Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Här hittar du högupplösta bilder till ditt pyssel

6 Skrivet av - 17 mars, 2010

Jag har fått in lite frågor på var jag hittar bra bilder av spelkaraktärer i lagom storlek för mina olika pyssel, som t.ex. mina kylskåpsmagneter.

Oftast letar jag efter så stora bilder som möjligt som jag tar in i ett bildbehandlingsprogram och förminskar och beskär tills dom passar mitt ändamål. Har man intePhotoshop finns det bra gratisvarianter att ladda ner, t.ex. GIMP eller kostnadsfria onlinetjänster så som Picnik där  du kan editera bilder direkt i webbläsaren.


Till att börja med har jag en favoritsida som heter Creative Uncut som har samlat ihop en väldans massa fina bilder från olika spel. Lättnavigerat och bra sorterat, alltid superfin kvalité och jag tror att det så gott som bara är officiell artwork.

Ett annat tips är att leta efter skrivbordsunderlägg, eller wallpaper som det heter på engelska. Googla eller kika under spelsektionen på en annan av mina favoritsidor, Wallpaper Abyss. Där finns massor!

Glöm inte kolla spelets officiella hemsida eller fansidor, en del har riktigt bra bilder upplagda. Te.x Bioshock-spelen har samlat allt material på sajten Cult of Rapture.

Är du ute efter något lite mer unikt än spelets officiella artwork är en sökning på Deviant Art att rekommendera. Där laddar duktiga till lite mindre duktiga människor upp sina egna alster. Det är lite mer att gå igenom för att hitta riktigt snygga bilder, men du kan hitta bilder du inte ser någon annanstans!

Annars kan man alltid använda googles bildsök och använda sig av de anvacerade sökfunktionerna för att hitta högupplösta bilder.

Mina tips är alltså:

Ha upphovsrättslagen i åtanke när du laddar ned bilder online. Upphovsrättsskyddade bilder får användas för privat bruk men om du ska pyssla saker att sälja och liknanade blir det en annan femma. På Bildleverantörernas förening hittar du svar på många vanliga frågor gällande upphovsrätt och bilder på nätet.

Läsartips på fler bra sajter att hitta bilder på (tack Mange och J!):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

J - 17 mars, 2010

Jag kan tipsa om NeoGaf om man vill ha super-högupplösta bilder från spel. Flera av dessa finns numera upptryckta på posters i lägenheten. :)

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=369866

Jag gillar också denna sidan som tar fina screenshots från spel:

http://deadendthrills.com

Spel-Malmer - 17 mars, 2010

Tack!!! Grymt bra att ha även om man inte pysslar. Till bloggen och så. Jag gör ju ofta lite photoshoppande av bilder innan de går upp på bloggen. Bra att ha högupplöst då innan man skalar ner.

Henrik Blomgren - 17 mars, 2010

Tackar. Creative Uncut visste jag om sedan tidigare, tror du nämnt den sidan tidigare.

Men några nya sidor har jag nu :)

Stora bilder behövs om man ska jobba med de.

Lando Mange - 17 mars, 2010

http://www.kawaiidream.net/

Där har man ett helt galet galleri med extremt HQ bilder O_O
Man måste regga sig dock, men det är gratis, när jag reggade mig var den på franska only, men numera tror jag de har engelska med…annars fungerar det med franska också ”Galeries > Jue Video” liksom :P

partygamer - 17 mars, 2010

Thanks!! grymt =)

Xboxflickan - 19 mars, 2010

J: Fina tips, toppen! Lägger i ni inlägget.

Spel-Malmer: Sant :) Men särskilt bra OM man pysslar :P

Henrik Blomgren: Ja, Creative Uncut har jag säkert nämnt, den har jag använt länge!

Lando Mange: bra tips, lägger till i inlägget! tack!

partygamer: NP! :D

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp