-d då vrål-älskar jag det.

Hagbard - 21 augusti, 2009

Helt klart ett av de bästa spelen på länge. Det intressanta är hur spelets flytt förändras när man får olika power ups. Dock hoppas jag lite på en patch som fixar frame rates och lite andra slowdowns som kommer lite då och då.

Köp säger jag till alla som inte gjort det än. Om tillräckligt många hjälps åt så kommer det nog en uppföljare.

hiro - 21 augusti, 2009

200/200gs, sverige först *flex*

Mike - 24 augusti, 2009

1200 MS points… jag minns en tid när arcadegam kostade 400/800 MS points… Men sâ länge folk köper oavsett pris, sâ fâr man väll vänja sig med MS nya prissättning.. :(

Johan - 3 september, 2009

Angelica eller någon som har koll på läget, Jag har poäng för ett spel och jag tänkte antingen Shadow Complex eller Trials Hd. Vad säger ni?

Xboxflickan - 3 september, 2009

Johan: Jag skulle säga Shadow Complex! :)

Johan - 3 september, 2009

Ok då blir det Shadow Complex! Tack för tipset! Får väl ta Trials Hd nästa gång, för det skall ju tydligen vara väldigt skoj det med.

Fuffens - 3 september, 2009

Mike: Det är lite skillnad på de spel som kommer idag för 1200p och de spel som släpptes för 400/800p för några år sedan i kvalité. Finns fortfarande spel som kommer för 800p, Splosion Man t.ex.

Shadow Complex tog mig 8,5 timme första genomspelningen, och då hade jag cirka 70% av alla Items. Det är bra valuta för pengarna. Har köpt spel för 500 kr som varit kortare än så.

Inlänkat

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp