Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Utmaningen: De 10 bästa spelen i världen

79 Skrivet av - 14 september, 2009

090914_topptiospel Förra veckan var jag ”Veckans Gamer” på Hype.se, vilket betyder att jag fick lista mina 10 absoluta favoritspel. Det, vill jag lova, är lättare sagt än gjort! Såhär ser min lista ut:

1. Bioshock
För att havet är djupt, nere på botten här är det toppen. Titta och njut.

2. Silent Hill 2
För att trafikkoner numera är det allra läskigaste jag vet.

3. Pokemon Puzzle League
För att det här spelet är det enda jag skulle behöva på en öde ö.

4. Final Fantasy 7
För att det fick mig att ställa väckarklockan en timme tidigare som tonåring.

5. Gears of War 2
För att jag gillar att såga i mina vänner.

6. Rock Band
För att jag för första gången i mitt liv fått trumblåsor på fingrarna.

7. Diablo 2
För att man aldrig kan få för många Stone of Jordan.

8. Resident Evil 3
För att en muterad tjockis i svarta speedos aldrig fått mig
mer exalterad.

9. Monkey Island 3
För att ingenting rimmar på apelsin.

10. Mass Effect
För att man får ligga med den blåa alienbruden.

Nu vill jag utmana dig som läser att lista dina tio favoritspel, gärna med en mening som motiverar varje listplacering, precis som jag har gjort. Har du ingen egen blogg, så kan du skriva din lista i en kommentar. Lycka till!

Vi har också listat våra 10 favoritspel:
Emmy Z
Darkoo
Gwellmyn
Andreas Eklöv
Any Given Gamer
Ariez
Farbror Atlas
Hamsternator (OMG, mastodontlistan från helvetet med filmklipp och hela kalaset)
Aftonstjaerna
Blutt
Veidit
Hampe
Ina
Spelgubben
Emelie
Martin Lindell
Sebastian Magnusson
Sammy
Kinapuffen
Björn
Pixelafton
Blogga din topplista och länka till mig eller säg till i kommentarerna så lägger jag in den här!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Orleone - 15 september, 2009

kul med så många typers listor!
plonk här är min:

Metroid
Thief
Resident evil 4
Counterstrike
Mass effect
Halo
World of warcraft
Bioshock
Super mario galaxy
Rock band 2

och femton till som inte gick att klippa men nu gjorde jag det ändå
*förebrående min*

Xboxflickan - 15 september, 2009

BuXXi: Bah! Jag la väl tid på min lista också :(

Hampe: Nu funkar det!

Orleone: VARS E SYSTEM SHOCK?! :(

hamsternator - 15 september, 2009

Uppskattar kommentaren vid länken till min lista =D
Nytt besöksrekord fick man på köpet också ^^

Orleone - 15 september, 2009

system shock är på den andra delen av listan, VÄRLDENS BÄSTA SPEL och det rymdes inte
alltså topp tio går inte att göra, popkulturens lagar kollapsar, jag är min egen pappa nu

Henke - 16 september, 2009

Oj vad svårt.
Men jag har knåpat ihop en lista…
Klicka på mitt namn :)

Emelie - 16 september, 2009

Nu har jag svarat i min blogg (:

Xboxflickan - 16 september, 2009

Henke: Grymt! Yay flr musikspel säger jag :D

Emelie: Haha, otippat att Psychonauts skulle toppa din lista :P

Ina - 16 september, 2009

Det var faktiskt ganska svårt, speciellt toppen där tre spel verkligen slogs om förstaplatsen. Valde efter hur jag känner nu, imorgon kanske det är tvåan som ligger först :P

Xboxflickan - 16 september, 2009

Ina: Ja, jag håller med. Det varierar ltie från dag till dag. Men dom tio som utgör listan känns bra, även om man vill byta lite plats ibland.

Sebastian Magnusson - 16 september, 2009

Jag gör som du och tar plats borta på Hype.se med min.

http://hype.se/nyhet/87162

Sammy - 17 september, 2009

Min hittar ni här http://sammynilsson.blogspot.com/2009/09/varlden-10-basta-spel.html men saknar lite bilder jag skulle haft på varje spel men, men

kinapuffen - 17 september, 2009

Jag försökte också!

http://kpaw.wordpress.com/2009/09/17/top-tio/

kinapuffen - 17 september, 2009

Förövrigt gillar jag din lista. Även om den känns alldeles för modern för en stofil som mig. :D
Diablo II borde nästan fått en plats på min lista också, men det är så svårt så svårt att välja!

Xboxflickan - 18 september, 2009

Sebastian: Med värsta vintriga bilden! :O

Sammy: Najs! Jag har ju inga bilder heller. Antar att folk vet vad jag snackar om för spel! ;)

kinapuffen: Yay, bra lista. Jag länkar :D

Jim - 18 september, 2009

Har funderat på min lista sen jag skrev den. Är nöjd som fan, förutom att jag i efterhand kommit på att Golden Eye 64 nog skulle ta SW: KotOR´s plats på listan! Rock on!

Linus - 18 september, 2009

10. Hearts of Iron 2
Det svenskutvecklade Hearts of Iron 2 är verkligen ett underbart djupt strategispel. Jag och en vän har spelade en gemensam kampanj som tog en månad att genomföra trots att vi spelade nästan dagligen. Svårt att förklara varför det är så bra och beroendeframkallande. Det är nog flexibiliteten i att välja vilken nation man vill för att förändra historian.

9. Sim City 3000
Extremt beroendeframkallande spel där jag har byggt mängder med städer som alla är lika väl planerade. Ett mysigt spel som jag verkligen blir glad av. Allt från den fluffiga grafiken till den cheesiga soundtracket har en speciell plats i mitt hjärta. Jag fastnade aldrig för tvåan men när 3000 kom så var jag fast i stadsbyggandet i en väldigt lång tid.

8. Metal Gear Solid 4
Många håller nog inte med mig men jag älskade verkligen den fjärde och ”avslutade” delen i Metal Gear Solid-serien. Episkt som tusan, spännande, snyggt och med många extremt coola idéer gör detta till en vinnare. När man helt plötsligt slungas tillbaka till det första spelet i serien så inser man att det inte är ett vanligt spel man har i sina händer.

7. Red Alert
Första spelet där jag verkligen uppskattade multiplayern. Spelade mängder med min kusin där många matcher slutade med att man jagade varandras ubåtar. Första spelet jag och min far började spela tillsammans. Gjorde även mängder med banor med hjälp av den enkla editorn som följde med.

6. Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time
Det bästa co-op spelet genom tiderna. Spelade det i stortsett varje dag efter skolan med en polare (det och contra 3). Extremt skönt soundtrack, fantasifulla banor och lättsam kontroll räcker långt. Det är dessutom förbaskat kul! Vem gillar inte att slänga in fotsoldater in i rutan?

5. Rome: Total War
Jag har alltid älskat Total War serien. Spelade Shogun och Medieval som en tok. När jag fick tag på Rome så kunde jag inte tro mina ögon. Jag glömde bokstavligen bort att styra mina trupper i början för jag bara titta på när alla tusentals soldater slogs på slagfältet. Ett spel jag spelade konstant i två år där hundratals kampanjer och svettiga onlinematcher avverkades.

4. Operation Flashpoint
Öppen värld. Otroligt spännande kampanj. Extremt flexibelt att modifiera. Operation Flashpoint är det enda spelet jag verkligen har arrangerat mig i ett spelcommunity där moddar och banskapade stod i fokus. Gjorde många egna banor och uppdrag. Exprimenterade i flera år med editorn och gjorde allt från vietnambanor till filmer. Ett briljant spel som dessutom introducerade bilgolf där man skulle spränga bilar från punkt A till punkt B.

3. Civilization 2
Bästa strategispelet någonsin. Jag vet inte hur många omgångar jag har spelat Civilization 2 med nya civilisationer och med nya förutsättningar. Jag gjorde egna kartor och scenarios i flera år. Blir varm i hela kroppen när jag tänker på spelet, det är något mysigt med att leda en civilisation till världsherravälde. En notis är att jag har fått Civilization 2 och Civilization 2: Scenarios signerat av Sid Meier när han var i Stockholm :)

2. Half-life
Spelet som jag har klarat ungefär 10 gånger. Någon gång ska jag få tag på Gman… Extremt bra spel med indragande och atmosfärisk historia som har betytt mycket för mig. Spelet gav mig också Team Fortress och Counter-Strike som jag har spenderat oändligt timmar med.

1. Link to the past
Det enda spelet jag vet som blir bättre och bättre för varje år som går. Som bli snyggare för varje år som som går. Fräschare för varje år som går. Pixelperfektion och utan tvekan det bästa spelet jag har spelat. Från den briljanta och dramtiska öppningen till det episka slutet så är det perfekt i mina ögon.

Det roliga är att jag nästan bara spelar shooters och andra lättsamma spel idag. Spelar inte heller något på datorn nu för tiden, allt spelas på PS3, 360, Wii eller DS. Skön kontrast mot min lista som mestadels består av strategispel till pc :D

Bubblare: Grand Theft Auto IV, Resident evil 4, Super Mario Galaxy, Metroid Fusion, Lylat Wars, Shogo: MAD, Age of Empires 2, Serious Sam, Earth Defence Force 2017 och många många fler :)

Linus - 18 september, 2009

Oj, jäklar vad långt det blev :)

hamsternator - 19 september, 2009

Men inte kom det med något Bingolotto för det ;D

Stabil lista, även om det bara var en titel som överrensstämde med min ^^

Xboxflickan - 19 september, 2009

Jim: Ja, visst är det svårt att inte vilja ångra sig i efterhand? :)

Linus: OMG! Välskriven lista :) Tycker du har bra argument på din etta. Det blir faktiskt snyggare för varje år!

hamsternator: ”Bingolottolistor undanbedes” ;)

pixelvardag - 20 september, 2009

Jag har varit lite upptagen med att flytta från Kiruna till Linköping. Men här kommer min lista!

http://pixelafton.wordpress.com/2009/09/20/de-10-basta-spelen-i-varlden-ala-xboxflickan-se/

kinapuffen - 20 september, 2009

Jag glömde!
http://kpaw.wordpress.com/2009/09/20/jag-glomde/

Björn - 23 september, 2009

Jag gjorde också en lista. Länk finns i trackbacken ovan!

Lunandrez - 23 september, 2009

Har försökt undvika det här med att göra en topp-10-lista, det är ju så himla svårt att bestämma sig för en. Men det verkar så populärt att jag känner att jag börjar falla för grupptrycket. Ska väl fundera lite och se om man kan komma fram till någonting. ^_^

Pontus - 26 september, 2009

Bioshock bästa spelet i världen <3 :)

Xboxflickan - 27 september, 2009

kinapuffen: Haha, alltid är det något! :)

Björn: Du får en länk, fin lista! :D

Lunandrez: Ja, gört! Nästa gång jag tvingar er att göra listor ska jag försöka vara lite med nischad så kanske det blir lättare.

Pontus: Jajjemän! ^__^

Pär - 28 september, 2009

Huh, svårt att hålla sig till tio.

1. A Link to the past
Kanske tom lite för bra för de efterföljande spelen i serien har aldrig känts vidare angelägna.

2. Grim Fandango
Glottis.

3. Discworld 2
Tack vare fina animationer en smula bättre än originalet.

4. Monkey Island 3
Tvåan har iofs en mer intressant handling men jag är en sucker för vackra animationer.

5. Mission Control
Hard sci-fi och logiska pussel. Kan det bli bättre? Oh jag glömde säga att handlingen utspelar sig i rymden. Rymden!

6. Steel Panthers
Utspelar sig inte i rymden men är bra ändå.

7. Super Probotector
Coop-glädje.

8. Fallout
Lagom allvarlig handling och ett hyvens stridssystem räcker långt i min bok.

9. Ascendancy
”Bara en omgång till”-strategispel i rymdmiljö, vilket självklart gör att det tar Civilizations plats på listan.

10. Halo
Det är något med Haloserien som bara kan summeras i ordet roligt.

Bubblare: Tetris, Bionic Commando, Zone of the Enders 2, NHL 94, Civilization 4, Sim City 2000, The Dig, Silent Hill 2.

Inlänkat

Top tio « Kinapuffens värld - 17 september, 2009

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp