Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Nytt gameplay-avsnitt, helt co-optastiskt!

21 Skrivet av - 24 september, 2009

090924_press2play_co-opJag älskar att spela co-op! Därför kan det ju inte bli annat än bra när jag och Christer sätter oss i studion för att lista dom fem bästa co-op-spelen.

Jag pratar om gamla ninjalootarexpojkvänner, vem-som-ska-spela-som-Dom-bråk och svordomskaskader.

Klicka här för att se avsnittet. Ris och ros så blir jag glad, och förslag på nya listor är alltid välkommet!

http://www.press2play.tv/Spel/xboxflickan-listar-sina-5-sama-988.aspx
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Linus - 24 september, 2009

Bra avsnitt och din co-op list ser typ ut som min och det finns ju inge bättre en att spela co-op med vänner och bekanta. Också ser du lika läskigt bra ut som vanligt. Haha :D

Lunandrez - 24 september, 2009

Åh, att Bubble Bobble finns med på listan är ju automatiskt en väldigt fin ros garanterad! Ett spel som aldrig kommer dö ut, älskar det!

Att du sedan har med både Goof Troop och Gears of War 2 gör ju inte saken sämre. Vet inte hur många gånger jag har spelat igenom förstnämnda med polare/syskon under alla dessa år det har funnits i mitt hus, och GoW2 har man ju haft kul med också i co-op. Bra lista (har dock inte kört de två andra spelen ännu)! ^_^

Har dessvärre inget tips på ny lista. Men skulle någonting ploppa upp i skallen återkommer jag!

hamsternator - 24 september, 2009

Som sagt innan så att Bubble Bobble är med får hjärtat att bli lite sådär mysigt varmt ^^ Spelade faktiskt igenom det med en polare så sent som i mitten på det här året =)

Fast jag blev lite förvånad över att vi inte såg något Contra/Probotector på listan. Det är svårt att klå känslan när två polare tar sig förbi en stor svinsvår boss tillsammans och gör sig redo för att tackla nästa utmaning =D

Vicke - 24 september, 2009

Du borde fixa ihop någon lista som har någonting/mycket med GTAspelen att göra. Är ett inbitet GTAfan själv och det vore mycket roligt att få höra en massa snack om GTA i gameplay. Passar väl bra in i nästa avsnitt kanske då releasen på ”The Ballad Of Gay Tony” för GTA IV är närmare.

mh76 - 24 september, 2009

Alltid roligt att se dig i rutan. Men utav dem spel som du valde ut, skulle jag sätta Bubble Bobble som nr 1. Bättre samarbetsspel finns inte anser jag.

Eftersom du är så vacker, funderar jag på att klä mig i röd-blommig skjorta, snorgröna foppatofflor och lädersuspensoar. Har man någon chans då? ;).

Joakim Ericson - 25 september, 2009

OMG! Nämde inte Halo 3 allså på listan Epic Fail! Alla Halo spelen förutom Halo wars är bland dom bästa Coop-spelen. är det spel jag spelat Mest Coop. Diablo 2 tycker inte jag är något Coop spel är ju nästan som wow och det är Multi masive spel. Coop ska vara max 4 pers annars är det inte Coop-spel om ni frågar mig.

hamsternator - 25 september, 2009

Joakim Ericson, det är dags att du börjar spela lite spel innan du börjar påstå allt för mycket strunt. Halo-spelen är långt ifrån bästa co-op upplevelsen. Visst är det kul att ta sgi igenom kampanjen i trean med några polare, men samarbetet går aldrig längre än att man har en extra person som skjuter. Diablo 2 är definitivt co-op då samarbete är sjukt användbart på de högre nivåerna, speciellt då klassernas förmågor skiljer sig så pass mycket från varandra.

Att co-op skulle vara begränsat till fyra pers… ursäkta språket, men det är rent skitsnack =P

Fuffens - 25 september, 2009

Tycker man absolut kan räkna Diablo II som ett coop-spel, ett av de finaste som gjorts dessutom. Det är max 8 players i Diablo II, varken särskilt ”massive” eller likt WOW på något sätt faktiskt.

Halo 3 är absolut ett bra spel, och det är extra roligt i coop. Men coop-läget tillför inte spelet något, det blir ingen extra dimension av karaktärer som kompletterar varandra eller pussel som bara går att lösa om man är fler. Man blir helt enkelt bara fler som spelar samtidigt. Så att hålla det spelet utanför denna lista ser jag som ganska naturligt.

Hade dock gärna sett Resident Evil 5 på listan, då det är den bästa coop-upplevelsen jag haft på år och dar, speciellt på högre svårighetsgrader.

Lunandrez - 25 september, 2009

Halo är ju inte ens i närheten av att ta sig in på en sådan här lista, så det var banne mig en jäkla tur att det inte fanns med. ;>

Joakim Ericson - 25 september, 2009

hamsternator Jag har spelat Diablo 2 helt själv fattar inte enns vad man ska med Coop till i det spelet. och online kommer folk bara osynlig och dödar en hur kul är det på en skalla?

Jim - 25 september, 2009

Funderade också lite på varför Halo inte dök upp först, främst eftersom jag själv och en kompis hade väldigt kul när vi spelade Halo CE tillsammans. Men efter en stunds funderingar så är det, som flera av er säger, inte ett spel som platsar på listan pga. att det helt enkelt inte ger någon extra dimension till spelandet att man faktiskt är fler.

Att sitta på ett lan och köra godingar som Diablo, Never Winter Nights eller Baldurs Gate är ju riktigt kul. Antar att det är bästa sättet att uppleva dessa klassiska Hack n’ slash rpg’s…

hamsternator - 25 september, 2009

Joakim Ericson, att du inte fattar vad man ska med samarbete till i ett spel som Diablo 2 är inte så förvånande då du uppenbarligen inte vet skillnaden mellan co-op och pvp.

Hack ’n slash ska absolut spelas tillsammans med ett gäng polare. Har alltid varit så, och kommer alltid att vara =)

gamingmama - 25 september, 2009

Jättebra avsnitt :) Var kul att titta på. Men när gears bara kom på en tredje plats och goof troop kom tvåa blev jag lite chockad ;) Fin förstaplatsare dock. Den håller jag med om.

Joakim Ericson - 25 september, 2009

hamsternator :P jag kommer spela Diablo 3 med min Guild för D3 :P dom gammla spelen har jag inte enns hörtallas om att man kunnat köra Coop i diablo (förutom på servar där man blir dödad av andra hackars). så det är vad jag sett fram imot i Diablo 3! :P

Peter - 27 september, 2009

zpännande

Osten - 27 september, 2009

Härligt att det börjar komma lite ”kärleksförklaringar” a la Linus och mh76 :) alla blir vi glada av komplimanger, så fortsätt med sådana.

mh76 jag blir nästan lite upphetsad när du beskriver din outfit, tror inte Angelica kan kryssa i annat än ”ja” :)

Skön lista flickan har haft i stort sett samma upplevelser som dig med de spelen du nämner, förutom Goof troop som jag av någon väldigt underlig anledning missade helt när det begav sig. Ett spel som pressades otroligt mycket co op på den gamla goda tiden är Zombies till snes. Det kanske inte platsar på en top5 lista men jag hoppas ni lirat det spelet. Det hade skön musik också om jag inte minns fel.

Jag skulle vilja se en toplista över de svåraste spelen du spelat. Jag är en spelare som gillar utmaningar och tycker alldeles för många spel är för lätta, även om spelen är väldigt bra. Glädjen att ha klarat ett riktigt svårt spel är så mycket större än om det är lätt. Ett bra spel har möjligheten at vara vädligt svårt också, eftersom man inte tröttnar på att spela om det.
Jag kan ge dig en given titel direkt på den listan så har du en plats avklarad: Ninja Gaiden till xbox. Säger bara O M G!

mh76 - 27 september, 2009

Osten: Kul att du gillar den outfit jag tänkt ta på mig bara för xboxflickans skull. Utifall hon inte gillar det så… ;).

Xboxflickan - 27 september, 2009

mh76: Som tur är, är jag inte särskilt utseendefixerad. :P Man kommer långt med hel och ren, men har man hawaiiskjorta kanske man måste vara lite extra hel och lite extra ren!

Joakim Ericson: Jag tycker inte att Halo blir så mycket bättre i co-op. Man kör ju ofta lite sitt eget race ändå. Bra spel, men inte tillräckligt bra co-op för att platsa på min lista.

Jag har mest spelat Diablo två på två spelare. Finns ju en max-gräns på åtta spelare, men oftaste är man väl kanske 2-4. Jag tycker att det spelet räknas som co-op :)

Osten: Kul förslag på lista, det ska jag fundera på :)

affe - 28 september, 2009

En mycket bra lista. Har själv spelat alla spelen en del. Goof troop var ju ett tag sen. Men jag kommer också ihåg det som en höjdare. En del pussel var ganska krångliga :) Diablo II är lätt ett av de spelen som har tagit upp min speltid. Klart det räknas som co-op! Körde ofta bara 2 pers. Bubble bobble är en gammal klassiker som man aldrig glömmer och som har återuppstått tack vare XBLA.

Alla Rock Band och Guitar Hero spel där man kan lira i band räknas väl också som co-op. Inte ett klassiskt co-op spel men hamnar högt på min lista!

Konc - 29 september, 2009

Alltså bara faktumet att du gillar att headshotta räcker långt tycker jag. ;)

Håller med om att Left 4 Dead är ett underbart för just co-op. Synd bara att det inte var längre! Gillade det bra mycket mer än Killing Floor som hade vissa saker jag gärna hade sett i L4D.

Det spel jag mest gillat genom tiderna gällande co-op är nog dock gamla America’s Army till PC, innan det blev alldeles för mycket CounterStrike över det. Dessutom kunde man komplettera det fint genom att köra spelet i singelplayer (som inte fanns till PC) i gamla xbox. :)

Sammy - 30 september, 2009

Jag håller på att köra Gears of War 2 med en kompis och vi har tyå hållt på hela veckan=) Men det är riktigt kul^^

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp