Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Pysseltips: Så målar du en disktrasa

13 Skrivet av - 15 juli, 2010

Nu ska ni få ett litet pysseltips av mig! Jag tänkte nämligen lära er hur ni gör fasligt fina disktrasor med Space Invaders-motiv. Ni som lusläser Level kanske känner igen bilderna, pysselguiden publicerades nämligen som en lite kortare version i ett tidigare nummer.

För det här hemmabygget behöver du en enfärgad diskduk(går bra att köpa helt vanliga i mataffären, det brukar bara vara tryck på ena sidan) och textilfärg. Har du en blyertspenna och en linjal till hands så underlättar det en smula.

Om du inte redan vet så är det läga att ta reda på hur en Space Invader ser ut. Googles bildsök är ett hett tips om du är osäker. Rita lite försiktigt av med blyerts på disktrasan. Använd linjalen för att få till rätt proportioner på pixlarna, räknar du med en centimeter som en pixel brukar det bli lagom.

Nu är det bara att måla efter dina fina linjer. Se till att färgen täcker ordentligt och låt torka. Följ instruktionerna för textilfärgen, ofta behöver man stryka för att fixera färgen. Ibland ska man stryka på tygets baksida, men eftersom disktrasan är så tjock brukar jag istället lägga en kökshandduk ovanpå, så man inte stryker direkt på färgen, och stryka på framsidan.

Sen är det klart! Till och med Dante vill hjälpa till att torka av bordet. Nu är det bara att gå bananas på alla disktrasor du hittar. Vad tror du om en triforce? Eller silhuetten av en metroid? En Big Daddy! Eller kanske en klassisk mariosvamp?

Visa hemskt gärna upp dina alster här i kommentarerna om du provar disktrasepysslet själv. För det borde du, det är superenkelt och piffar upp en så annars tråkig detalj i hemmet. Lycka till!

För mer inspiration kan du spana in guiden jag skrev förrförra julen när jag och Anna gjorde disktrasor med Mario-tema!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Joakim - 15 juli, 2010

Charmigt, låter som en bra idé att pigga upp ett annars ganska tråkig och stelt objekt i kökets diskho ^^.

Det här blir perfekt projekt inför söndagen, då vankas det hundvakt i en lägenhet med lite mer plats. Textilfärg, köper man det på första bästa hobbyaffär?
Kommer nog bli fler än en, nu flyger tankarna omkring uppe i bollen, återkommer med resultat/intryck.

EmmyZ - 15 juli, 2010

Till och med jag, som inte är sådär jättepysslig av mig, blev peppad av det här. Ska se vad textilfärg kostar när vi åker till stan nästa gång :-)

hiro - 15 juli, 2010

Mario disktrasorna du gjorde sist vart grymma med ;D

Angelica - 15 juli, 2010

Joakim: Japp, det finns säekrt på fler ställen också. I Stockholm vet jag på rak arm Kreatima och Panduro iaf! Säkert i tygaffärer också. Rekommenderar färg, det finns pennor men dom brukar inte räcka så länge, disktrasorna suger ju åt sig så mycket!

EmmyZ: Det tycker jag! Det är ett himla enkelt och bra nybörjarpyssel och det blir inte så dyrt om något skulle bli fel. jag köpte en bunt wettex att leka med. Färgglada! Det är löv på ena sidan men det gör ju ingenting :)

hiro: Just det! Tack ^__^ Jag hittade det gamla pysslet! Här finns det: http://xboxflickan.se/2008/12/spelpyssel-gor-egna-disktrasor/
Hade jag ju nästan glömt!

Mattias // Onlajn.se - 15 juli, 2010

Riktigt snyggt :)

Man kanske skulle testa det där någon gång. Dante ser ut att gilla det och Luke & Leia skulle säkerligen också göra det! Luke är _galen_ i disktrasor! :)

Jonas Andreasson - 15 juli, 2010

Riktigt nice , hur hinner du med allt undrar jag :) ett sånt här projekt hade tagit hela semestern för mig haha .

Ina (NG+) - 16 juli, 2010

Tyckte väl att jag läst om disktrasemålning hos dig förut :) Fuskis där!

Mina disktrasor går dock åt som bara den, och det känns lite bortkastat att göra dem fina när vi bara skitar ner dem och slänger dem efter en vecka :(

Xboxflickan - 16 juli, 2010

Jonas: haha, det undrar jag också ibland! Men jag antar att jag unnar mig tid för saker jag tycker om :)

Ina: å andra sidan lär det dykt upp en hel del nya läsare sedan förra gången. Och då hjälpte ju inte Dante till! :P

Ina (NG+) - 16 juli, 2010

Helt sant! Dante får man ju inte missa <3

…förresten, mer DANTE i bloggen! NU! :D

Angelica - 20 juli, 2010

Ina: Ord och inga visor! Jag får väl knäppa lite bilder någon dag när han är på humör ^__^

Sofia - 26 juli, 2010

Riktigt inspirerande! Ska verkligen testa detta. Tack för tipset :D

Angelica - 27 juli, 2010

Sofia: Åhå, vi borde styra upp en pysselkväll hör jag! :)

Sofia - 27 juli, 2010

Angelica: Det tycker jag verkligen! ;)

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp