Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Så vet du om din katt är en Xbox 360-fanboy

28 Skrivet av - 21 augusti, 2009

Dante verkar veta precis vilken sida han står på i det pågående formatkriget och han är inte rädd för att visa det.
trasigwii

Kanske är det helt enkelt läge att införskaffa en trådlös sensorbar?

angelica_dante

Foto: Jon Olsson

Ja, lilla skruttkatten. Annars går det bra! Han är supersocial och älskar att gosa. Inte en endaste liten olycka utanför kattlådan och han äter, dricker och sover som han ska. Jag är lite osäker på om tuggandet beror på kliande mjölktänder eller att han bara är lite ledsen för han inte får sova hos mig i sängen om nätterna men jag hoppas att det går över. Har hört att man kan gnida in sladdarna med citron eller något annat katten inte gillar för att han ska hålla sig borta. Värt ett försök för det kan bli dyra historier om han ska knaga sig igenom fler sladdar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Styrbjörn - 21 augusti, 2009

sätt ut ett par klösbrädor och lite leksaker runt om i lägenheten så löser sig nog problemet :)

annasofiaelin - 21 augusti, 2009

Akta dig för sladdätande katter, var på honom hårt om det, det gjorde inte jag och nu är det bitmärken på praktiskt taget alla sladdar och jag väntar bara på den dagen då sensorbaren ryker. Än sålänge har han bara tuggat i sig en förlängningssladd!? och ett par hörlurar. Citron, tabasco eller annat illasmakande går att använda och så finns det en spray i djuraffären som man kan spraya på… Men jag lovar att det lönar sig i längden att vara hård från början. Lycka till!
Annars så måste jag ju säga att han är hur söt som helst! =)

HenkusFilijokus - 21 augusti, 2009

Råkade ut för en liknande incident förra veckan när 360-headsetet rök. Vaknade med en sladdstump och en trött kisse jämte mig.

Styrbjörn - 21 augusti, 2009

då kan vi altså konstatera att katter absolut inte gillar XBOX360 ? :P

Styrbjörn - 21 augusti, 2009

dom är kanske möjligtvis PS3-fanboys istället? :)

mh76 - 21 augusti, 2009

Sådan matte sådan katt :).

Det här med att katter gnager på kablar får mig att tänka på filmen Ett päron till farsa firar jul. Där en katt gnager på en elkabel och blir grillad. Nu vet jag inte hur vassa tänder din katt har, men kanske ska testa ditt förslag?

Men vad säger din Xbox360 om att du varit otrogen med en Wii? :).

GamerKong - 21 augusti, 2009

Bra katt där. Sensorbaren till Wii förtjänar ingenting annat än att gnagas ihjäl. Det slår mig varje gång jag starta upp mitt Wii… att kvaliteten är lika kass som räckvidden. Skämmes Nintendo!

Martin - 21 augusti, 2009

Farligt för stackars missen om han går och tuggar på sladdar som det gör högre ström genom :/

Niklas - 21 augusti, 2009

Det måste vara nått med katter och deras hat till Sensor bar kablar. Kompisens katt bet sönder hans också

hamsternator - 21 augusti, 2009

Nu ska vi inte dra för snabba slutsatser här. Dante kanske bara känner att det här med waggle controls inte riktigt är nästa stora grej ;D

Sara (aka megamatz) - 21 augusti, 2009

Vet inte om nån redan skrivit det, men ättika kan du ta istället för citron. Det gillar de iiinte!!
Och xbox… men så bra. Då kan ju Kurry och Dante skaffa egna profiler och ha spelkvällar ihop!

jojo - 21 augusti, 2009

det där ska väl inte vara omöjligt att laga med lite tejp, men akta så han inte gnager på elkablar. varför får han inte vara i sängen? självklart blir man sur då!

Henrik Häägg - 22 augusti, 2009

Mina Rockband trummor fick ett dystert slut när en utav mina kattor kapade sladden :( Har ju två pälsgrisar, så jag vet inte vem den skyldiga vart.

Men som vissa säger här, det gäller att vara hård ibörjan gällande gnagandet!

Tjelsi - 22 augusti, 2009

Hahaha, ajdå! >_<

Peter - 22 augusti, 2009

Vilken busig katt du har skaffat.

HenkusFilijokus - 23 augusti, 2009

Igår kapades såklart vår sensor bar också… Som tur är ger han sig inte på tjockare kablar. Får bli en trådlös sensor bar och ett par Turtle Beach-lurar sedan…

Per Gutafsson - 23 augusti, 2009

Att ha katt och gilla tvspel verkar inte vara en bra ide :) Fast visst kan jag hålla med katten om vilken konsoll man inte bör ha…

Sebastian Magnusson - 23 augusti, 2009

Vafalls, får han inte sova i sängen? Det är ju det allra bästa med att ha katt…

Krilledood - 24 augusti, 2009

Mwuahahaha, klockrent! Duktig kisse :P

Nä men visst är det jobbigt när katter klöser sönder kablar, oavsett om det är till spel eller högtalare :(

Xboxflickan - 24 augusti, 2009

Tack för tipsen! Får testa det där med citron eller kanske ättika. Jag har inte hittat något han ogillar särskilt ännu, så jag får testa mig fram.

Köpte en bitterspray i djuraffären (100 jävla spänn!!!) men den sket han ju fullstämndigt i när jag testade att spraya på ikeakatalogen som fått sig en gnagomgång.

Fast han har hållit tänderna i styr än så länge iaf. Vill ju inte att han ska göra sig illa :(

Sebastian: Nä, han får egentligen inte sova i sängen. Jag är rädd att han ska klanta sig och trilla ur loftsängen, eller att han ska bli mos när jag håller på med mina skumma nattaktiviteter. Allt från nattliga telefonsamtal och långa monologer till svordomsutbrott och panikskrik. Jag sover lite konstigt. O_o

Snooby - 24 augusti, 2009

Haha aa, det kan vara jobbigt, själv kom jag ihåg när min syrra och hennes kille hade ett Xbox. Det var sprillans nytt då och det var ofta fullt med folk som ville spela när jag var där, var ganska liten då.
I alla fall så kom jag ihåg att dem spelade Dead or Alive 3 och dem hade stora turneringar där det var näst intill blodigt allvar! :P Min syster hade en Birma och hennes kille en Siames. Siamesen var ganska ny inköpt, och tja… den gillade också att gnaga sladdar av någon anledning.
Och sen, mitt i en ’final’, mellan två vinnarskallar som hade psykat varandra hela kvällen så stannar plötsligt den ledande karaktären upp och den andra vänder sissta avgörande och vinner! Sicket liv det blev! xP Då hade kattungen bitit av tråden till kontrollen och ingen fattade förren efter matchen…
Jag har ingen katt, men jag är glad över att ha trådlöst till mitt 360 ändå, så jo det kan nog vara en bra idé =)

Underbar blogg! //Johan

HB - 24 augusti, 2009

Nu vet jag inte hur det är med katter, men jag vet att hundar tuggar på saker och ting för att skaffa referenser, hur det smakar, om det är ätbart etc etc.

Samt även för att deras barntänder måste användas.

Så det kan vara en bra idé att hålla katten borta från kablar som är strömförande. Hur vet jag dock inte. Katter är som sagt inte mitt område :p

Xboxflickan - 24 augusti, 2009

Snooby: Oj vilken historia! Taskig katt där. Kul att du gillar bloggen!

HB: Ja, så kan det ju förstås vara. Kliande mjölktänder är nog vanligt. Han har hållit sig rätt lugn nu, han kanske har lärt sig.

Jag ser till att dra ur kontakterna när han är själv hemma, och jag tror nog jag ska börja rucka lite på det där med mina hårda sängregler. Han får somna på sin plats men komma upp till mig på morgonen istället för att busa och bråka. :)

Tommy - 25 augusti, 2009

Akta så du inte utvecklar allergi bara, vissa får problem när dom delat säng med sin katt ett tag. Och då är det svårt att avvänja dom. Har bråkat med min Saga i två-tre veckor nu och först nu börjar hon lära sig att hon inte får vara i sängen längre.

Väldigt mysigt men inte så roligt om man blir allergisk mot sin katt. Tycker nog egentligen att husdjur hör hemma i sina ”egna sängar” ändå. Det blir mest praktiskt så på alla sätt.

Tommy - 25 augusti, 2009

Är min katt den enda som aldrig bitit sönder något förresten? Såg att hon klöste på en av högtalarna en gång men utöver det har hon inte haft sönder ett jota. Jag var iofs ganska hård mot henne i början om vad som var okej och inte. Det verkar ha lönat sig.

Lycka till med kissen :)

Samson - 25 augusti, 2009

Sensorbar är för övrigt bara en IR-lampa.

Jag glömde min sensorbar hemma en gång när jag tog med mig min wii till en vän, Vi använde lite värmeljus ovanpå tv_n med lyckade resultat.

Meizole - 26 augusti, 2009

Man ska aldrig vara ”hård” mot en katt, de förstår inte vad de gjort för fel och det där med att gnida in sladdarna med olika saker tror jag inte heller på, fy vad det ska stinka till slut, hehe. Jag har ett tips som garanterat fungerar. Ta en vanlig blomspruta med vatten (ha den nära till hands) och när du ser katten närma sig sladdarna med siktet inställt på att tugga i sig fyrar du av en stråle på honom. Helt ofarligt för katten och mkt effektivt. Katten lär sig ganska snabbt att låta bli sladdarna. Kan även användas då katten klöser sönder möblerna eller tapeterna. En klösbräda och kattleksaker bör man ha, då kan man (om manhar tur) undvika ovanstående.

Lycka till! :)

ficklampa - 16 september, 2009

Fram med lödpennan, lodet och krympslangen. I fix!

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp