Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Den obalanserade redaktionssidan

42 Skrivet av - 8 augusti, 2010

I ett öppet brev till Tobias Bjarneby på loadings forum ställer Svampriket-Tommy frågan ”Var är brudarna?”, och syftar till att min nuna är den enda av det kvinnliga slaget på tidningen LEVELs redaktionssida.

Det diskuteras vilt i forumtråden om tjejspel, om duktiga kvinnliga spelskribenter finns och i så fall var, varför dom inte skriver för tidningen och hur mycket redaktionen har ansträngt sig för att hitta dom.

Som enda tjej i tidningen känner jag att jag vill dela med av min syn på det hela.  Jag känner ju dom här grabbarna, dom är inga antifeminister. Däremot upplever jag det som att män generellt sett vänder sig till andra män i sitt nätverk, oavsett bransch. Faktum är nog att många av de som skriver för LEVEL på ett eller annat sätt kände någon på redaktionen redan innan de blev skribenter i LEVEL-stallet. Fundera själv på hur det är där du jobbar. Om någon ska nyanställas, mejlar inte chefen ut internt och undrar om de anställda redan känner någon som skulle passa? Jag tror inte det handlar om att LEVEL på något vis skulle ha en uttalad strategi att bara låta grabbar skriva, problemet är nog snarare det att det inte finns någon strategi alls för frågan. Tidningen har helt enkelt växt på ett ganska naturligt sätt där man har plockat in människor från skribenternas befintliga nätverk.

Sedan vet jag att flera tjejer har tillfrågats att skriva i tidningen och tackat nej, vilket säkert har förklaringar bortom redaktionens kontroll. Med tanke på ganska obefogad skit jag fått ta för mina texter, just för att jag är tjej, är jag inte förvånad.

Jag tror att det finns mycket att vinna på en jämnare könsfördelning i tidningen, men exakt hur man når dit är ingen enkel fråga. Men jag tänker göra vad jag kan, och vill därför uppmuntra dig som är tjej, gillar spel och är intresserad av att skriva om spel att skicka ett mail till info@resetmedia.se med ett textprov och några rader om varför du tror att du skulle passa.

Mest av allt vill jag att ni läser DN:s artikel om serietidningen Galago och hur dom har hanterat jämställdhetsfrågan på ett sätt som jag tycker känns bra och genomtänkt.

Vill ni läsa fler inlägg i debatten i bloggosfären hittar ni det bland annat här:
Ina på New Game+
Elin på Svampriket
Ludde på Svampriket
Tommy på Svampriket
Pixelviking
Ariez

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Peter - 8 augusti, 2010

Bra inlägg tycker jag.
Jag tror också det är så som du skriver att redaktionen har vuxit på ett ganska naturligt sätt via de befintliga skribenternas egna kontaktnät.

pixelviking - 8 augusti, 2010

Känner igen dilemmat. När vi ska tillsätta tjänster på företaget så kollar vi våra egna kontakter först. Folk man jobbat med innan, och som man vet är bra.

I mitt rolodex finns bara män. Så att tvingas kontakta två tjejer innan man fick kontakta någon kille skulle bli rätt svårt. Men det är väl det som rekryteringsbyråer är till för? :)

Min arbetsplats skulle definitivt blomstra av mer mångfald. Detta gäller såväl kön som ålder, bakgrund och nationalitet.

Ercarret - 8 augusti, 2010

Nu har jag själv inte så stor koll på Level, och än mindre på dess faktiska redaktion, men jag har svårt att se hur den skeva könsfördelningen är någonting som de aktivt för. Jag tror mer, som du säger, att det ligger andra anledningar bakom det, såsom personliga nätverk bestående av främst manliga vänner. Till exempel.

Att kritisera redaktionen för att på något sätt motverka jämställdheten på redaktionen känns lite naivt; med det sagt så kan jag tycka att lite av de redaktionella svaren i tråden på samma sätt kunde vara något naiva, gällande att de gör allt de kan (eller behöver) göra för att locka till sig kvinnliga skribenter.

Jag uppskattade verkligen det här inlägget av den anledningen, eftersom du är i en något unik position att uttala dig för båda sidorna. När jag först såg att du skrivit ett inlägg i frågan så undrade jag hur du skulle skriva det – ett sådant inlägg är riskfyllt eftersom det kan kännas som att du antingen ställer dig bakom redaktionens beteende, eller tvärtom kritiserar dem. Jag kan tänka mig att det är lätt att få kritik för att man väljer sida, oavsett vilken man väljer.

Men i stället tycker jag att du balanserade väl, och gav ett av de mest insiktsfulla inläggen i debatten, åtminstone när det kommer till könsfördelningen på Level-redaktionen.

Tummen upp.

Angelica - 8 augusti, 2010

Peter: Ja, det är ju min uppfattning av det hela i alla fall. Skönt att se att någon delar den!

pixelviking: Jo, det är klart att det är svårt, man får väl anpassa strategin lite efter vad man har att arbeta med. Det allra viktigaste med en strategi som Galagos är nog att verkligen välja bra kvinnor och inte få dom att känna sig inkvoterade på det sättet att det finns en man som skulle kunnat göra det bättre. Annorlunda, visst, men inte bättre. Att sikta på en 50/50-fördelning(oavsett vilket håll det är åt) är ett svårt och krävande arbete i många fall som kräver sin eftertanke och gemensamma instats.

Ercarret: Tack för din feedback! Fantastiskt skönt att höra. Du har många kloka poänger i din kommentar. Precis som du sa, ett svårt inlägg att skriva. Jag vet inte hur mycket jag kan tillföra själva debatten i textform och diskussion, utan föredrar att göra bidra genom handlingar. Som att t.ex. anordna tjejkvällar, skriva om pyssel och erkänna för att jag är en The Sims-junkie! :)

Olov - 8 augusti, 2010

Väldigt bra inlägg!

pixelviking - 8 augusti, 2010

Ercarret: Inte aktivt för, nej. Men, utan att känna redaktionen personligen, köper jag heller inte att de letat tillräckligt efter en kvinnlig skribent. Det finns ju gott om kvalificerade sådanna och att alla skulle ha tackat nej till att bidra till tidningen känns föga troligt.

Angelica: Precis. Det är ju dessutom kreativa alster Galagos säljer – där olika smak avgör vad som blir sålt. Så i deras fall låter det som en vinstgivande strategi.
I min bransch, och många andras, så är det meriter som avgör vem som blir anställd. Det jag önskar är lite mer flexibilitet med meriterna till förmån för personlighet och bakgrund. Två utvecklare med olika bakgrund kompletterar varandra bättre än två stöpta i samma form, ikke sant? :)

Aloysius - 8 augusti, 2010

Jag tror ändå att tjejer är överrepresenterade som skribenter på spelsidorna och i speltidningarna. Det är väl ungefär 1 av 7 eller 8 som är tjej kanske och det är verkligen inte så många som är tjejer om man tittar runt ute i verkligheten eller bland forumaktiva spelintresserade, dvs talangbasen att plocka från. Statistik som bakar in en halv miljon medelålders uttråkade kontorsråttor som zombiespelar Farmville på arbetstid vägrar jag att ta på allvar.

Varför tjejer är överrepresenterade vet jag inte, men det finns nog flera orsaker. En orsak kan vara att de kanske skriver bättre, en annan att de är en minoritet som automatiskt får mer uppmärksamhet och en tredje kan vara att redaktionerna känner ett tryck på sig att kvotera in en tjej för att känna sig duktiga och moderna. Eller så är det en kombination.

Tommy Håkansson - 8 augusti, 2010

Jag ser att du skriver både här och på Loading att du upplever att du får ta skit För Att du är kvinna. Men borde det inte rimligtvis vara samma publik som röstar fram dig som Sveriges bästa spelblogg? Det personen på Loading skrev om din pysselhörna, är det verkligen för att du är kvinna? Eller är det incidenter som jag missar, där man själv måste uppleva det och läsa mellan raderna? För jag menar, du är ju landets populäraste bloggare så majoriteten kan ju inte ha några som helst problem med ditt kön.

Angelica - 8 augusti, 2010

pixelviking: Precis, man får anpassa efter bransch. Jag tror att man måste göra ett aktivt val för att förändra läget, oavsett bransch.

Aloysius: Det där är en tolkningsfråga. Det handlar om referensramar, hur man tolkar ordet gamer, olika reslutat i undersökningar, personliga uppfattning och så vidare. Jättesvårt att säga, verkligen. Sen tror jag inte att forumnärvaro är ett bevis på spelintresse, och absolut inte tvärtom. Vi verkar helt enkelt ha olika uppfattning om tjejers representation.

Tommy: Jag kanske borde ha tillagt att skiten ofta uppstår mer ur kombinationen kvinna med något som många gånger anses vara ett kvinnligt intresse. Men oavsett gillande eller ogillande så får man ju per automatik mer uppmärksamhet som tjej eftersom branschen ser ut som den gör. Ett annat bra exempel är ju Tove Bengtsson som fick högar med skit för sina texter om God of War, där jag upplevde det som att hennes kön som skribent gjorde stor skillnad i hur texten uppfattades av många.
Sen röstade ju faktiskt inte alla, om än många, på Xboxflickan som årets spelblogg. Det är väl dom som inte röstade på den som gnäller ^__^

Micke - 8 augusti, 2010

@Aloysius Det finns statistik som visar att tjejer spelar lika mycket som killar. Senaste jag såg var DN som publicerade en undersökning gjord av Datorspelsbranchen, där 50% av de tillfrågade tjejerna sa att de spelade dator-/tv-spel, jag tänker på

http://www.dn.se/nyheter/sverige/datorspel-populart-bland-seniorer-1.903973

Aloysius - 8 augusti, 2010

Angelica: De jag syftar på är ju de som läser det som skrivs av de redaktioner som har eller inte har kvinnor och som diskuteras. :) Jag tror helt enkelt att andelen kvinnor bland spelskribenter är högre än andelen kvinnor bland samma spelskribenters läsare.

Micke: Ja, det är just sån statistik jag menar. Om man tycker att LEVELs redaktion inte representerar sin målgrupp och sina läsare så är det ju helt irrelevant om alla landets kvinnor och pensionärer då och då spelar ett spel på Facebook eller på mobil, de har aldrig hört talas om LEVEL och kommer aldrig att köpa den.

Micke - 8 augusti, 2010

@Aloysius Visst är detta en möjligt sanning bakom statistiken, men även om den vore det, är det inte av intresse för LEVEL att se hur dessa personer (som sannolikt har mer pengar att spendera än deras nuvarande snittläsare) skulle kunna bli läsare? Men man kanske ser sig huvudsakligen som en ungdomstidning.

Aloysius - 9 augusti, 2010

Micke: Det kommer säkert förre eller senare, men då antagligen som egna nischade tidningar. IDG startar ju nya och lägger ner gamla tidningar varje år allteftersom marknaden ändrar sig, så jag är säkert på att de har mycket bättre koll på det än vad jag har. Det kommer säkert tidningar och siter helt inriktade på mogna läsare: ”Vi har testat de senaste iPhone-hållarna för rollatorer – nu kan du gå och handla och spela samtidigt utan att ramla!”

En stor del av den här anonyma massan av spelare som inte syns är ju så extremcasual att de faktiskt inte är speciellt intresserade av spel. Visst, de spelar spel då och då, men de är inte mer benägna att köpa en tidning om spel än du är att köpa en tidning om fiskpinnar eller toalettpapper, trots att du kanske konsumerar de varorna då och då.

Ercarret - 9 augusti, 2010

@Pixelviking: Nej, precis, det är det jag menar. Det fanns de som verkade hålla Level direkt skyldiga för bristen på kvinnliga skribenter. Det känns lite extremt. Däremot så tycker jag inte heller att redaktionen verkar ha ansträngt sig så mycket för att få in kvinnor, som de nog själva tror sig ha gjort.

@Angelica: Ja, jag sympatiserar med dig i den situation du sitter i. Jag är till viss del medveten om problematiken, om vi säger så, sedan vi hade en del turbulens på Nukem efter en nyhet vi publicerade. Det kan vara klurigt att säga något konkret, utan att för den delen välja någon sida. Men just därför är det bra att uppmärksamma goda balansgångar, när de väl sker.

artfox - 9 augusti, 2010

Jag håller givetvis med, och som du vet så har jag faktiskt en strategi att motverka den sortens problem… Men problemet är lite större än ”män generellt sett vänder sig till andra män i sitt nätverk, oavsett bransch”.

På ett ställe har jag kommit i kontakt med stenåldersåsikten ”Vi bör inte anställa tjejer för att killarna skulle bli för distraherade”. En annan gång var jag med om att en tjej som jag jobbade med blev något negativt särbehandlad av vår gemensamma mellanchef. Hon höll det helt för sig själv, och berättade det bara i samband med att hon slutade… Och där förlorade spelbranchen en värdefull tillgång. Därefter lovade jag mig själv att jag skulle bli otroligt mycket mer lyhörd för orättvis behandling i den avdelningen som jag jobbar i.

Det handlar givetvis mest om att försöka få in fler tjejer i spelbranchen (i dess vidaste begrepp dvs utvecklare, journalister, bloggare, podcastare mfl). Dessutom måste vi se till att värna om de tjejer som har vågat sig in och inte ge dem obefogad skit, just för de är tjejer.

pixelviking - 9 augusti, 2010

Ercarret: Precis. De har inte haft tillräckligt med eld i baken helt enkelt… säkert i kombination att de kvinliga sökande varit få, så de har inte fått någon serverad på silverfat. Vi kan bara hoppas att de känner hettan under skinkorna nu istället. ;)

Tove - 9 augusti, 2010

Bra inlägg Angelica!

Jag tycker att du gör ett skitbra jobb (förutom i allmänhet förstås) på LEVEL! Det är så tråkigt att du känner att du får ta skit, men jag är inte förvånad. Om du syftade på din pysselkolumn(?) handlar det antagligen om att ”pyssel” är så pass associerat med att vara en ”kvinnlig verksamhet” att det (kanske) nedvärderas bara på grund av det. Men varför kan man inte få syssla med det man tycker är kul, utan att det ska klagas på och ifrågasättas (läs: varför kan inte spelande tjejer få gilla vad vi vill)? Sedan tycker jag att LEVEL – som en av de få spelmagasin som finns kvar – gör sig själva en björntjänst genom att inte ha fler kvinnliga spelskribenter. Att ”det inte finns tillräckligt duktiga kvinnliga spelskribenter” kanske man kunde komma undan med för ett par år sedan. Men nu är det ärligt talat, bara en unken ursäkt.

Joakim Andersson - 9 augusti, 2010

Ett övergripande argument i frågan om tjejer och spel och därtill hörande delfrågor (som t ex redaktionssammansättning eller innehåll i olika media) är att där finns två typer av spel (och därmed spelare), vilket kanske bäst illustreras av Aloysius ”Statistik som bakar in en halv miljon medelålders uttråkade kontorsråttor som zombiespelar Farmville på arbetstid vägrar jag att ta på allvar. ”. Det är ett annat sätt att säga ”eftersom verkligheten inte stämmer överens med kartan, gäller kartan” på.

Vad det handlar om är den eviga ”leets vs casuals”-diskussionen inom t ex World of Warcraft, men egentligen är en diskussion som förs inom alla spel. Därtill har en uppenbar genusaspekt tillkommit, inte minst som ”striden” handlar om vad som är ett ”riktigt” spel – och”riktiga spel” baserar sig i sin tur på produkter skapade inom ramen för vad som ofta benämns hegemonisk maskulinitet. Dvs att allt som anses riktigt är en produkt av vad män anser vara viktigt. Detta får till följd att argumentationen – att ”riktiga spelare” inte ägnar sig åt casual gaming – baseras på, så vitt jag förstått, uppfattningen att spel inte enkom är ett intresse, utan spel (om det ska kvalificera sig som ”riktigt” spel) mer har formen av en ideell heltidssysselsättning.

Man spelar inte på riktigt för att ha roligt, utan för att bli bäst.

Den uppenbara maskuliniteten som rådande norm exemplifieras förresten bäst genom stereotypen/fördomen av en typisk ”gamer” (dålig kondis, smutsig t-shirt, tjocka glasögon, källarskrubb, skägg och porr på download via Pirate Bay).

Så korkat.

De zombifierade kontorsråttorna ägnar sig åt Farmville därför att de inte kan eller får levla sin toon på arbetstid, eller slakta monster, eller bygga de mest magnifika palats med custom content-soffor och virtuella Vicki Secret-klädda simulerade människor. Farmville och andra ”app-spel” är dock till sin natur lika stora spel som Gears of War, för vad det handlar om är – underhållningsprodukter. Upplevelseprodukter. Ser vi på det från en användarbas är Farmville t om större än, t ex, Gears of War.

Har alltså 15 miljoner spelare – fel? Därför att de ägnar en viss del av sin speltid åt ett ”showelware”? Det är ju alldeles uppenbart att Farmville har något om lockar och tilltalar – och ärligt talat skulle vilket spelföretag som helst vilja komma åt den sorts intäkter detta ”dåliga spel” genererar.

Det är inte spelen i sig som är ”mindre värda”, utan uppfattningen om att _vissa upplevelser_ är mindre värda. Vilket är en muterad form av den eviga ”fin-vs populärkultur”-diskussionen, eller t om ”vad är konst?”-frågan. Tidskrifter som Level hamnar därför i samma bås som OEM – specialisttidskrifter för en minoritet med material skrivet av delegater ur sagda minoritet.

Hardcore gamers är en minoritet i spelvärlden, dock en minoritet som via tradition och kultur kommit att normera större delen av spelmarknaden. Det är därför talande att ”ilskan” bland den normerande eliten inte vet några gränser när dess maktmonopol utmanas och hotas – av, t ex, Farmville. Eller the Sims.

(Hur ett av världens mest sålda spel, ett spel med en fanbase som sträcker sig över alla demografiska segment, kan anses vara sämre än ett i sammanhanget smalt spel, som t ex Call of Duty, är en intressant fråga. Kan det ha att göra med den förut nämnda stereotypen av en gamer, månne? Mmm? Och ja, sett till popularitet och framgång och spelarstruktur är CoD i förhållande till the Sims ett smalt spel.)

Ett stort problem med speldebatten är dock att ett specifikt särintresse – hardcore gamers – har fått instifta rådande norm och innehåll i vad debatten handlar om. Detta får till följd att varje ickenormativ argumentation – dvs allt som inte anses vara ”riktigt gamer-ish” – antingen dränks av indignerade utbrott eller beskylls för att vara oinsatta (ofta baserat på hur ickenormativa gamers utvecklar sina argument utifrån sin relevanta upplevelse, gentemot normativa gamers argument vilka baseras på deras relevanta upplevelse; dvs -casual vs hardcore. Fin- vs populärkultur).

Så korkat.

Jonas Andreasson - 9 augusti, 2010

Så fort jag läser en artikel eller en blogg som behandlar kvinnor och tv spel kan jag inte glömma PC Gamers inställning för många årsedan när de lanserade sin tidning.

Bara spel inga brudar!

Så här i efterhand kan man kanske bara skratta åt det ,men tyckte det var riktigt illa att gå ut med en sån grej, året var 1996-97 om jag inte minns helt fel. Hjälpte ju knappast gemene mans inställning till spel när man såg en sån rubrik i tidningen…tack o lov att det gått framåt lite sen dess :)

Aloysius - 9 augusti, 2010

Joakim Andersson: Först vill jag bara säga att självklart är vissa saker mer värda än andra. Vissa saker är bra, vissa saker är dåliga och vissa saker är helt värdelösa. De som gillar värdelösa saker är ironiska eller dumma. Ledsen om jag stack hål på din rosa postmoderna bubbla, men så är det. :)

Det var dock inte alls mitt argument i diskussionen, det finns fantastiska spel som kvalar in under casualflaggan, som Wii Sports Resort till exempel, som jag haft väldigt roligt med. Det finns till och med webbaserade MMO:er som är jättebra på alla sätt. Min poäng var att de miljoner som räknas in när man säger saker som att hälften av alla spelare är kvinnor och hälften av alla spelare är över 95 år eller vad det nu kan handla om är att de flesta av dessa inte är så pass intresserade av sitt spelande att de skulle köpa en specialtidning i ämnet. Inte ens – och håll i er nu – om en kvinna skrev i den. De är helt enkelt inte målgruppen för LEVEL eller någon av alla spelsiter i Sverige.

Åsa Roos - 9 augusti, 2010

Aloysius – du missar helt poängen. Det finns visst gamers (som också är tjejer) som vill läsa tidningar som Level eller siter som loading.se. På grund av hur de blir behandlade i text och bild så avstår de dock från den läsningen, fastän intresset finns.

Det handlar inte om att rikta sig till en viss specifik målgrupp. Det handlar om att aktivt utestänga alla som INTE hör till den. Det är naturligtvis upp till Level om det är ett mål tidningen bör ha, men om det inte är det, så är det dags för dem att tänka om sin rekryteringsstrategi.

Åsa Roos - 9 augusti, 2010

… Och bara för att kryddar jag med lite statistik som jag sprider runt mig just nu. Siffrorna är hämtade ifrån foldern Essental Facts about the computer and video game industry som ges ut av ESA, kompletterad med lite siffror från Nielsen. ESA-siffrorna är från 2009, och behandlar den amerikanska marknaden, men så stor skillnad är det inte om man kollar med Dataspelsbranschens siffror från tidigare år för att det skall vara en issue.

68% av alla amerikanska hushåll spelar dator- eller konsollspel.
Medelåldern på spelaren är 35 år. 25% är under 18, 49% är mellan 18 och 49 år och 26% är över 50.

40% av alla spelare är kvinnor. 60% av alla spelare är män. 48% av de som köper spel är kvinnor, 52% är män.

När det kommer till ratings och försäljningssiffror är det bara 16% av de spel som säljs som bedömts som ”mature”. 45% av spelen är bedömda som ”för alla”. De bäst säljande spelen är strategispel, följt av rollspel. Shooters står för 9% av försäljningen.

57% av alla onlinespelare är män 43% är kvinnor.

Aloysius - 9 augusti, 2010

Det finns inga kvinnor som avstått från att läsa LEVEL ”på grund av hur de blir behandlade i text och bild”. Det är ju faktiskt ett rent oseriöst påstående, du får det att låta som det är Dick Masterson som är chefredaktör där, http://www.youtube.com/watch?v=T0xoKiH8JJM, när de i själva verket mest hela tiden slår knut på sina skägg för att vara politiskt korrekta. Förutom att de inte har någon kvinna som recenserar spel då.

Åsa Roos - 10 augusti, 2010

Hur vet du det? Har du frågat? Det har nämligen jag…

Åsa Roos - 10 augusti, 2010

Kan för övrigt tillägga att det inte nödvändigtvis handlar om hur kvinnor framställs som är kruxet. Det kan även röra sig om att de inte finns med överhuvudtaget, vare sig som skribenter eller som artikelstoff.

I loading.ses fall handlar det dock snarare om respektlöshet. Not so much i Levels fall, där jag fått intrycket att det i större utsträckning handlar om att tidningen inte upplevdes som helt välkomnande. Nu var det ett tag sedan diskussionen hölls, så det kan hända att innehållet ändrats sedan dess.

Joakim Andersson - 10 augusti, 2010

Aloysius, du har naturligtvis frihet att tycka illa om postmodernism, men då ska du också kunna argumentera mot den. Det kan du inte, istället drar du till med ett lätt humoristiskt förlöjligande.

Din värdering av vad som är bra och inte är din subjektiva uppfattning, som inte på något sätt är Sann – men du får anse att casual-spel är dåliga. Men kan du förklara, utifrån din subjektiva analys, hur de är dåliga?

Jag ska ta mig en liten frihet nu, men jag antar att du räknar dig till hardcore-spelarna? Eller är det bara ett utslag av leet speek, som får dig att förkasta officiell statistik och vifta bort något som en stor del spelintresserade ser som ett problem?

mh76 - 10 augusti, 2010

Undrar hur Levels läsare och dyligt skulle reagera om det var en kille som skrev alla dina texter? Kanske t e x aldrig talat om att det är du, utan hittat på ett killnamn och lagt in en bild på en kille istället. Då hade den ”killen” hyllats.

Har aldrig läst en Level-tidning. Inte vad jag kan minnas. Men är övertygad om att du gör ett lika bra jobb på Level som med din blogg.

Visst känns det ovant att tjejer börjar spela tv-spel. Men det är såklart roligt. Förr var det bara finniga, blyga killar som satt inne och spelade tv-spel. Då var ordet nörd något negativt. Idag har ordet nörd börjat bli en komplimang.

Självklart skulle man önska att det fanns fler tjejer i spelmedia. Men någonstans måste man börja. Tv-spel har förr alltid vänt sig till killar. Göra spelvärlden jämnställt är inget som görs på en dag.

Men varför ska ni tv-spelstjejer vara så in i helvetes snygga? ;)

Aloysius - 10 augusti, 2010

Joakim Andersson: Det är klart jag kan, men jag tror inte att det här kommentatorsfältet är rätt plats för det. Det är nämligen rätt långrandigt och meningslöst att diskutera religion och pseudovetenskap med troende. Ni är hur som helst alltid bara relativistiska när det gäller saker de tycker som de inte har argument för. ;) Det finns inga sanna värden förutom den exakta fördelningen av penisar och vaginor på Levelredaktionen, då är helt plötsligt inte allt flytande och kön en social konstruktion. Det är väl bekvämast så.

Åsa Roos: Anekdotisk bevisföring är alltid intressant, men att det skulle vara någon större grupp människor (någon alls faktiskt) som läser ett nummer av LEVEL och sedan slänger ifrån sig den med ett: ”Usch, den där sexistiska smörjan vill jag aldrig läsa igen! Det var ju bara utvikningsbilder på Lara Croft och ’Tio tips för att lura ut flickvännen så att du får spela med grabbarna i fred’ i den!” faller helt enkelt på att jag läst tidningen.

Joakim Andersson - 10 augusti, 2010

Aloysius:

Det finns en liten arkipelag strax utanför Zen’Jin Village i Durotar för dig.

Åsa Roos - 10 augusti, 2010

Aloysius – du känner dig uppenbarligen fri att tolka in precis vad du vill i det jag faktiskt skriver, så jag sätter punkt för min diskussion med dig här,

Angelica - 11 augusti, 2010

artfox : Tråkigt att den attityden fortfarande existerar, helt sjukt. Men om man bara lyckats uppmärksamma folk på hur läget ser ut har man kommit en bra bit på vägen!

Tove: Tack! Kul att du tyckte det var en bra text, det betyder mycket. Men jag håller med, att det inte finns några brudar som är duktiga nog var en giltig ursäkt för några år sedan kanske, men 2010? Not so much.

Joakim Andersson: Fantastisk input! Tack! Lusläste ditt inlägg både en och två gånger, många kloka synpunkter.
Jonas Andreasson: Vi får väl hoppas att dom har tänkt om. Men Hjemmet Mortensen har väl länge haft en uttalad strategi att enbart göra tidningar som riktar sig till män om jag inte minns fel.

Åsa Roos: Lika klok som alltid, och med siffror att backa upp. Du är bannemej fantastisk :)

mh76: Du har absolut en poäng, en tjej som gör något tjejigt är ett känsligt ämne, medans en grabb säkert hade fått annan respons. Men nu är det ju tur att många verkar gilla mitt pyssel ändå :)

Ercarret - 11 augusti, 2010

Jag har inte märkt av någon sådan attityd hos PCG? Nu har jag visserligen bara följt dem i ett drygt år (efter en längre paus), men jag har inte reflekterat över innehållet som medvetet riktat till män. Innehållet är väl inte direkt riktat mot kvinnor heller, men jag ser inte tidningen som särskilt grabbig. Eller?

Könsmässigt så vet jag inte om de har någon mer kvinna ombord än Annica Johansson som skriver lite då och då, nu när Petra Wikström slutade. Men det kanske blir bättre nu när Egmont tagit över? :P

Fantine - 4 maj, 2011

At last! Someone who unedrsatnds! Thanks for posting!

Inlänkat

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp