Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Att skaffa katt

19 Skrivet av - 15 september, 2009

img 144Nu har det gått en månad sedan lilla Dante flyttade hem till mig och jag tog mig an rollen som tokig kattkvinna.

Jag är supernöjd med mitt val att skaffa katt och tänkte dela med mig lite, ni är några som verkar nyfikna på det här med att skaffa katt.

Det blev en videoblogg, så det är bara att kika!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=MOEYE_HbkPM]

Dante är alltså en Cornish Rex. Vill du läsa mer om rasen kan du kika på Rexringens hemsida. Jag betalade 6500 kronor för honom hos en uppfödare i Gustavsberg efter att ha kikat runt på lite olika katter hos olika uppfödare.

Funderar du på att skaffa katt, så tänk på att det är mycket ansvar också! Det är upp till dig att se till att katten blir väl omhändertagen och mår bra.

Har du några frågor om Dante, köpa katt eller så är det bara att fråga! Jag är ingen expert men svarar gärna så gott jag kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

hamsternator - 15 september, 2009

Skaffade faktiskt själv en liten katt nu som flyttade in i lördags och jag kan då inte annat än instämma med att det är bland det bästa jag har gjort =)
Vår familj har iofs haft flera katter men nu är det första gången sen man flyttade hemifrån som en litet skrälle springer runt mellan benen på en för jämnan ^^

Kan dock berätta att enbart utfodra katten med knapert är ingen garanti för att de inte ska bli kinkiga med maten ;)
Vår förra katt åt knapert och enbart det. Försökte man lyxa till det ibland med diverse geléblandningar så rörde hon det aldrig =D
Men lite skinka slank iofs alltid ner då och då ^^
Sen var hon jäkligt förtjust i gurka.

Niva är dock inget fan av morötter ;D

mh76 - 15 september, 2009

Är säkert mycket besvär med katt, men man får säkert otroligt mycket kärlek tillbaka. Så allt besvär är värd mödan.

Men synd med kablarna som blir avbitna. En riktig sladdig katt-astrof! :)

Mikael Carlsson - 15 september, 2009

Angelica:

Jag har själv betalat 6000kr för en katt. Jag förstår dig helt och hållet. Läste någonstans att folk hade reagerat.
Men det finns folk som betalar 200 000 för bilar eller 300kr för en flaska sprit. Alla gillar vi olika saker.

Tycker din katt ser snäll ut. Jag och tjejen har pratat om att skaffa katt igen någon gång i framtiden. Vi har ingen just nu. Men det är mest för tjejen skull. Den katten vi hade kallade vi Jason (efter Fredagen den 13:e) men vi ville döpa den till Guybrush men det blev för långt :)

Qjt - 15 september, 2009

Jag har en Cornish Rex i WoW, den kostade dock bara 10g på auktion!

blutt - 16 september, 2009

Att skaffa katt är bland det bästa jag gjort också! Har två stycken härliga Conrnishrex/huskatt kattor på tre år(bröder från samma kull)! Kostade bara 100 kr st, och dom är väldigt mkt Cornish Rex till sättet, och lite till utseende. =) Att betala fantasisummor för ett djur ser jag inte heller några problem med, man ska helt enkelt leta efter den sorts katt som passar, och det får kosta vad det vill!

Just det med att katten inte får vara i sängen är nog väldigt svårt att styra i ditt läge, då du inte har en dörr att stänga eller nått liknande. När du inte är hemma så tar han bokstavligen över allt i din lägenhet som han har tillgång till! Så, det är faktist hans säng nu, och inte längre din :) Våra katter väckte oss väldigt mycket ibörjan, men det lugnar ner sig efter ett tag, plus att man vänjer sig.

Just med maten är torrfoder klart det bästa! Och det ska absolut inte vara dom billigare varianterna, eller någon man får tag i dagvaruhandeln! Som tex pussi, whiskas, kitekat eller Friskies! Då är det stor risk att dom kan få urinsten och sådana otrevligheter! Riktig skitmat! Rekommenderar starkt Science Plan eller Royal Canin(Denna har vi alltid använt).

En katt kostar förövrigt drygt 10 000 i snitt per år har jag läst! Och det stämmer nog ganska bra. Innekatter brukar man inte behöva försäkra eller så, då dom inte drar på sig så mycket sjukdomar, eller skador! Men vi gör faktist det för säkerhets skull ändå. Känns bäst så!

Haha, allt detta har du säkert redan tagit reda på, sitter o jobbar natt just nu o har inget bättre för mig.. Brinner starkt för kattor, så jag tänkte bara dela med mig lite erfarenheter så :D hihi.

Här har du förövrigt en liten bildserie på våra busiga kattor Max och Felix!! http://blutt.rymdraket.net/wp-content/uploads/2009/07/busigakattor.jpg

Ina - 16 september, 2009

Jag tycker att det var ett sjukt bra pris för en kisse. De är inga slit och släng-prylar som man ska köpa för 20 spänn. Att köpa av uppfödare brukar ge dolda fel-garanti, friska gener och kontakt med en kunnig person hela kissens liv.

Min katt är tyvärr en f.d. vanvårdad tös så hon var gratis och så. Numera är hon en väldigt framåt kisse som älskar att sitta vid datorskärmen och titta på saker som rör sig, leka med prassliga papperstussar (som hon dessutom envisas med att bära omkring på) och en massa sånt. Hon var 3 år när hon kom till oss så jag har inga större erfarenheter av kattungar. Våran dam är iaf en såndär som varken biter på sladdar eller kommer och busar på morgonen (hon jamar dock som ett flyglarm till dess hon får mat).

Jag håller INTE med om att en inomhuskatt inte ”behöver” försäkras. De kan få precis lika många problem som utekatter. Skador, sjukdomar, allt. Vi drar faktiskt in massa skit i våra hus och lägenheter när vi varit ute. Dessutom kan det hända att katten smiter ut och råkar illa ut. Nej alla djur bör försäkras och därmed basta.

Jag är riktigt glad för din skull Angelica, Dante verkar vara en helt underbar vän.

blutt - 16 september, 2009

Ina: JO självklart SKA alla djur försäkras! Fel av MIG. :)

Xboxflickan - 16 september, 2009

hamsternator: Åhhh, vad härligt med katt. Jag vill se bilder!

mh76: haha, så är det. Men jag hoppas att det går över. Hört att det kan vara mjölktänder som kliar som gör att han vill tugga på saker. Försöker säga till honom, men han gör det så sällan att det är svårt att vänta ut det och skälla i rätt sekund. Gör man det inte precis precis när det händer så fattar han ju inte. :(

Mikael Carlsson: Ja, jag håller med. Det är ju ändå ett djur man ska ha rätt många år framöver, så utslaget på det blir det ju inte så farligt. Viktigt att det blir ett djur som passar ju :)
Jason, fint namn! ^__^

Qjt: Haha, jag hade en spöksnöleopard jag. Världens finaste, jag brukar faktiskt kalla Dante för Skrutt rätt ofta, som min snöleopard i wow hette :)

blutt: Låter som ni hade tur med katterna, man vet ju aldrig riktigt hurdana dom blir när det är lite blandras. :)

Det funkar ändå förvånansvärt bra. Man får slänga ner honom några gånger, men om jag viftar lite med sprayflaskan som jag fyllt med vatten brukar han haja att han inte får vara där, och hoppa ner illa kvickt. Sprayar man dessutom en liten vattendusch håller han sig undan en stund.

När jag har sovit borta där det har funnits dörr har jag stängt den och det har funkat bra, nästan inget gnäll alls. Sen är han ju dock superkelig när man går upp, så då får man klappa en stund extra :)

Vad det gäller mat började jag med Royal Canin, men bytte till Iams för två veckor sen. Det innehåller lite mer kött, och dom på djuraffären rekommenderade det istället. Svårt att säga om det har någon effekt, han äter och är glad iaf!

Vilka superfina katter ni har, kul att se bilder!

Ina: Skönt att höra att vanvårdade katter kan få bra och kärleksfulla hem också!
Papperstussar ska jag prova med som leksak, oftast tycker han ju att kartongerna som grejerna kommer i är roligast :P

Ina - 16 september, 2009

Ett tips angående sladdarna är att pilla extra mycket med sladdar då och då, kommer han och vill busa med dem så säg nej och knuffa bort honom. Detta funkade helbra med Ninja när han blev för glad i att leka med sladdar till handkontrollerna och sånt som rörde sig, stillaliggande sladdar lät han bli som tur var.

Jo kartonger är populärt. Spyware älskar alla typer och storlekar :D

blutt - 16 september, 2009

Yapp, hade väldans tur! Men nästa katt kommer definitivt bli en renrasig Cornish Rex! Och man blir ju inte mindre sugen när man ser Dante! Han är ju helt underbar liten krabat!

Ah, ja den fruktade vattensprutan är ett bra kattvapen! Vår ena katt är livrädd för den, men den andra är helt immun! När man sprutar på han så sitter han bara o tittar på en som om man vore dum i huvudet eller nått haha.

Ah, har faktist aldrig har en tanke på Iams! Hur mkt kostar den jämfört med RC? Just nu använder vi en ”antikräk” variant, för våra kattor började spy hårbollar som bara tusan helt plötsligt. Och den funkar faktist riktigt bra!

Man har aldrig tråkigt med en katt i närheten! Här har vi Felix på bushumör :D http://blutt.rymdraket.net/wp-content/uploads/2009/07/felix.jpg

jean - 17 september, 2009

<3 alla katter ^_^ Dante har iallafall fått ett gott hem hos dig Angelica! Min lillkatt äter _allt_ hon kommer över, hon jamar alltid vid mina fötter då jag står i köket och gör iordning min lunch. Det mesta slinker in- gurka, avocado, lasagne, paprika. Hon smakar på allting men tomat var ingen hit. Min gammelkatt vägrar äta någonting annat än torrfoder… Som verkar vara godast som utspridd på golvet först. Katter är roliga och sociala djur.

Sammy - 18 september, 2009

Har med en Cornish Rex i WoW men jag råkade också göra misstaget igenom att köpa den på AH eftersom den egentligen bara kosta 50 Silver utanför Stormwing i ett hus. Med 4 olika katt raser. Köpte klart allihopa;P.

Xboxflickan - 18 september, 2009

Ina: Men! Det är ju som anstiftan till brott! Så kan man ju inte göra :P

blutt: Haha, ja, katter kan verkligen dumförklara en med en blick! Iams är lite billigare och stabilare i sin prissättning sa hon i djuraffären. Dock har dom fått lite skit på nätet för några år sedan för att dom inte skötte om sina testdjur så bra. :/

han har fina ögon din Felix ^__^

jean: Jag hoppas han ska få det bra iaf, just nu nojjar jag nog rätt mycket om att han ska må bra, få i sig mat, inte frysa, känna sig älskad, få bra motion… Du vet :)

Din lillkatt heter numera avfallskvarnen alltså? :D

SAmmy: Nästan så jag måste börja spela wow igen alltså :D

niklas - 18 september, 2009

grymt söt katt verkligen! =)

Xboxflickan - 18 september, 2009

niklas: Tack! Min ögonsten ^___^

HB - 6 oktober, 2009

Litet nyfiken, hur mycket hundar finns det i området där du bor? Och om du visste att det funnits massor av hundar omkring dig hade du ändå skaffat katt då?

Och ja, alla husdjur ska försäkras. Vår äldsta tik har blivit dålig ett antal ggr och utan försäkring hade det kostat uppåt en 40 000 med allt som vi har gjort. Läkarbesök för djur är inte billiga.

Även om det inne-katt så kan den bli sjuk eller skadad eller smita. Då behövs försäkringen som extra skydd.

Ursäkta för detta, men jag tror inte att du skulle må så bra av att du tvingats avliva katten för att du inte hade råd med en operation eller att lämna in katten till veterinären.

Så en försäkring är en bra bonus till din katt.

Xboxflickan - 7 oktober, 2009

HB: Hmm, inte sett så många faktiskt. Men eftersom han är innekatt spelar det ju ingen större roll. :) Vi hade dock en liten smitningsolycka för några helger sen när vi var iväg. Han smet ut genom ett öppet köksfönster och hittade en annan katt att mucka med. Blev lite orolig, men som jag trott så drog han inte så långt från matte :)

Han hade ju sin sele med mitt telefonnummer i iofs, så även om han irrat bort sig så hade förhoppningsvis någon snäll själ hittat honom och hjälpt honom hem. :)

Jonas Eriksson - 13 oktober, 2009

Gud vad underbar katt! :) Jag funderar starkt på att fixa en katt senarej ag med när jag har flyttat hemifrån till solna nu i november. Lär dock bli en perser! Dante var ett väldigt passande namn till katten med :) Tråkigt det där med kablarna men det är bara att göra som ina och blutt hade i förslag så lär det ordna sig.

gamingmama - 15 november, 2009

Var tvungen att kolla in det här inlägget igen :) Jag är mitt uppe i att skaffa katt nu. Det blir en ”pensionerad” avelskatt…

Eller han är bara 2 år, så egentligen lilla barnet :) Och det blir också en rexkatt, men en Devon Rex. Har förälskat mig i en väninnas små Devon rexar och hörde av mig till hennes uppfödare som lämpligt nog behövde omplacera en i slutet av året :) Så fattiga jag får den ”billigt.

Ska åka och checka prinsen i veckan. Men är redan kär, hehee

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp