Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Return of the MMO-pepp

22 Skrivet av - 6 januari, 2010

På grund av det hutlöst kalla vädret har jag nästan bosatt mig i ett varmt badkar. Som sällskap har jag haft det senaste numret av PCGamer med en 13 sidor lång artikeln om Star Wars: The Old Republic. Jag känner hur peppen börjar bubbla ådrorna! Mitt mmo-hat är som bortblåst och jag ser fram emot årets(förhoppningsvis? release verkar lite okänt) största mmohändelse!

Att Bioware, som just gett oss helt fantastiskt grymma Dragon Age, ligger bakom spelet bör ju ge en fingervisning om att det är bra skit vi snackar om. Lite som en blandning mellan ett Bioware single-RPG och ett helylle-mmo vore ju rent av fantastiskt.

The Old Republic äger rum över 3500 år innan filmerna utspelar sig, så den som hoppats få ge Darth Vader på nöten lär bli besviken. Men det lär finnas gott om ondingar att mucka med ändå. Eller godingar för den delen också, man kan ju förstås välja vilken sida man vill spela på.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=DOvbv-LkK6w]

Så idag har vi ätit semlor och suttit och nördat oss över vilka av de åtta klasserna vi vill spela. Men först måste man ju bestämma vilken sida man ska välja. Väldigt svårt! Jag måste säga att jag instinktivt blev sugen på onda Imperial Agent, en lite småstealthig klass med fiffiga manicker och en förkärlek till snipergevär.

Till det här hör ju dock att jag måste skaffa mig en rejält pumpad speldator, jag blir galen av att sitta och gejma på laptopen. En komplett speldator = ledsen plånbok. Fast det kanske det är värt, Diablo 3 kommer ju nästa år, och kanske kunde man få spela lite The Sims 3 utan att det laggar sönder hela huset.

Och förresten, jag har inte glömt bort tävlingarna, vinnarna och bidrag presenteras inom kort. Ledsen att det dragit ut på tiden, jag behövde lite ledigt från allting och drog till småland och lät mina föräldrar pyssla om mig ett tag. Problemet med att gilla att jobba är att man lätt gör det för mycket och jag var fullständigt utmattad efter en tuff period på jobbet med egentligen alldeles för mycket att göra för lilla mig som faktiskt bara är en person. Men nu är jag lite utvilad! Dessutom kommer det upp en ny tävling med farligt fina priser från Activision i potten snart. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Vicke - 6 januari, 2010

Semlor, redan? Och jag som tycker att det är tidigt när de börjar komma i slutet av Januari. Oh My God!

Bra som sagt anywho att du vilade upp dig! :)

Tur att du har så hängivna bloggläsare och fans, som inte vänder ryggen till för någonting sånt här. Precis som du skriver så är du ju också bara en annan person i mängden så vi ska inte förvänta oss någonting speciellt egentligen överhuvudtaget.

Köp en dator! Både Starcraft 2 och Diablo 3 kommer ju. Och på tal om The Sims 3 så kommer säkerligen ett till expansionpack till det också, hehe.

Jag ska iaf köpa en dator nu i år också!

Dreg - 6 januari, 2010

The old republic är jag sjukt peppad inför hoppas det släps i år!:D
Blir dock att uppgradera grafikkortet tills dess så man kan få allt ögongodis:)

Villa upp dig du! Det är du värd :)

Fjornsvavne - 6 januari, 2010

Mm, såg semlor i affären förut idag. Men tyckte också att det verkade lite tidigt, så jag antog att de hade några dagar på nacken, av någon anledning. Synd att de inte säljs i styck istället. Blir lite mäktigt med två, för de ska ju ätas så färska som möjligt. :D
Och ja, SWOR verkar vara minst lika bra skit som en redig semla i varm mjölk. Mums!
Fast personligen blockerar jag nog den mesta informationen från spelet nu, som med alla spel ifrån Blizzard, Valve och Bioware. Man behöver kanske bara veta grund för att väcka ytterligare nyfikenhet, men man vet numer att man får mästerverk på posten.

Xboxflickan - 6 januari, 2010

Vicke: Ja, redan! Och gott var det ^__^

Jo, precis. Bloggen är ju en hobby och hur kul det än är så måste jag ju prioritera min hälsa och mitt jobb. :)

Dreg: Håller också tummarna för release i år. Fast jag väntar väl så länge som det krävs för att dom ska hinna fixa ett bra spel, det är det värt.

Fjornsvavne: Tro det eller ej, idag var faktiskt första gången jag åt semla med varm mjölk. Det var… konstigt och geggigt! Men ganska gott. :D

Skönt att slippa hypen och det lite plågsamma längtandet efter SWTOR förstås :)

Ercarret - 7 januari, 2010

Ja, jul/nyår ska man ha för sig själv (om än i gott folks sällskap) och inte behöva tänka på jobb osv. Så det är förståeligt. Jag har själv tagit en ganska redig paus från allt vad jobb heter, och det var minst sagt skönt.

SWTOR är det enda MMORPG:t som jag är nämnvärt intresserad av. Jag var lite småintresserad av Champions Online tidigare, men dels fick det så mediokra betyg och dels så vägrade dess ”gratis prova-på”-erbjudanden fungera på min dator, vilket sänkte mitt intresse.

Men jag har redan tillbringat över 100 timmar med Dragon Age, Mass Effect 2:s CE är beställd, och jag ser verkligen fram emot The Old Republic.

Jag ska vara Sith Inquisitor! :D

Joakim - 7 januari, 2010

Jo sitta vid en lapptop och spela är ingen höjdare. Gjorde ’misstaget’ och köpte en bärbar manick efter jag sålt min gamla dator till min bror. Trodde inte att jag skulle spela så mycket på pc, men oj vad fel jag hade. Så november förra året köpte jag en stationär med aningen mer kraft i sig.
=P

Får väl se SWtor landar 2010 eller inte, vet dock inte hur jag känner inför två sith respektive jedi klasser. Tyckte det kunde räckt med en som i sin tur kunde delats in i två eller tre underklasser.
Men jag hoppas att det bli bra, har redan förbokat det och kommer köra det ett tag. Älskade Knights of the old republic så måste spela detta.
För min del kommer jag hålla mig på imperiets sida, lutar mot en Inquisitor.

Att ta en paus från saker och ting är inget man behöver be om ursäkt för =) Man måste landa ibland för att centrera sig.

Får ursäkta för eventuella stavfel, skriver med enbart en hand, har inte vant mig vid det ännu.

dakka - 7 januari, 2010

Välkommen tillbaka :) Ladda upp batterierna är så jävla guld :) Även om jag bor i samma stad som min pappa funderar jag på att dra till honom för att bo där lite så att jag dels kan gosa 24/7 med min katt och dels kan bada i badkaret som finns där. Ska bara fixa klart i min nya lägenhet och bli klar med examensarbetet. 13:e januari, sen är jag fri! Det finns en överhängande risk att jag blir som du när jag börjar jobba, fast jag kommer sitta och rätta prov och uppsatser i stället :) Men jag älskar hellre mitt jobb och går in i väggen än att hata mitt jobb.

Vad gäller MMO så är det något jag aldrig har fastnat för, oavsett hur mycket jag har velat tycka om det. Det är helt enkelt inte min grej. Samma sak med RTS. It’s a crying shame, för fan! Speciellt nu när SWTOR kommer. Hoppas bara det inte blir som Galaxies. Har några kompisar som spelade det och det såg inte kul ut alls.

Men speldator… du skaffade väl en sån där minimal laptop, va? Jag gick från stationär (gammalt jävla skräp som lät som en skördetröska) till laptop i augusti och jag är jävligt glad över att jag köpte en med dedikerat grafikkort. Klarar av Crysis på den och Dragon Age är inga problem. Kopplar bara in min 22″ skärm och extern mus och t-bord så är det fullt gaming rig, typ :)

Ina - 7 januari, 2010

Brabrabra att vila upp sig Angelica. Vi fattar! <3

Jag är galet nyfiken och intresserad av SWtOR, men eftersom jag är ett galet GW-fan och de krockar lite så känner jag att jag måste prioritera något. Att spela tre MMOs samtidigt (har ju WoW också) känns jobbigt :P

Dreg - 7 januari, 2010

Måste säga att det var en hel del som var peppade in för SWtor borde kankse dra ihop en Guild/alliance vad det nu heter i spelet:) haha

Sammy - 8 januari, 2010

Jag är en great Fan av Star Wars och detta är något för mig när inte Galaxies höll måttet riktigt…

Pling - 8 januari, 2010

Jag känner mig jävligt pep på the old republic och tror att republic trooper är nått för mig :)

Xboxflickan - 9 januari, 2010

Ercarret: Ja, förstår var du menar. SJälv har jag mest varit lite avskräckt pga att man sett så många som fastnat i wowträsket och tappat vänner, förhållanden och jobb. Men nu tänkte jag dra me dmin karl med mig ner i mmo-träsket, det måste jag funka? :P

Joakim: Se det positivt, du fick ju en bra anledning att köpa en ny lite krämigare dator! :D

Varför skriver du med en hand? O_o

dakka: Det är sånt man har föräldrar till! Skönt att vila upp sig ^___^

Och sen när det gäller jobb ska man nog försöka hitta en sund balans. Älska sitt jobb, men se till att göra det lagom så man inte riskerar att bränna ut sig. Då gör man ju ingen nytta alls!

Fiffigt att koppla skärm, mus och tbord till laptopen. Jag har ju en sån liten dator, en 10-tummare från Dell. Jättenöjd, men den duger ju inte för spel. Spela spel gör jag dock ibland på min jobbdator ;-)

Sammy: Det går väl knappast att inte vara ett star wars-fan? :D

Ina: Din mmo-tok! Inte dags att lägga ner wow snart? Hur mycket kan du ha kvar att göra? :P

Dreg: Ja, roligt att folk verkar ha hunnit bli lite sugna redan! Undra om man kanske kan få sig en betaplats så man får testa lite innan…

Pling: Republiken? Då blir vi dödsfiender ;)

Joakim - 9 januari, 2010

Jag såg det relativt positivt, nu har jag en dator att sitta vid när det åskar =P. Var mer den ekonomiska delen av mig som inte hoppade av glädje =P
Har gått och brutit handen =), så det blir inget spelande för mig i minst tre veckor till :(
En betaplats hade varit underbart roligt. Får väl se om man har den turen.

Dreg, det hade ju faktiskt varit lite roligt =P.

Xboxflickan - 9 januari, 2010

Joakim: Ajdå, vilken otur, hoppas läkandet går bra! Kan du inte spela pc-spel med musen så länge kanske? :)

Joakim - 9 januari, 2010

Det gör jag med =P, får domen på måndag om de måste knäcka av det en gång och göra om det eller det är bra, så jag är lite nervös :P.

Nja testade men tyvärr så är det högerhanden som jag brutit och jag är högerhänt =P Det var svårt med Dragon Age men det gick, fast det är en bra träning vänsterhanden. Försöker se allt positivt =)
Men mitt Wii får jobba som det aldrig gjort tidigare, blir mycket bowling och tennis, samt Big Brain Academy =P.

Men går man i sommarskor på vintern så får man skylla sig själv =)

Xboxflickan - 9 januari, 2010

Joakim: Hehe, jamen dåså, kul att wiin får jobba lite :D

Hosav - 10 januari, 2010

Nice, jag längtar efter Release

Mattias - 27 januari, 2010

Jag förstår helt och hållet din pepp på det kommande star wars mmo’t. Körde själv Star Wars Galaxies när det begav sig och just då var det helt magiskt! :)

Dessvärre har de nyligen gått ut med att spelet inte kommer att släppas förens under 2011. Men man kan ju hålla tummarna för att det hinner ändras, eller att man åtminstone kommer med i betan och att den sätter igång i år någon gång. Det vore alltid nåt! :)

//Mattias,
http://ps3feber.onlajn.se

Xboxflickan - 1 februari, 2010

Mattias: Galaxies intresserade mig aldrig, men nu har jag fastnat i peppen för det här ändå. :)

Ja, bättre med beta än ingenting alls! :)

Hosav - 10 februari, 2010

Jag har också hört om en release för Star Wars The Force Unleashed 2, Ettan var kul! Ser fram emot 2an men jag ser mest fram emot Bad Company 2

Inlänkat

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp