Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Tävling: Vinn Mass Effect 2 Collectors Edition

58 Skrivet av - 26 januari, 2010

I väntan på en av årets stora höjdpunkter när det gäller spelreleaser tänkte jag att vi skulle slå till med ännu en tävling. På torsdag smäller det och Mass Effect 2 dimper ner i brevlådan för många spelsugna rymdfantaster. Har du ännu inte säkrat ditt exemplar, eller kanske sneglat längtande mot en finfin samlarutgåva har du chansen nu!

Allt du behöver göra för att ha chansen att vinna Mass Effect 2 Collectors Edition är att svara på min lilla fråga nedan. Det gör du i en kommentar till det här inlägget, som ett inlägg på din egen blogg och länkar hit eller i ett mail till xboxflickan@gmail.com.

Så min fråga till dig är: Du är strandsatt på en öde planet, mitt ute i rymden. Hoppsan! Vilken tur att du har käk, schyssta mjukisbrallor och din tandborste med dig. Men tyvärr inte ett uns till internetuppkoppling, och risken är stor att du sitter fast där för evigt. Längst ner i väskan hittar du dock din räddning. Du har ju packat ner en spelkonsol med ett tillhörande spel. Ett enda spel att spela resten av ditt liv. Hurra! Men du, vilket spel är det, och varför just det spelet?

Senast klockan 23:59 den 7 februari vill jag ha ditt tävlingsbidrag, för då väljer vi ut en vinnare!

Mass Effect 2 Collectors Edition innehåller följande och finns till Xbox 360 och PC (vinnaren väljer själv format på vinsten):

  • The full version of Mass Effect 2
  • Bonus in–game Collectors’ Edition weapon and armor
  • 48–page hardcover art book
  • Limited Edition Cerberus Network card granting access to bonus content
  • Issue #1 of the Mass Effect comic book by Dark Horse comics.
  • All housed in a premium tin package with exclusive artwork.

Lycka till, och stort tack till EA som bjussar på spelet till vinnaren!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

hiro - 26 januari, 2010

Oh! en fråga jag och Dave ställt varandra ibland, vad skulle man välja om man enbart fick lira ett enda spel resten av våra liv. Tankarna har gått från självklara pussel spel såsom Tetris & Zoo Keeper för att aldrig tröttna på dem till spel som Street Fighter 3: Third Strike för att finslipa sina combos. Stora RPG:n som kanske FFX med hundratals timmar endgame eller varför inte Chrono Trigger med sina 13(?) slut. Tidlösa klassiker såsom Super Mario World, jaga time trails i F-Zero GX eller ge sig på det första Ninja Gaiden till Xbox:en enbart för att det är så horribelt svårt.

Fast i själva verket är det ett ganska enkelt val för min del.
Det finns ett spel jag har jagat speedrun tider i, ett spel jag fick när jag var liten till den konsolen jag håller allra kärast än i dag. Detta spel har jag suttit på spelträffar och ”speedrunnat:at” inför publik, delat med mig av mina strategier samt lärt mig nya saker (bl.a. av min syster som på slutbossen brast ut ”varför gör du inte så?” <3) Idag känner jag tyvärr att jag inte den tid och ork som krävs för att putsa ner de minuter jag saknar för att komma i närheten av världsrekordet.

Men om jag då skulle sitta strandsatt någonstans i universum så kommer allt vara toppen, för jag har ju trots allt med mig det bästa spelet som någonsin gjorts och nu har jag all tid i världen för att spela det om och om och om igen för att slutligen bli bäst i universum på det!!

Mega Man X till Super Nintendo!

krelles - 26 januari, 2010

Har inget intresse att vinna denna tävling utan vill bara prata med Angelica.

Motiveringen blir också därefter;
Lumines, för att jag aldrig har sämre koll på vad klockan är än när jag spelar det.

Ina - 26 januari, 2010

Ett spel som skulle klara av att spelas hu länge som helst? Ett spel som, trots nötande, skulle fortsätta vara intressant och kul?

Det är en svår fråga, det finns många spel som inte alls når upp till de höga kraven. Ett spel är inte gjort för att hålla i all evighet, tyvärr.

Men ett spel har utmärkt sig här i min tunga spelsamling, ett spel som jag återkommer till år efter år. Ett spel där jag fortfarande hittar nya saker efter hundratals (om inte mer) spelade timmar. Det är bra tecken på ett gediget spel som når upp till de här kraven bättre än många andra.

The Elder Scrolls III: Morrowind.

Henrik Lundin - 26 januari, 2010

Något ”casual” borde ju passa bäst om man ska orka med det en längre tid, utan möjlighet till omväxling – ett storydrivet spel skulle bli gammalt fort.

Det självklara valet är då alltså Zuma. Man tröttnar inte på att spotta stenkulor på andra stenkulor medan man invaderar inkatempel. Ribbit.

Hagbard - 26 januari, 2010

Det finns en orsak till att det har gjorts oändliga remakes på det. Att varje konsol, mobil och allt annat har en version. Ett spel som hållit så här länge kommer hålla även efter gigantiska RPG med multipla slut eller slumpgenerade grottor har tappat sin charm. Tetris är svaret.

@ficklampa - 26 januari, 2010

Ett spel som bidrar med mycket variation, och således aldrig dör ut är tetris. Spelet är aldrig det samma så ny spelupplevelse varje gång!

Markus Johansson - 26 januari, 2010

En öde planet, fast i rymden, där ingen kan höra dig skrika, men med glädjen av att spela ett enda spel i resten av ditt liv.

I så fall skulle jag välja ett välkänt spel från min barndom, det första jag någonsin spelade, och som har varit mitt favoritspel ända sen dess. Spelet heter Super Mario World och jag var 7 år gammal.

Det var julafton 1993, och mina ögon ploppade nästan ur mina ögonhålor, då jag öppnade det största paketet under granen, innehållande ett Super Nintendo och det medföljande spelet Super Mario World. Jag log ett stort leende, kramade mina föräldrar, och jag har inte upplevt en bättre julafton sen dess.

Morgonen efter pluggar vi in konsolen till vår tv, och mina ögon glittrar, när Mario dyker upp på skärmen och börjar hoppa omkring i en färgrik värld, ackompanjerad av stämningsfulla toner. Jag tar trevande kontrollen i mina händer, och trycker försiktigt på knapparna. Plötsligt dyker det upp en stor bomb i synfältet, jag drabbas av panik, och det hela slutar med att jag hoppar rätt in i bomben och dör. Då snor min storasyster kontrollen, eftersom det är hennes tur att försöka, och efter några minuter har hon sprungit igenom hela banan, till min stora förtret. Några veckor senare hade vi klarar av hela spelet, tillsammans.

Sen dess har mitt spelintresse bara växt och växt, och jag längtar alltid efter att spöa min storasyster eller om möjligt spela ett helt nyinköpt spel tillsammans med henne.

Dock har jag aldrig upplevt en lika omvälvande spelupplevelse, som jag gjorde den där juldagsmorgonen 1993, och jag kommer aldrig att glömma den. Tack Nintendo, tack Shigeru Miyamoto och tack Super Mario World.

/Markus

Fjornsvavne - 26 januari, 2010

Hade gladeligen svarat Mass Effect på frågan, men måste ändå säga Fallout 3. Tror jag. GotY-edition då, så man får med addons. Finns en hel del sätt att spela det på, och jag har fortfarande inte sett allt eller gjort alla uppdrag. Däremot är jag inte övertygad att man i ett sådant tillstånd skulle finna apokalypsen lika fascinerande… :/
Tanken var iaf att det skulle behöva vara en egen värld med väldigt mycket att göra, för personligen tror jag att det skulle slå knäpp någonstans i mig om jag skulle nöta samma sak om och om igen.

von Banan - 26 januari, 2010

Nu har jag gjort ett långt fint inlägg om hur mycket jag dyrkar mitt valda spel!
Enjoy!

http://underthefloor.blogg.se/2010/january/jag-gillar-tavlingen-skarpt.html

Aftonstjaerna - 26 januari, 2010

Jag gör en egen tolkning på vad konsol är och anser att min laptop är en konsol i det här fallet.

Och som tur har jag mitt favoritspel alla kategorier installerat på den, nämligen Civilization 4. För viktigt är att spelet som jag har med mig inte är av den karaktär att det tar slut någon gång. Utan att det skall vara oändligt omspelbart, och på den punkten faller väldigt många annars bra spel bort. Civilization 4 däremot kommer ge mig mycket nöje och tack vare det spelet så kan jag kanske komma på tanken att sluta spela och börja bygga på en helt ny civilisation själv. Om jag ger spelet ett par år innan jag sätter i gång så borde jag vara bra förberedd på vad som komma skall ;)

Skulle jag bli diskad pga min egna tolkning så ersätt laptop med x360, och civ4 med civ:revolution, även om det är sjukt mycket sämre :P men bättre än inget civ ;)

Niklas - 26 januari, 2010

Nu har jag skrivit om vilket spel som jag kan tänkte mig spela resten av mitt liv öppe i rymnden.

http://darkoo.blogg.se/2010/january/mass-effect-2-tavling.html

Sebastian - 26 januari, 2010

Utan onlinetjänster så blir det ju sjukt svårt att välja.
Men ett spel som jag fortfarande tycker är roligt och svårt är super mario world. Det har jag fortfarande inte klått, så där skulle jag nog kunna underhålla mig ett ganska bra tag.
Det är ju så mycket som är gömt i det spelet som många spelare kanske aldrig stöter på.
Till slut kommer man kanske haaataaa den lilla stunden som spelet fryser sig när man hoppar på yoshi eller att man ibland kan hoppa mycket längre än man ser etc.
Men det är ett riktigt välgjort spel och helt klart min favorit i marioserien.
Nämnas bör att jag dock inte äger något annat nintendo än 64 och GBA

Svårt val, som jag förmodligen skulle ångra när jag väl var på dendär ön.

Martin Lindell - 26 januari, 2010

Tetris. Kommentarer överflödiga.

Jonas Larsson - 26 januari, 2010

Jag skulle ta ett spel som ger en ny upplevelse varje gång det spelas. En rouge-like. Min favorit där är Spelunky som blandar denna slumpmässiga genre med platformshoppande och härlig 8-bitars grafik.
Jag är dock rädd att jag skulle bli psykiskt störd av musiken efter några år :)

kolla in, och ladda ner det gratis på http://www.spelunkyworld.com

Marcus Stenman - 26 januari, 2010

Jag skulle velat ha med mig min gamla Amiga och spelet skulle vara David Brabens klassiker Elite. Dels för att det enligt min mening är ett av de bästa spelen någonsin. Men också för att det är en spel som inte har något egentligt slut.

Ercarret - 26 januari, 2010

*suck*

Jag fick precis beskedet att min ME2 CE håller på att packas och strax ska skickas iväg, så tävlingen är väl inte särskilt aktuell i mitt fall. Ah, well.

Jag hoppar dock in i hela bästa-spelet-på-en-öde-ö-snacket, bara för att det verkar vara så kul.

Jag skulle, definitivt, ta med mig Planescape: Torment. Det är inte bara det bästa rollspelet som någonsin har gjorts, utan varje gång jag spelar igenom det så hittar jag nya saker att utforska och nya dialoger att avnjuta. Om jag hade det spelet så skulle jag vara glad att jag var ensam på en öde ö, eftersom bara det scenariot skulle tillåta mig att utforska alla delar av spelet.

Men som sagt, det här är inte ett tävlingsbidrag. Bara ett … bidrag.

xrobinx - 26 januari, 2010

Super Mario 64 såklart! Såhär 14 år senare är det fortfarande ett av de bästa spelen jag någonsin spelat, och jag kan tänka mig att man efter ett par veckor på en öde planet mitt ute i rymden är rätt sugen på ett miljöombyte – något som man får en rejäl dos av i Super Mario 64. Att hitta alla 100 stjärnor är ingen lätt match, och jag fick faktiskt så sent som i dagarna reda på att det finns 20 hemliga stjärnor till att hitta.. vilket helt oväntat fick mig att stänga av min PS3:a för första gången sedan den 10 november (guess why..) och bege mig upp på vinden för ett frenetiskt sökande efter mitt Nintendo 64.

I särklass ett av de bästa spelen som gjorts och garanterat det som skulle följa med mig ut på en galaktisk resa.

Robin Svedbo - 26 januari, 2010

Räknas PC som en konsol? Ja i mitt fall får det göra det då, kan köra på en laptop så.

Det enda spel som jag kan komma på som skulle kunna underhålla mig så länge är Football Manager. Har lagt tusentals timmar på serien och kommer lägga tusentals till.
Att det inte finns något slut på det och att det medföljer en editor där man kan ändra i databasen för att alltid få nya utmaningar är helt suveränt. Kanske vill du va tränare för ett div 2 lag i sverige som ska klättra i seriesystemet och tillslut bli svenska mästare med endast svenska spelare under 20 år?

Allt är möjligt och det slutar aldrig att underhålla en fotbollsnörd som mig!

OTGSS - 27 januari, 2010

FF VII för att det är det enda spel jag har fällt tårar till (Aries). Jag klarade det aldrig. När jag väl lyckats klara det, plus Knights of the Rounds och 7777 skulle jag dö lycklig. Sorg följt av glädje, finns det ett bättre sätt att gå på?

C. Hjort - 27 januari, 2010

chessmaster live till 360, , ett vanligt spel klarar man ju förr eller senare, schack tar aldrig slut :D

Alex - 27 januari, 2010

Min första tanke var något av Guitar Hero spelen, men troligtvis efter fyra veckors spelande och man fortfarande inte klarar den förbannade låten man har nött så skulle man antagligen slå sönder gitarren och sen sitter man där som ett få och gör ingenting. Men jag tror mitt slutliga svar blir Skate 2. Det spelet har hållit mig sysselsatt i ett par hundra timmar för att lära sig alla tricks, vart alla bra spots ligger och vart man kan åka och reta upp vakter.

/Alex

Qjt - 27 januari, 2010

Måste säga ett Xbox 360 och Skate 2, ett spel jag aldrig blir trött på.

Robin - 27 januari, 2010

Det här var ganska svårt faktiskt, det finns ju två vägar att gå. Å ena sidan skulle Trials HD vara perfekt, efter inte allt för länge skulle frustrationen nå dödliga nivåer och man hade resolut satt punkt för sitt lidande. Den andra, lite trevligare vägen, hade varit Peggle! Då hade det plötsligt inte varit något lidande och jag hade spenderat tiden i ett glädjerus! Och maken till beroendeframkallande spel får man ju leta efter, Peggle kan man ju lira precis hur länge som helst!
Tyvärr är man ju ensam, annars hade ChuChu-rocket till Dreamcast varit perfekt. Historiens mest underskattade multiplayerspel som till och med slår Bomberman i goda vänners lag!
/Robin

Mattias - 27 januari, 2010

Mailade dig mitt bidrag. Hoppas du fick det!

Anton - 27 januari, 2010

En öde planet mitt ute i rymden? Då skulle i ärlighetens namn spel komma långt ner på prioriterings-listan.

Därför svarar jag Resident Evil 5. Perfekt att ta fram och köra co-op (man fick väl ta med 2 handkontroller?) om man stöter på en främmande ras. Då vi förmodligen inte pratar samma språk är det ett ypperligt sätt att bygga upp förtroende och samarbetsvilja.

robin - 27 januari, 2010

Det finns ingen tvivlan!

Har man ett nintendo 8-bitars och Teenage Mutant Ninja Turtles så kan man dö med ett léende på läpparna.

Men patetiskt nog besitter jag varken eller, bara minnen från en svunnen tid fylld av mystik, äventyr och magiska tv-spel.

Crille - 28 januari, 2010

De spel jag lätt hade valt måste bara va Zelda link to the past till snes alla dessa timmar man spenderat som liten när man titta när morbror andy spela de xP känns som de är ett spel man aldrig tröttnar på…Och har alltid samma känsla var gång man spelar de..Och musiken ska man ju inte prata om helt underbar hehe..Ni som undrar om de verkligen är sant med kärlek vid första ögonkastet så kan jag säga de är sant kan fortfarande inte sluta tänka på de och får samma kittlande känsla i magen efter alla år de funnits..Är det inte kärlek så plz tell me :) Just därför väljer jag zelda link to the past som mitt spel…Zelda i love you <3 haha

Lucas - 28 januari, 2010

Tetris eller schack låter ju som självklara val om det inte vore för en liten detalj: spelen är astråkiga redan i små doser – så tanken på att spela dom i evigheternas evighet ter sig rätt motbjudande.

Själv skulle jag ta med mig Mass Effect 2 och ha djuriskt roligt i de timmar som spelet erbjöd och sedan skulle jag gå ut och utforska min nya hemplanet i verkliga livet.

Hur skulle det liksom ha sett ut om Neil Armstrong sket i att knalla runt på månen bara för att han hade bulle-på-tub och ett Gameboy med sig i Apollo 11?! ”Varken ett litet steg för mig eller för mänsligheten” – det funkar liksom inte som ett minnesvärt citat.

Andreas Olsson - 28 januari, 2010

Svårt att fundera ut men jag hade gått med klassikern Final fantasy 7. Har spelat det så många gånger nu sådet har säkert återspelnings värde nog att ha på en öde ö också! Bara att satsa på en guld chocobo utan att kunna kolla upp vad som behövs så har ja en glad speltid framöver!

Therés - 29 januari, 2010

Psychonauts! If you’re not a Psychonaut you might as well be dead. Världens bästa spel, alltid.

klw - 30 januari, 2010

Nån utav .hack// spelen till ps2. För att det är närmaste MMO liknande spel som får mig tro att jag är online. Samtidigt är det tråkigaste spelet, så åtminstone gör jag mitt lidandet kort ;)

Christofer Martin - 31 januari, 2010

Den här frågan verkar lätt att svara på, men när jag började fundera märkte jag att den är svår och dessutom riskerar att anta episka proportioner.

Jag sneglar över min laptopskärm. Hyllan vid tv:n är fylld av next gen-spel som jag älskar: Condemned, Mirrors Edge, Left 4 Dead, Modern Warfare, GTA, Gears Of War … Men jag inser att om jag skulle vara på en öde planet utan sällskap och internet, så måste jag ju välja bort de spel som upplevs bäst med vänner. Det går alltså inte att välja ett av mina favoritspel rakt av.

Istället börjar jag fundera på ett spel som gör mig galen. Ett spel jag aldrig får nog av, fastän det gör mig så frustrerad att jag morrar och vrålar i soffan och får lust att slänga kontrollen i tv:n. Ett spel med oändliga hemligheter, där man fortfarande efter snart 16 år hittar nya saker. Ett spel där man alltid kan bli snabbare, säkrare, bättre. Ett spel med världens bästa ljuddesign, skönaste musik och sjukaste karaktärsdesign. Vilket spel jag skulle välja?

Super Mario World (SNES) så klart.

alva - 31 januari, 2010

Myst såklart, ett av de första spelen jag spelade, eftersom vi bara hade en mac hemma fanns det inte så mycket att välja på ;)

Men oj vad man fastnade i det spelet, kanske inte det lättaste spelet för en liten flicka men otroligt snyggt för sin tid.

Fast jag skulle nog inte välja första i serien även om den ligger mig varmt till hjärtat. Tror 4an( myst 4: revevolution) skulle passa bra, just för att miljöerna är otroligt snygga så man nästan inte bryr sig om resten, man kan sitta i flera timmar försvinna bort in i deras värld. sceneriet är makalöst.
En annan sak är att det är svårt men inte för svårt som myst oftas är och storyn är intressant. Man kommer sitta med det ett bra tag.. vilket är en fördel om man nu är strandad i rymden ;P

I min värld är en pc en spelkonsol, eftersom jag bara använder den att spela på.
använder min mac till allt annat ^^

artfox - 1 februari, 2010

Oavsett hur mycket jag än älskar långa episka rollspel som fallout, mass effect, baldurs gate, KotOR, dragonage och morrowind,så håller de inte i all evighet. Efter ett tag har man prövat alla möjliga karaktärer, och spelat spelet på så många sätt att man kan allt utan och innan (även om det i vissa fall tar över 200 timmar)

Jag tycker att en del av glädjen i tevespelandet är att skapa utmaningar för sig själv. Därför skulle jag behöva ett spel där man har möjlighet att slumpa fram banor, sätta upp nya mål, eller har möjlighet att modda. Det enda spelet som jag har återkommit till gång på gång och som uppfyller dessa krav är Civilization (Helst civ IV).

Om jag dessutom skulle få besök av en massa vänligt sinnade aliens, så skulle jag kunna visa dem en förenkling av hur vår civilisation har sett ut och komunicera med dem via spelet.

GermanScientist - 1 februari, 2010

Justerade mitt bidrag lite… Behövde lite finslipning samt lite bilder för att bli enklare och roligare att läsa.

Mikael Larsson - 1 februari, 2010

Måste få säga ett PC spel även om du säger konsol.
Men måste nog säga Operation Flashpoint, orginalet.
Mest på grund av nostalgin att sitta vid sin första helt egna dator som man inte behövde dela med någon under sena nätter och spela ett spel där det kändes som om varje misstag var ödesdigert och ett fält att ta sig igenom kändes som ett fält. Det var ingen hit and run eller något i det spelet och det gillade jag.

Linus - 1 februari, 2010

The Legend of Zelda: A Link to the Past utan tvekan.

Ett spel jag redan har hyllat på bloggen. Enda spelet som blir snyggare för varje år. Enda spelet som blir roligare för varje år. Enda spelet som blir fräschare för varje år.

Gah, älskar det spelet :)

hamsternator - 2 februari, 2010

En intressant fråga helt klart. Det är nu man börjar rada upp de spel man har haft roligast med genom åren t.ex. DMC, God Hand, Killer Instinct, Fallout, Deus Ex osv. Men om man tänker i de banorna så gör man ett allvarligt fel. Inte nog med att nostalgikänslor är som bäst när de får fortsätta vara nostalgi, utan också vad det innebär att vara ensam på en sten någonstans med ett magiskt eluttag och utan kontakt med andra personer.

De flesta känner till våra tre grundbehov, såsom äta, sova och fortplantning. Maten fixar vi då vi var smarta nog att förbereda ett gäng smörgåsar. Sömnen är inget problem då en äkta gamer kan sova var som helst. Men sen blev det knepigare… Jag vet inte hur många av killarna här som skulle erkänna det, men är man ensam länge nog så kan det kännas bra med en gnutta sexuell terapi. Därför lyckades jag packa ner ”Dead or Alive: Extreme 2″. Det är sjukt långt ifrån det bästa spel jag någonsin spelat, but I do get ronery sometimes =(

Gorkadread - 2 februari, 2010

Ensam med ett enda spel? Intressant, hmm. Hade man haft en PC hade det självfallet varit Neverwinter Nights. Ett grymt spel med en kart-editor för att skapa egna banor? Givet!

Men eftersom vi bara hade en konsol med oss blir valet självfallet ett spel som passar stämningen där jag skall befinna mig resten av livet. Ett spel som kräver eftertanke och kanske kan ge mig en del pointers på vägen mot att skapa en tillvaro där. Jag pratar självfallet om Fallout 3, ett spel av oändligt många alternativ.

Church of the Atom? Taget!

Cakefirst - 2 februari, 2010

Finns mycket att välja på och även fast detta inte är mitt favorit spel så är det nog det bästa valet, Pokemon. Med tanke på att det alltid hittas nya pokemon, så lär man kunna leta hela livet ut efter nya, spelet går ju ut på att fånga dem alla. he he.

Daniel - 2 februari, 2010

Jag skulle välja Gex till Playstation. Inte för att jag någonsin har spelat det eller har någon särskild uppfattning om speltid, intrig eller underhållningsvärde. Nej, jag skulle välja Gex enbart av den anledningen att det är det enda spel min fästmö skulle kunna tänka sig spela. Så jag tänker att med det spelet med mig skulle jag klara mig några år tills hon förhoppningsvis hittar mig med hennes söndernötta Gex och en PS fylld med rymddamm. Hon lär vara lite sur för att jag fick med hennes spel men glad över att jag också lärt mig gilla det.

Jens Fagerberg - 3 februari, 2010

Svar på frågan till tävlingen:

Hmm, ”planetsatt” på en öde planet, käk, mysisar & tandborste. Och en konsol, dock vilket spel skulle det vara?
PC-Älskare som jag är, spelar endast ett enda spel på XBOX360 vilket är Madden 10. Min passion för Amerikansk Fotboll, friheten att kunna spela varje position på flera olika sätt, vara manager, byta spelare, skapa lag, spela som en superstjärna. You name it. Tror nog inte det finns något roligare än att skapa ditt helt egna lag, gå in i en match, och sen utföra ett spel så klockrent och där alla tacklingar sitter där dem ska, den känslan är oslagbar, simultant till verkligheten. Då du kan ha matcher från 5 minuter till riktiga matcher på 60 minuter så är det ett ypperligt spel att fördriva tid med. Enformigt? Nejdå. Trött på att spela som Quarterback och bara kasta bollen hela tiden? Gå in i Superstar läget och spela som Linebacker och kötta sönder dem små killarna med bollen!!! Spelet har oändliga möjligheter och finesser. Grafiken är slående realistisk, replay funktionen är sjukt rolig att spela in filmer med, nästan som om du vore Director för en fet Hollywood film. Madden 10 är det ultimata spelet för tidsfördriv, nöje & passion!

Jens Fagerberg - 3 februari, 2010

http://www.psykfall.nu/Blogg/
skall länken vara :)

Dr Covington - 3 februari, 2010

Det måste vara ett spel med många banor eller som är mycket stort. Hm… Fallout 3 ligger nära till hands, men om man träffar en rymdis är det kanske inte optimalt att inte ha co-op av något slag.

Bubble Bobble! Skulle helst ta med den gamla hederliga versionen där halvt omöjliga bana 57 finns, men Bubble Bobble Neo blir perfekt eftersom det har fler spellägen.

Jag känner nu att det är mitt livs kall att få hela universum att gå runt med Bubble Bobble-musiken i huvudet. ;)

care69 - 3 februari, 2010

Mitt val är gamla hederliga ”Super Mario Bros”, det funkar fortfarande och säkert ett bra tag till…

Tomas Forsman - 3 februari, 2010

The Sims

Sims kanske inte är det bästa spelet som finns, det kommer inte upp i klass av Mass Effect och dylika spel.

Inte heller är Sims lika klassiskt ‘superbra’ som Mario Bros eller Zelda.

Man kan väl inte heller säga att det innehåller samma evighetskvalitet som Tetris eller Schack gör som nämnts ovan.

Vad Sims har som gör det till det ultimata öde ö spelet är att det nog är det enda spelet som skulle hjälpa mig att inte bli galen. Jag skulle inte sakna att hoppa på svampar på den där öde ön…det kan man kanske gå ut i djungeln och göra. Inte heller vill jag jaga kungar, skjuta terrorister, köra racerbil eller pillra med klossar. Vad jag skulle sakna är att göra frukost, gå till jobbet, uppehålla sociala band, pyssla med inredningen i hemmet och hångla på toaletten (old school sims fans förstår nog precis).

The Sims emulerar allt i det ‘normala’ livet som man inte kommer att kunna få på den öde ön…vilket skulle låta mig spendera min energi på att njuta av cocosmjölk och saltvattensbad istället för att längta efter att disken ska locka till sig flugor och att spisen ska börja brinna.

Sims ftw!

Xareena - 3 februari, 2010

Jag har funderat lite på det där och trots att det är grymt svårt att nämna ett spel som jag skulle kunna spela resten av livet (det finns ju så många olika jag skulle vilja spela) så tror jag har kommit underfund med vilket som jag skulle välja att spela resten av mitt liv (eller tills jag tröttnar):

Grand Theft Auto: San Andreas. Det är nämligen det perfekta GTA spelet. Man kan köra runt, med vinden vinandes i håret samtidigt som man lyssnar på sin favorit-radio-station. Vill man kan man sen pimpa sin bil så den blir riktigt bling, tycker man att det är tråkigt kan man leka gängkrig (som aldrig tar slut). Om man skulle tycka att det är tråkigt att köra bil kan man ju alltid ta över en learjet eller ett stridsflygplan. Suveränt ju!

Vilket annat spel håller så länge som GTA skulle göra? Jag har spelat många spel i mina lite drygt 118260 dagar, men de flesta spel tar slut. Och när de är slut är det över.

Hur som haver så är mitt val GTA: San Andreas…

petter95 - 6 februari, 2010

det spelet jag skulle välja är modern warfare 2 för att det är coolt roligt spännande och man kan bara sitta och spela det i evigheter och evigheter och för att det finns många banor att välja på samt många vapen också kan man använda fordon tex strids vagnar flygplan och många fler och det har en stor betydelse i de spelen jag gillar+det är helt nytt och kommer alltid vara det egellafall för mig. Modern warefare 2 är det absulut bästa spel jag spelet jag spelat så det ska bli kul att få prova nått kanske ännu bättre så jag skulle väldigt järna att få mass effect två eftersom det värkar så jävla collt asså
så ses=)

Armannen - 7 februari, 2010

Förutsägbart, kanske. Men ärligt talat bryr jag mig inte ett dugg. Det spelet jag skulle ha tagit med mig är inget annat än just Mass Effect. Inte nog med att det är ”spelet” snarare än bara ”ett spel”, med massvis av val och beslut, otrolig interaktion och en värld som är svår att slita sig ifrån. Ack, dagens svenska har inga ord som kan beskriva Mass Effect’s trollbindande omspelningsvärde.

Dessutom, med all social interaktion i spelet, skulle det hålla mig mentalt frisk tills nån Paragon i sin Mako dyker upp och hittar mig. Bara jag inte blivit ”debris” tills dess…

annasofiaelin - 7 februari, 2010

Jag måste säga Rockband Beatles, med iaf en gitarr.
Det jag då kommer att ha är inte bara nöjet av spelet som jag älskar utan också möjligheten att ha på lite musik i bakgrunden när man står och grillar lite egenfångad inhemsk ”skalbagge”.
Om vi kör ett litet worst case och antar att det bara kommer vara jag kvar av mänskligheten, så har jag dessutom lyckats rädda en liten bit kulturhistoria på köpet!
Och om vi dessutom förmodar att jag fick med mig alla instrumenten så kommer jag och alla mina nya grannar ha stenkul på kvartersfesterna! =)

Bummi - 7 februari, 2010

Skulle jag bli strandsatt på en öde planet och troligen aldrig mer få komma tillbaks eller träffa andra levande varelser igen, då hade mitt spelval blivit Chrono Trigger.

Förutom att Chrono Trigger bjuder på underbara karaktärer och stämningsfulla världar i olika tidsepoker är det främst två orsaker till varför jag har valt detta spel; musiken och antal endings.

Musiken är obeskrivligt bra och jag anser att Chrono Trigger utan tvekan har ett av de bästa soundtracken. Musiken är något jag verkligen finner viktigt när jag spelar spel; bra musik kan t o m rädda ett annars dåligt spel i mina ögon. När Chrono Trigger då erbjuder detta och så mycket mer kan man inte annat än älska spelet.

Alla olika endings skulle också utmana mig rejält eftersom jag inte skulle ha tillgång till någon guide eller dylikt. Mitt mål skulle bli att få alla olika endings utan hjälp helt enkelt – något som garanterat skulle ge underhållning och stimulans ett bra tag framöver.

Eftersom jag med stor sannolikhet även skulle bli galen av att leva i ensamhet resten av mitt liv gör det mig nog bättre om jag väljer ett spel där jag kan drömma mig bort – To Far Away Times (hehe) där jag äntligen får vara världens hjälte som kan göra det gjorda ogjort.

Alexander - 7 februari, 2010

nu finns mitt bidrag till denna tävling:

http://hubert1234.blogspot.com/2010/02/epic-tale-of-xboxflickans-mass-effect-2.html

Rikard - 7 februari, 2010

Guitar Hero 3

Då det inte finns möjlighet att koppla upp sig på nätet så måste man ju ta ett single player spel som har oändligt mycket återspelningsvärde, och Guitar Hero 3 är verkligen det bästa man kan hitta. Dessutom: Så många gamla klassiker!

Ett stort plus är även att det räcker med en gitarr, som man kan samsas om, och tävla mot varandra i omgångar. Det skulle ju inte vara så tokigt om man träffar en hårdrockälskande speltokig utomjording!

Inlänkat

-STR/+CHA – Johnny vs Wilson - 28 januari, 2010

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp