Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

En god gärning: Köp ett spel

6 Skrivet av - 3 februari, 2010

Idag kände jag att en generisk ”Veckans spel på XBLA”-titel inte riktigt passade, det är nämligen så att spelet Chime kan bli ditt för endast 400MSP. Det finurliga med det här är just att minst 60% av priset du betalar ska gå till de bättre behövande. Dessutom får du en achievement värd 50 poäng för din goda gärning.

Single player game seeks significant gamer for musical puzzle fun. Me: unique, compelling, creative and demanding. You: quick-witted and open-minded with sharp reactions and a deep love of music. Let’s get together and play something beautiful. Featuring music by Moby, Paul Hartnoll (Orbital), Philip Glass, Fred Deakin (Lemon Jelly) and Markus Schulz. No less than 60% of the purchase price of Chime will go to charity.

Spelet i sig är väl inte något jättemärkvärdigt, men det är inte riktigt det som räknas idag. Man har blandat lite Lumines med lite Tetrism, allt i takt med musik som spelas olika beroende på hur du lägger dina block, lite svårt att förklara men jag rekommenderar att ni drar iväg och tankar ner spelets trial version i alla fall. Detta är det första spelet OneBigGame har publicerat, de beskriver sig själva som ett företag inriktat på välgörenhet snarare än förtjänst. Vore kul om det här faktiskt fungerar och vi får se fler spel av det här slaget på XBLA.

Om man vill veta lite mer exakt vart pengarna går så står det på deras hemsida, de går till Save the Children och Starlight Children’s Foundation.

Edit: Sen får ni heller inte missa veckans deal, det är ’Splosion Man som var en del av 2009 års Summer of Arcade, det kan du roffa åt dig för 400MSP.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Mattias - 3 februari, 2010

Jättebra initiativ utav OneBigGame tycker jag och kudos till dig för att du köpt det :)

Kollade OneBigGame’s hemsida och det verkar som att spelet bara är tillgängligt på xbox live för tillfället, men det kanske dyker upp på PSN i framtiden.

Henrik Lundin - 3 februari, 2010

Vet inte om det här är något som passar mig – kanske tar en närmare titt när mer tid finns (och den jäkla förkylningen ger sig).
Dock publicerat av Valcon Games och utvecklat av Zoё Mode, vilka skänker sina royalties till OneBigGame :)

Hampe - 4 februari, 2010

Pffft, inget jättespeciellt? I beg to differ! Det här är ju ett kungligt pusselspel. Mycket bättre än vad många andra pusselspel lyckats åstadkomma på lång tid.

Sedan är det ju lite lurigt det där. Som jag skriver i min blogg går 60% från spelets försäljning till OneBigGame, som därpå skänker minst 80% vidare. Så det är ju inte riktigt alla 60% som åker till välgörenhet. Men det är fint ändå!

Nikke - 4 februari, 2010

Hade jag vetat att Chime hade en officiell hemsida hade allt det här varit mycket enklare, där står allt uppstaplat. Nu fick jag pilla med info från wiki och MS hemsida, vilket inte var särskilt informativt. Fast jag står fast vid att spelet i sig må ha en härlig design, men roligt i mer än 10min åt gången var det inte. Fast och andra sidan är ju pusselspel i princip alltid ett av mina mindre favoriserade tidsfördriv :S
http://www.chimegame.com/

Ina - 4 februari, 2010

Det var ju riktigt kul!
Startade min 360 för att spela The Saboteur men det slutade med att jag satt i över en timme och spelade Chime :D

Tack för tipset :)

gamergadgetgirl - 8 februari, 2010

Mycket bra idé med spel för välgörenhet! Sånt gillar vi!

Vill också passa på att tipsa om 101 gratis spel, om man vill göra en välgörning för sin egen plånbok. ;)

http://gamergadgetgirl.wordpress.com/2010/02/07/101-gratis-spel/

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp