Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Bakom kulisserna på Xboxflickan.se

25 Skrivet av - 18 maj, 2010

Det byggs och snickras en hel del just nu. Html kodas, plugin installeras, knappar formges, funktioner hittas på och information flyttas runt. Det som framförallt kommer att hända är att hela bloggen kommer få en ny utsida. Allt kommer bli bra mycket finare, fräschare och det kommer bli mycket tydligare vem av mig och Nikke som har skrivit varje inlägg. Till vår hjälp har vi en av stans bästa bloggdesigners, Linus Josephson, som är en klippa och fixar och ändrar så allt blir precis som jag vill ha det. Det börjar se klart ut. Ni märker när det är klart! Till höger kan ni se en liten smygtitt på hur det är tänkt att det ska se ut.

Jag filar och fixar med min kommande bloggskola. Jag har massor av erfarenheter och bra tips jag vill dela med mig av, och dessutom har ni ställt massor intressanta frågor. Nu undrar kanske ni när det kommer. Men jag säger som Blizzard, ”When it’s done”.

Nikke pysslar vidare med sitt videoredigerande och The Inverted Castle samtidigt som spelsamlingen bara växer.

Någonting som dessutom händer mycket mycket snart är att Xboxflickan.se kommer få sin första gästblogg. Inom de närmsta dagarna kommer ni att kunna läsa av ett riktigt fint inlägg av NewGamePlus-bloggaren Ina här i bloggen. Hon kommer att berätta lite om någonting som hon är en riktigt hejare på och som åtminstone jag är nyfiken på att få veta mer om. Se fram emot det!

Betygsstjärnorna

Sen kanske ni har märkt att man numera kan betygsätta inlägg. Det är för att vi ska veta vad ni gillar att läsa om, så att vi kan skriva mer om sånt helt enkelt. Alla kan rösta, det är bara att klicka på stjärnorna längst ner i varje inlägg för att sätta sitt betyg. Fiffigt, eller hur?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

GamerGadgetGirl - 18 maj, 2010

Ooooo! Ser spännande ut. Diggar färgerna och Linus kan ju sina grejer, så det blir säkert finfint! :)

Elin - 18 maj, 2010

Spännande! Jag litar på att resultatet blir riktigt trevligt när Linus är med på ett hörn. Kul också att Ina ska gästblogga. Jag kanske har en pytteaning om vad det kan handla om. Eller så sitter jag och tror helt fel, men det blir nog bra hur som helst :)

Mattias // Onlajn.se - 18 maj, 2010

Det där ser ut att bli hur fint som helst! :)

Henke - 18 maj, 2010

Najs. Härligt med lite nytt :)
Kul ide med gästbloggare oxå.
Kanske ett återkommende fenomen framöver ?

Joakim - 18 maj, 2010

Låter riktigt roligt! Skall bli spännande att se resultatet!

Ludde - 18 maj, 2010

Gästbloggare, you say!? ;) I’m game!

Toby Lee - 18 maj, 2010

Hehe, Eurogamer.se tar över Xboxflickan, en medarbetare i taget. Först Linus, sen Ina :D

Nä, men din nya sida ser ut att bli riktigt, riktigt snygg. Keep up the good work!

Zejho - 18 maj, 2010

Ser ut att bli riktigt fint :-)

Xboxflickan - 18 maj, 2010

GamerGadgetGirl: Jamenvisst, nog för att jag är lite pysslig själv men Linus kaliber kommer jag inte riktigt upp i. Hans flickvän Sofia har hjälpt till lite också. ^__^

Elin: Haha, fast det är nog ganska lätt att räkna ut vad det ska handla om… :P

Mattias // Onlajn.se: Tack! Jag är supernöjd och peppar på att få visa upp hela alltet! Några plugins ska på plats och sen ska migreringen av inlägg göras. Massor med jobb! Menj ag har tagit ledigt från jobbet på torsdag så jag kan pyssla lite :)

Henke: Mycket möjligt, det är ju alltid kul när folk vill dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Dessutom ett bra sätt för gästbloggarna att nå lite nya läsare!

Joakim: Tack! ^__^

Ludde: Såpass? :D Vad kul, det låter ju absolut intressant :)

Toby Lee: Hah! Eller så råkar Eurogamers bara ha snappat upp några av mina favoritmänniskor :P

Zejho: Kul att du tycker det ^__^

Tommy Håkansson - 18 maj, 2010

Som nybörjarbloggare sitter jag med höga förväntningar på bloggskolan! Hoppas du tar upp både design och skrivande, samt hur man får ut ordet så att säga. :)

Maria, -STR/+CHA - 18 maj, 2010

Tummen upp! ^^ Ska bli kul att se resultatet, precis som alla andra tycker.

Ina (NG+) - 18 maj, 2010

Åh, favoritmänniskor? Nu blir jag rörd <3
Reklam för mig är ju alltid bra, höhö! och som sagt ser sidan ut att bli fullkomligt underbar. Har alltid gillar Linus arbeten så det blir nog inte fel denna gång heller :3

Emmy Z - 18 maj, 2010

Säger som resten. Av det lilla man ser verkar det som en bra design med snygga färger. I like :-) Det är ju rätt kul att byta utseende ibland. Gjorde det nyssens själv och man känner sig lite glad i själen när man blir nöjd. Kul dock med helt eget tema! Det ska jag också ha, någon dag :p

Henrik Blomgren - 18 maj, 2010

Hm, det där var ju ingenting som visade någonting :p

Men tillräckligt för att jag ska ha en idé om hur den kommer se ut.

Nu hoppas jag bara att ni inte skapade en massa griller i skallen på mig utan att det verkligen blir som så nu.

Enda som jag kan klaga på är min högst egna personliga åsikt om färger. Litet för mycket ljusa färger. Tål inte att spendera längre stunder på sådana sidor tyvärr :(

Men jag får stå ut bara allt funkar.

Migrationen ska väll funka ypperligt? Bara att exportera från ena bloggen och importera på den andra. Sedan välja tema och voila: Färdigt :)

Hoppas man möts av en maintainance skärm då ni jobbar med detta så man inte får se hur förändringen sker i vågor.

Bra jobbat Linus. Du har inte lust att få en praktikant som hänger dig i hasorna :p

Gästbloggare är skoj. Får man en nytändning till bloggen, kanske varierande innehåll och ett nytt sätt att skriva. Win-Win situation för alla medverkande.

Xboxflickan - 18 maj, 2010

Tommy Håkansson: Absolut, jag ska försöka få med alla delar :)

Maria, -STR/+CHA: Tack, jag hoppas alla tycker det ser lika fint ut på helskärm som i den där lilla sneakpeakrutan!

Ina (NG+): Men såklart, det vet du :)

Emmy Z: Jag såg! Fint :) Kul att testa lite nya plugins och sånt också.

Henrik Blomgren: haha, det var därför det var en sneakpeak! Men du kan nog vara lugn, även om sidan är ljus är jag hård med läsbarheten! Den är viktigast. Så nya sidan är inte ljusare än denna, kanske lite färggladare bara :)

Det är väl mest att jag vill smälla ihop och banta ner antalet kategorier till kanske fem, och jag hittar inget braa sätt att slå samman olika kategorier :S

Henrik Blomgren - 18 maj, 2010

Den här sidan är i dagsläget för ljus :p Men jag är extremt känslig verkar det som.

Smälla ihop kategorierna är en bra idé. Det är alltid svårt då man börjar och man skapar gärna nya kategorier.

Vi har inte så många på Deculture. Tycker det funkar finfint med de vi har :)

Men det låter riktigt bra. Ser fram emot nylanseringen :)

Ercarret - 18 maj, 2010

Ska bli intressant. Förändringarna verkar vara till det bättre.

Det här blir andra blogguppdateringen som jag ser fram emot. Vi ska få en ny design på Nukem också, men jag är out of the loop on that one. Nu när jag tänker på det så vet jag nästan mer om din uppdatering än vår, tack vare det här inlägget. Hm. :P

Förstod jag det rätt som att nya designen går upp senare under veckan?

Peter - 18 maj, 2010

Ser superfint ut.
Ser fram emot releasen.

Xboxflickan - 18 maj, 2010

Henrik Blomgren: Tycker du? Oj, jag ogillar mörka sidor personligen så hoppas inte för mycket :P Vi får hoppas det funkar i alla fall!

Jag tänkte banta ner till kanske fem kategorier, och arbeta mer med taggar istället. Tror det kan bli bra :)

Ercarret: Spännande med ny design på nukem, jag vet hur det känns ;) Jag skulle tro att det dröjer till nästa vecka. Ringde John som har hand om hostingen som pratade om att flytta till någon annan server och lite sånt.

Peter: Jag med! :D

Farbror Atlas - 19 maj, 2010

Är rätt säker på att nya utseendet kommer sparka stjärt. Linus är fett med skitbra! :)

Henrik Blomgren - 19 maj, 2010

Jag håller till i gråzonen mellan ljus och mörk, grå :p

Det handlar om när jag ska läsa stora mängder text som det blir besvärligast.

För korta stunder så fungerar det ypperligt.

Jag är mer av nyanser, har man en mörk bakgrund blir det lättare att fokusera på innehållet i min mening. Har man en ljus bakgrund och en kanske ännu ljusare innehållsbakgrund blir det smärtsamt att läsa :p

Men det är som sagt. Jag har klarat av den här sidan än så länge. Så om du inte börjar skriva flera sidor långa inlägg ska det inte vara några problem. Det är bra färger som har valts.

Ah en sådan nedbantning blir säkerligen bra. Att ersätta mer specifika kategorier med taggar fungerar ypperligt.

Var själv emot att använda taggar i början då de började komma, men det är ett effektivt sätt att sätta en mer personlig prägel på inläggen.

Nu ska jag sluta babbla. Jag ser fram emot den nya designen och det ser bra ut.

Nog från mig om detta :p

Jadsia - 19 maj, 2010

Längtar!!!!

Xboxflickan - 20 maj, 2010

Farbror Atlas: Ja det vet väl ni om något! :D

Henrik Blomgren: Ja, ibland kan man ju verkligen spejsa till det med taggar :D Tack för feedback, det är lite att tänka på :)

Jadsia: Yes box! ^^

SpeLinnea - 20 april, 2011

Kom att tänka på den idag och sökte upp det här gamla inlägget. Bloggskolan har ju uppenbarligen lagts på is. Har idén skrotats helt eller kommer det fortfarande ”when it’s done?” :)

Angelica - 20 april, 2011

SpeLinnea: When it’s done! :D

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp