Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

En sjuhelsikes tävling: Vinn Dantes Inferno Death Edition till PS3

26 Skrivet av - 1 februari, 2010

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD. Här hittar du vinnaren.

Dante sitter rejält i skiten. Han ska ner i helvetet och röja, och det är inget lätt uppdrag, vill jag lova. Tror du att du har vad som krävs för att ackompanjera Dante på hans resa, tycker jag att Dantes Inferno är ett spel du borde kika närmre på.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vkxrzf-srtQ]
Har du dessutom en PS3 och är lite småsugen på en fasligt tjusig specialutgåva kan du fortsätta läsa det här inlägget, för nu ska vi tävla!

Vad behöver man göra för att ha en chans att vinna det här lilla paketet från helvetet? Inget särskilt svårt egentligen.

Allt du behöver göra är att övertyga en viss Xboxflicka att köpa en PS3.

Förklara för mig varför jag borde äga en PS3:a, skriv ner en sisådär tre korta men fiffiga punkter(behöver inte vara spel) som du tror övertygar mig. Skriv det i en kommentar till det här inlägget eller publicera bidraget i din egen blogg och länka hit, eller skicka ett mail till xboxflickan@gmail.com.

Gör vad som passar dig bäst, men eftersom spelet släpps på torsdag behöver jag ditt bidrag senast 22.30 onsdag den 3 februari. Vinnaren presenteras i bloggen 23.00 och spelet skickas dagen efter.

Dantes Inferno: Death Edition innehåller:
– Exclusive Dead Space Dante playable character costume
– Making-of-the-game-Documentary
– Dante in History Documentary
– Full Game Soundtrack
– Scoring the Inferno Documentary
– Wayne Barlowe Digital Artbook
– Scene from Dante’s Inferno an Animated Epic
– Digital Reprint of the Full Poem

(Tävlingsbonanza, jag veeet. Men jag fick ett Dantes Inferno av EA, bara sådär. Vad ska man säga? Yay för tävlingar :D)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Sebastian Magnusson - 1 februari, 2010

1. Valkyria Chronicles
2. Valkyria Chronicles
3. Valkyria Chronicles

Tre korta punkter som borde övertyga vilken tvivlare som helst.

Ela - 1 februari, 2010

Jag kom på massa anledningar så jag gör en liten sammanfattning

Sammanfattning, anledningar till att köpa ps3a:
1: respekt(det är status att ha mer än en gamingkonsol)
2: den är cool
3: den har feta spel som inte finns till någon annan konsol (little big planet)
4: då kan jag adda dig som vän och skicka oanständiga små meddelande!
5: den har blue ray spelare!(också fett!)

mh76 - 1 februari, 2010

Misstänker att du redan har flera PS3or hemma och är en PS3-fanboy i smyg :).

Men om vi nu leker tanken på att du inte har en PS3, ska du köpa en konsol för att:
* Tystlåten regionfri(PS3-spelen) mediamaskin som klarar av alla multiplattforms-spel till Xbox360, gratis online-stöd, samt du kan se på blu-ray-filmer i högupplöst kvalité. Gränssnittet XMB är väldigt stilrent och lättsamt att navigera i.

* Exklusiva titlar som LittleBigPlanet, MGS4, MAG, The Last Guardian, Heavy Rain, God of war 3, Uncharted 1 & 2, Agent, inFamous, Ratchet and Clank, Gran Turismo 5, Demon’s Souls och White Knight Chronicles.

* Plattformen är väldigt öppen. Dvs lätt koppla in icke Sonys tillbehör som usb-pinne, mp3-spelare, minneskortsläsare, extern hårddisk, etc. Samt lätt byta ut interna hårddisken som inte måste vara Sonys egna.

Hmm blev inte så värst korta punkter. Jaja.

petter - 1 februari, 2010

planet earth på bluray

nåt mer behövs inte

Erik J - 1 februari, 2010

* Du kan få njuta av Snakes rökiga whiskeyröst så somd et var tänkt, dessutom kan du köpa originalet via PSN för en hundralapp

* Mångfald är nyckeln till lycka. Att förstå ”motståndarsidan” kommer göra din redan underbara blogg ännu mer läsvärd och mer nyanserad (samtidigt som du får piska polarna i Little big planet :) )

* Överbliven kraft är bra kraft, att låta din PS3 stå orörd gör faktiskt nytta då du kan låta den arbeta för folding @ home och bidra till medicin-forskningen.

Spelen tänker jag inte gå in på då xboxen har massor av superba spel och det samma gäller för PS3:an, men något som tyvärr ligger xboxen i fatet är att men kan köra kopierade spel på den, till skillnad från PS3:an man måste köpa spelen vilket är super! För vem vill inte att alla ska stödja spelutvecklarna, även de snåla fjortonåringarna som bor hemma och tankar ner spel och sedan får sin live-konto bannade? :)

Linus - 1 februari, 2010

1. Uncharted 2 – Ingen närmare förklaring behövs.
2. Blu-ray – För att film är kul.
3. Ljudnivå – Man kan spela på den utan att den låter som en dammsugare.

Är du övertygad? :)

Lando - 2 februari, 2010

1. En tjej som en gång nickat PSXgirl borde ju rimligtvis ha en PS3:a? (Var det inte så, way back when? ;P)
2.Minidjävulen inombord (han/hon vi alla har nånstans) mår ju bra av känslan att köpa en PS3 idag när man vet att t.ex. Lando köpte en för två år sedan då den var snordyr och förhållandevis ovärd. (nu är min visserligen vit.. oh!)
3. Hade du haft en PS3:a hade du ju kunnat behålla spelet istället för att lotta ut ;P

Hihi.
@@@@@@
(>_>)(<_<)

Lando Mange - 2 februari, 2010

Nu fulpostar vi här, Viggo skrev anledningen ovan, men sen kläckte jag en rätt rolig grej som jag var tvungen att skriva :P

Det står ju ”sisådär 3 stycken anledningar”, jag väljer härmed att tolka ”sisådär 3” som ”ungefär 9” och skriver dem direkt kopplade till en viss gudomlig komedi.

Så innan vi bestämmer oss för att det här med ett PS3 köp verkligen är en bra idé så ser vi över Den Gudomliga komedins regler för vad som kan tänkas hända rent skärseldsmässigt vid ett eventuellt PS3-inköp.

Vestibulen: De likgiltiga straffas här, du har varit likgiltig till PS3:ans existens på tok för länge!

Första kretsen: De okristna, de som föddes före Jesus/PS3, vilket du och jag onekligen gjorde så där får vi skiten.

Andra kretsen: De vällustiga, tja begäret för din nästas konsol när man tom. nickar något med ”Xbox” torde ju tolkas hitåt.

Tredje Kretsen: De omättliga, frosseri, egentligen behöver man inte en PS3 om man har en Xbox, få spel är exklusiva men den girige vill bara ha och ha. Blu-ray är en lyx som inte riktigt är värt cashen.

Fjärde kretsen: De giriga och slösaktiga, det finns en hel del gamla goa spel på PSN som typ Metal Gear Solid och andra gamla godingar som man kan ”köpa igen” bara för att man vill slösa bort sina pengar.

Femte kretsen: De vreda slåss mot varandra i evighet, tja Playstation Network är ju Gratis till skillnad från Xbox Live så där kan man ju spela CoD MW2 Multiplayer i all evighet rent teoretiskt.

Sjätte kretsen: Kättarna brinner i öppna gravar i all evighet; Aj då, det gäller väl helt enkelt att hoppas på att det inte är Microsoft som avgör vem som är kättare eller ej.

Sjunde kretsen: Våldsverkarna, tja du har ju sågat en hel del folk i Gears på sistone, och har tom tillgång till en egen Lancer när folk behövs tystas ned. Det finns det ju tom. bildbevis på. Inte bra.

Åttonde kretsen: De som lurat och bedragit, kallblodiga synder associerat med svek; Nu var det ju det här med en viss tavla som jag hade lovat mig själv? xD Haha. Men svek, tja, du lirade ju en hel del PS/PS2 tidigare, för att sedan konvertera….inte ok.

Nionde kretsen: Förrädarna. Tja vad ska man säga, nickar man ”Xboxflickan” och funderar på att köpa en PS3 så kan det vara värt att fundera på innan man hamnar nedfryst till nacken i Cocytos is. :P

Det ser ju inte helt lovande ut det här…

Däremot har du ju en katt som heter Dante, och Dante var en jäkel på att ta sig ner i helvete och fiska upp folk, så fan det kan ju vara värt det, köp en Ps3 säger jag! Dessutom är han ju katt och har nio liv så han kan ju ta en för laget i varje cirkel och ta sig hela vägen ner. :D

Ina - 2 februari, 2010

1. Du har en pojkvän men ni har inte Little Big Planet. Detta är katastrof! LBP är co-op-spelet för alla, även Xboxflickor! Plus att du annars missar alla andra bra exklusiva spel som Uncharted exempelvis.

2. PS3 är faktiskt en förbannat smidig Blu-Ray-spelare och Blu-Ray är tuffare än det verkar. Försök se Wall-E på Blu-Ray utan att hjärtat smälter ännu lite mer än på DVD.

3. Den är tyst, den är regionsfri och den är… inte så snygg. Nåja. Två av tre där iaf!

Där har du iaf tre anledningar ;D

/PS3-flickan som trots det har två 360 Elite ;)

hamsternator - 2 februari, 2010

Det hela är faktiskt väldigt enkelt. Du har redan fått ett gäng bra anledningar men samtidigt känns det som en del fokuserar för mycket på den specifika konsolen.

Det enda argument du behöver är ”Varför begränsa sig?”.
Du har redan en 360, därför borde du ha en PS3/PSP/DS/GBmicro/N64/XBOX osv. Att man äger en viss konsol innebär inte automatiskt att man måste köpa allt man kommer åt till den. Det enda det betyder är att när det där spelet du inte vill missa kommer så behöver du inte göra mer än att vänta på releasen och köpa det. Du har ju redan konsolen =D

Hagbard - 2 februari, 2010

Känns onödigt att skriva något efter alla bra förklaringar, framför allt Lando Manges inlägg men det finns ett skäl som jag inte tänkte på innan jag nyligen skaffade en PS3:

Man minns varför man spelar spel. När jag bara körde 360 tänkte jag alltid på vilka achievments jag skulle ta och hur ajg skulle få dem, även om jag smatidigt gillade spelet. Har inte fastnat för Thropy systemet så då gör jag saker bara för att jag själv vill. Spelar för att det är kul i sig självt.

Robin Svedbo - 2 februari, 2010

Hade själv 3 anledningar när jag köpte min.

1.Metal Gear solid 4
2.Killzone 2
3. Alla andra grymma spel som kommer till konsollen och som du missar om du inte har en PS3. Sen är den najs att ha som blu-ray spelare och mediacenter är ju ingen nackdel.

Anton - 2 februari, 2010

1. Vuxenpoäng.

En PS3:a, samt några Blu-rays på tv-hyllan ger helt enkelt en del vuxenpoäng, i kontrast till 360 som har motsatt effekt.

2. Spel

Uncharted 2, Heavy Rain, GT5, WKC och GoW är inte anledning nog? Låt mig då säga såhär: Peggle finns numer även på psn.

3. Framtiden

Vart vill du komma med xboxflickan.se? Lite annonsintäkter vore väl inte fel? Jag tycker du förtjänar det med tanke på engegemang och tid som du lägger ner på bloggen. Med PS3 ombord kommer läsarantalet kanske nå de höjder som krävs.

Mattias - 2 februari, 2010

Skippar bästa-spel-jämförelserna eftersom det är något som både xboxen och ps3an erbjuder. Så här följer tre andra anledningar! :)

1. Din rex (eller är det dina rexar?) behöver en ny katt-bastu som inte låter så högt.

2. Du vill främja konsolvärldens mångfald och på så vis kunna njuta av det bästa utav två världar.

3. Du vill åt Blu Ray-spelaren i Ps3an, eftersom blu ray kommer dominera filmmarknaden och du inte vill köpa en separat blu ray-spelare.

Mvh

Behe - 2 februari, 2010

1. Ps3:an är ett opium för folket, och visst är du en del av folket?

2. Man kan döpa en ps3:a, vilket man inte kan med en xbox (den heter ju för bövelen redan xbox). Min heter ”Härföraren”. Vad ska din heta?

3. Den är omåttligt vacker. Om man tycker att ps3:an är ful finns det egentligen bara en förklaring: du är blind.

Toby - 2 februari, 2010

Välkommen till den mörka sidan, Angelica.

Vi har väntat länge…

Toby - 2 februari, 2010

(nej, det där var inget bidrag till tävlingen) :D

David - 2 februari, 2010

När du har fest hemma hos dig kommer dina icke spelintresserade vänner fråga vad det är för någon fin ny möbel du införskaffat dig. När du förklarar att möbeln i själva verket är en Playstation 3 kommer ditt liv berikas på tre sätt

. Du har genom några få ord lyckats få dina icke spelintresserade vänner att införskaffa sig en PS3. Du får nu ut dubbel glädje utav dem då du nu kan spela Tv-spel med dem också:)

. Du kan nu för en billig peng köpa de där gamla Playstationspelen du inte hittade eller inte hade råd med förr i tiden. Bara att gå in på Playstation Store. Tryck sedan PS One Classics och därefter Final Fantasy VII
90 kronor – Ja tack!

. Du träffar en massa nya vänner genom Playstation Network som du aldrig hade träffats annars. Dessa personer kommer förgylla ditt liv och du förstår dig nu på storheten av att äga en Playstation 3

/Zingostar

hiro - 2 februari, 2010

1. En maskin behöver exklusiva spel för att sticka ut och PS3:an sköter detta bra med spel som Uncharted, inFAMOUS, MGS4 och Valkyria Chronicles för att nämna några.

2. Ladda ner PS1 spel via Playstation Network och flytta sedan över dem till din PSP och lira i sängen, på bussen, wherever! Gör smidigt!

3. Trots att det är konsolens största kliché är det fortfarande ett förbannat bra argument, det är galet nice med en blue-ray spelare!

Vad som är kul med Ps3:an för min egna del är ju att man faktiskt har 100% bra spel på maskinen *tittar på min 360 hylla och får ångest över alla j-a Gamerscore spel man köpt* :D

Dr Covington - 3 februari, 2010

1. Den har mer miljövänliga komponenter, iaf PS3 Slim. Dessutom drar den mindre el, vilket bidrar till att både miljön och plånboken mår bra.

1 ½. Och den är jättesnygg, både konsolen och spelen känns exklusiva.

2. Multifunktionell; har nästan helt slutat köpa DVD-film nu. Blu-ray har gjort film ännu roligare. Man kan ladda hem gamla goda nostalgispel till PSPn som går att köra på PS3an också (FFVII, MGS1, 2, osv); eller varför inte slopa UMD-mecket till PSPn genom att tanka hem de senaste spelen lite rabatterat stället?

2 ½. Bekvämligheten i att slippa byta skiva tack vare Blu-Rayformatet. Knivskarp grafik, stora spel och bara en skiva. Det är skönt att inte behöva kompromissa.

3. Spelglädjen. När jag köpte min Xbox blev jag som barn på nytt och ögonen bara tindrade vid tanken på att spela efter en lång arbetsdags slut. Trots många co-opminnen och en underbar onlinetjänst dog nyhetens behag snart ut. Along came Maj-Britt, min PS3. Med Uncharted 1, 2, Infamous och Valkyria Chronicles. Och så var man barn på nytt igen…

3 ½. Det är lyxigt som fan att ha alla konsoler. Älskar att kunna byta spel efter behag och spelkvällarna blir dessutom helt underbara. Sports Resort på Wii, Rock Band + GH på Xbox och BlazBlue-turnering, Buzz eller Singstar på PS3… det går lätt att få till en spelälskarebuffé av guds nåde. :)

P.S. Det går visst att döpa en Xbox. Brorsan döpte min till Bosse.

artfox - 3 februari, 2010

1. Har inte du kallat dig för ”Sonyflickan” eller ”playstationflickan” tidigare? Jag har för mig det iaf… Det är ju lite pinsamt att inte äga en PS3 i så fall ;-P
2. Playstation network är gratis.
3. Blueray!

Percyvald - 3 februari, 2010

1. För att efter en timmes tumbrottandes med spakarna till slut stuka minst en av dem. Anledning att åka in till sjukan och träffa McDreamy IRL-edition, alternativt få något röntgat. Plåtarna används förslagsvis sedan till att täcka de hål som en argsint gamer skapat genom att förvandla handkontrollen till kastvapen när man för 11e gången idag får ladda om senaste sparet (Shepard skjuter som en kratta).

2. Den glansiga ytan blir en alldeles utmärkt måttstock för att mäta städnivån i lägenheten. Om det första du skrev i dammet täckts med nytt damm är det läge att rulla fram dammsugaren.

3. Konsolen fungerar utmärkt som alternativ till klassiska ”operation”-brädspelet. Skruva isär höljet, plugga igång konsolen, blöta fingrarna och se vem som kan plocka isär flest delar innan någon blir elektrifierad. Skulle olyckan vara framme så har vinnaren korats. Man kan också spela detta i Co-Op genom att hålla i varandras händer.

swespy - 3 februari, 2010

För att då kan du spela alla ps3 spelen som EA skickar till dig!
Istället för att behöva tävla ut dem ;D
Desto större spelsamling, desto bättre !

Victoria Svensson - 3 februari, 2010

1. PS3:an har fantastisk grafik, som kan användas både för spel och filmvisning.

2. När du ej spelar kan du använda konsollens ”kraft” till cancerforskning. (Argumentet min man använde mot mig när vi köpte vår PS3:a.)

3. Det är alltid bra att äga alla aktuella konsoller. Då missar man aldrig en speltitel som är exklusiv för en viss konsoll.

Och med tanke på det ovanstående:

KÖP EN PS3:A!

Johan - 3 februari, 2010

http://www.youtube.com/watch?v=7Olki4X-da4

’nuff said :)

Joakim - 3 februari, 2010

1. En så pass kreativ människa som du borde kunna göra underverk i spel som little big planet och kommande modnation racers (aka bygga fantastiskt fiffiga banor som vi andra kan spela med dig )

2. The last guardian känns väldigt mycket du, vet inte varför men ett underbart och episkt äventyr som känns som klippt och skuret för dig.

3. Bluray, vet att det är en tråkig punkt, men film på bluray är awesome, tänk filmer som fight club, med underbar bild och ljud kvalitet.

Var själv inte så pepp på det förrens jag köpte min första bluray i helgen (hemmakväll har en finfin kampanj där man kan byta in vissa av sina gamla dvder och betala en liten summa och få lite trevliga blurays)

Nu är det väl bara att hålla tummarna :D

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp