Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

The Inverted Castle #1

22 Skrivet av - 2 maj, 2010

Under 2 dagar har jag så gott som spikat igen dörrar och fönster och fokuserat på mitt senaste filmprojekt, The Inverted Castle, det är meningen att det här ska bli en serie avsnitt om att spela spel med glimten i ögat helt enkelt. Tänker köra det här parallellt med ”Min spelsamling”-inläggen så de har jag inte glömt bort. Att spela ett spel och prata om det är kanske inget nytt, men samtidigt saknar jag bra videos på svenska och just därför (plus att jag tycker det är fasligt kul.) har jag startat upp det här lilla projektet.

Varför jag inte valt att kalla det för ”speltips”, ”recension” eller liknande är för att jag tänker ta upp spel som i mitt tycke är värda att visa och dessa behöver nödvändigtvis inte vara bra. Ni får jättegärna komma med förslag och kritik, jag strävar alltid efter att bli bättre. Att jag behöver bättre mikrofon och en bättre kamera vet jag om och det är något jag ska försöka fixa :)

Det jag kan säga om första avsnittet är att jag plockat fram ett spel jag spelade en hel del som liten (Jurassic Park) och filmen var tänkt till att bli 5-6 min lång men det var ganska svårt att hålla sig inom den gränsen, alldeles för mycket jag ville ta upp.

Hur hittade du själv till xboxflickan.se?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Sebastian - 2 maj, 2010

Tips på skitbra kamera som inte kostar för många skjortor:
Canon EOS 550D.
Riktigt trevlig stillbildskamera.
Väldigt trevlig videokamera. Hög kvalité, grym skärpa, snyggt skärpedjup osv.

Kostar ungefär 8 tusen med objektiv.
Är inte alls billigt. Men om du gillar att fotografera och dessutom vill filma i riktigt snygg kvalité så är det väl spenderade pengar.

Skall strax ladda upp en film som dokumenterar min sjukhusvistelse när jag tog bort halsmandlarna, mikrofonen duger faktiskt för det mesta.

Meeen, förstår om det kanske inte ligger i rätt prisklass eller så.

Nikke - 2 maj, 2010

Sebastian, det låter som en ok prisklass. Det du pratar om är precis vad jag söker, det blir något att spara ihop till dock :)

Kör just nu med en Canon Ixus 75, duger förträffligt som kompakt stillbildskamera men den är ju inte direkt gjord för att man ska filma med den.

Henrik Blomgren - 2 maj, 2010

Fråga: Varför blev du förvånad över att Triceratopsen kastade ut dig i vattnet?

Stod ju Obvious skrivet överallt där :p

Eller var det bara spelat?

Annars så intressant. Precis den typ av serie som jag själv tänkte försöka mig på :p Fast med mer inriktning på att bara spela litet minimalt i början.

Givetvis på grund av att de spel jag tänkt ta upp mer hade varit RPGn :)

Nikke - 2 maj, 2010

Henrik, Ja RPG är ju knepigare helt klart. Är själv inte så jätteinne på RPG men nån gång kanske man ska försöka det med.
Och angående Triceratopsen så förväntade jag mig faktiskt inte att bli stångad då man brukar kunna bara gå förbi dom utan att de gör något. Har dock lagt på ljud i efterhand så jag pratar inte medan jag spelar :P

Sebastian - 2 maj, 2010

Kolla lite på Youtube om vad den ger för resultat. Egentligen är inte den inbyggna mikrofonen top notch men den verkar hur som helst bättre än det du kör med nu.

Tips är att göra MYCKET research innan köp.

Problemet med 550D är att det krävs mycket mer redigeringskraft. Och om man inte redigerar med premiere pro cs5 eller sitter på en mac med final cut pro så måste man encoda videofilerna innan man kan redigera dem.
Så det finns ju helt klart en del att tänka på.
Men det är inte mycket som klår den bildkvalitén för det priset.

Xboxflickan - 2 maj, 2010

Snabba puckar! När vi pratade om det här i fredags så anade jag inte att du skulle låsa in dig hela helgen XD

Tycker att det var lite mesig slutsekvens faktiskt, särskilt för allt det där jobbet. Märks att det inte är ett Hideo Kojima-spel…

Men grymt bra första avsnitt tycker jag. Kan vi göra en co-op-special på Goof Troop när jag jag kommer hem nästa gång?

Peter - 2 maj, 2010

Vilken underbar liten film.
Jättekul tycker jag.
Fortsätt gärna att göra roliga filmer om spel och annat kul.

Nikke - 3 maj, 2010

Sebastian, att encoda blir lite extra pill men det måste jag redan göra med de filmer jag cappat från TVn. Får kolla runt lite, finns ju massa tips på internet som sagt.
Sen slaktar ju youtube en hel del av kvalitén också så en bättre mic borde vara prio nr ett :)

Angelica, klart vi ska göra det :P

Peter, Tack!!

Gwellmyn - 3 maj, 2010

Grymt! Var lite nervös över att det skulle bli en efterapning av AVGN, men du lyckas hålla dig till din egna stil helt klart.
Vad använder du för att spela in från din spelsession?

Keep them coming!

Sebastian - 3 maj, 2010

Njae, om man encodar ordentligt när man exportar så slaktar youtube faktiskt inte så mycket.

Här är den videon som jag pratade om förresten:
http://www.youtube.com/watch?v=wTEDtr-3LiY

Anton - 3 maj, 2010

Du har helt klart en del redigering att stå i. Materialet känns otroligt segt flera gånger och det är jättekonstigt då du ursäktar dig med att vi inte hinner spela raptor i slutet. Du kör inte live utan har full kontroll att redigera bort partier som inte behövs. Nu dumförklaras klippet, då du själv i början säger att raptor är tufft, Grant är töntig men ändå matar du igenom den dåliga biten. Därför, tajta ned klippen och ta bort. Kör bara på konsekventa saker. Det finns defenitivt saker du kan ta bort i materialet. Kolla gärna in Screwattacks Videogame Vault som handlar i grund och botten om samma sak som du gör. Där redigeras det en massa. Jag har problem där man måste följa varenda stage såhär grundligt. Det blir någon form av directors commentary som jag inte har mycket övers till. Skriv ett manus och speaka den. Klipp sedan in bilder som passar och översträmmer. Där har du en bra början.

Inga fler såna dåliga ursäkter nu i slutet. Är Raptor det som är tuffast. VISA då raptor och lägg till endast lite kort hur dåligt Grant delen är. Låt oss inte genomlida den utan att få en payoff på slutet. Kolla också in hur Angry Videogame Nerd gör. Även han är också väldigt duktig på redigering ( för det mästa) och redigerar mycket i sitt material.

Bra försöker med inledningen i början däremot. Det fungerar bra för att vara första gången. Jag gillar i överlag att du använder din egna röst. Så fortsätt med det. Gör det bara mycket mer KONSEKVENT.

Anton - 3 maj, 2010

(för det mesta) ska det givetvis stå. bland annat :)

Xboxflickan - 3 maj, 2010

Anton: Vad trevligt att se lite konstruktiv kritik med vettiga synpunkter :)

Kan hålla med dig om att det säkert går att korta ner en del och öka tempot. Jag tyckte dock att det var lite kul att få se Grants bit också, just för att den verkade rätt frustrerande. Det ju vara intressant att se något dåligt och konstigt snarare än någonting som är bra. men som du säger hade man nog velat se Raptorn som payoff i samma avsnitt snarare än ett eget avsnitt.

Man får ju dessutom ha i åtanke att det här är första avsnittet Nikke gör. Det här med att spela in, klippa och hitta en bra balans i tempo är allt annat än lätt, och jag tycker ändå att Nikke gjort ett ruskigt bra jobb för att vara en sån redigerarnoob. Ska bli kul att se vad han åstadkommer när han blivit lite varm i kläderna! :)

Xboxflickan - 3 maj, 2010

Sebastian: Skön film! Lite läskigt med sjukhus bara :S

Men det såg jäkligt snyggt ut, har du gett dig på bilderna med några effekter eller blir det sådär bra ur kameran? Tycker färger och kontrast känns top notch.

Nikke - 3 maj, 2010

Gwellmyn, Samsung DVD-HR773 vilket är en av de billigaste DVD-inspelarna med HDD du kan finna. Är väl inte helt nöjd med den så jag har börjat kika lite efter annan utrustning.

Anton, tack för att du tog dig tid att skriva så mycket. Mitt mål var en video på ungefär 5-6min, nu blev det mer än det dubbla. När jag var färdig med manus så kändes det inte så långt…

”Skriv ett manus och speaka den. Klipp sedan in bilder som passar och översträmmer. Där har du en bra början.”

…precis så jag har arbetat faktiskt. Eller ja, jag satte mig ner och spelade spelet först, sen skrev jag manus medan jag tittade igenom mitt material. När jag väl spelat in hela manus blev det så här långt, så jag tog med allt mest för att experimentera.
Tyvärr har youtube en 10min gräns för oss dödliga, därför blev jag tvungen att dela upp det.
AVGN följer jag slaviskt, därför är jag rädd att göra saker för likt men samtidigt kan jag inte rå för lite ofrivillig inspiration. Video Game Vault ser jag lite då och då, det är bra skit men inte riktigt vad jag försöker efterlikna.
Nu är jag ivrig att fortsätta med arbetet inför andra avsnittet, det kommer bli raptor-delen och ett annat spel.

Anton - 3 maj, 2010

Xboxflickan: Jag håller med dig om att det är jättebra jobb av Nikki eftersom det är hans första gång. Sen som jag skrev uppskattar jag enormt att han använder speakerröst och vi får se vem det är som snackar också. Det bidrar otroligt mycket till avsnittet.

Det där om Grant är ju egentligen en smaksak. Jag menar just att programledaren snuvar oss lite då vi sitter och väntar på att Raptordelen ska dyka upp. Sen tvivlar jag inte att även Raptordelen säkert behövdes trim. Det är helt enkelt att vara mer kritisk till sitt egna material mer. Men som sagt, det uppskattas att han ger sig på och kör med speaker röst.

Var inte alls meningen att verka aggresiv i min förra text även fast jag nu ser att det kanske framstår som så :)

Tjo!

Sebastian - 3 maj, 2010

Tack så jättemycket!

Jag har gjort yttepytte-lite pill bara.
Men bilderna ser faktiskt ganska så fantastiska ut när de kommer direkt från kameran!

Jag har satt ihop lite före och efter bilder åt er så att ni kan se skillnaden!

http://s192.photobucket.com/albums/z76/diphallia/?action=view&current=Sequence-01_116462.jpg

http://i192.photobucket.com/albums/z76/diphallia/Sequence-01_1759.jpg

bellan - 3 maj, 2010

Det gick inte så bra för dig, Nikke, asså det är ett spel, dom hör inte dig, hur mycket du skriker. Du var lite rolig med. hihi.

Henrik Blomgren - 3 maj, 2010

Nikke: Då är jag på. Trodde väll att det var så att du lagt på ljudet efteråt men ville vara säker.

Grundregel om man ska överleva en sådan resa brukar sista fienden se ofarlig ut men det dödar dig nästan alltid första gången du kommer dit :)

Får se vad man kan skapa. Måste göra ett par tester först då jag inte har någon kamera att prata om. Endast mobilkamera. Men det kan funka bra.

BaakaNinja - 4 maj, 2010

Grymt bra ide Nikke, satt och småskrattade medans jag kollade. Riktigt sköna kommentarer och kul att man fick se nästan hela spelet (- vulkanbanan).
Ser fram emot nästa avsnitt!
:D

Nikke - 4 maj, 2010

Stort tack Jens!

Inlänkat

Hur tänkte ni? « EmmyZ - 2 maj, 2010

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp