Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Jag, en datornörd?

37 Skrivet av - 2 augusti, 2010

Den senaste veckan har jag varit helt lyrisk. En videoblogg förklarar varför!

Ja, en dator alltså. Ungefär vad som är i den kan du se på inköpslistan om du är nyfiken. Jag är sjukt nöjd och allt jag provat rullar på finfint. Med solid state-disk är den supersnabb i uppstart och laddningstider. Lite klurigt att vänja sig vid att bara ha 80 gb att lattja med, men allt som inte behöver vara supersnabbt får ligga på den vanliga hårddisken. Vattenkylningen gör den dessutom burken ovanligt tyst!

Hur bygger man en dator då? Jo, först frågar man på twitter vad man borde köpa. Man läser lite tidningar och googlar lite, sen slutar det mest med att man väljer de populäraste produkterna på prisjakt. Man lägger upp dom i soffan, frågar sin sambo hur man gör och ger honom en skruvmejsel.

Sen sitter man och tittar på i ungefär 15 minuter, frågar ivrigt, undrar och pekar på saker. Som t.ex små finurligt placerade hål i moderkortet.

Sen kommer man på att man ska gå på bio och se Inception och lämnar sambo och katt bland moderkort och sladdar. När man kommer hem är allting färdigt! Skämt åsido, att bygga en dator som man lagt en saftig slant på är ingen lek och även om jag gärna hade gjort det själv kändes det säkrare att lämna det åt någon som vet vad dom sysslar med. Jag vill ju mest trycka på knappar och spela.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Nikke - 2 augusti, 2010

The Sims alltså, shit vad vi spelade ettan när det släpptes. Ett under att vi kunde samsas så bra om datorn på den tiden (Eller ja, hyffsat bra i alla fall ;D).

Ina (NG+) - 2 augusti, 2010

Sambon och jag byggde min dator själva, men hade mest bara massa problem. Dead on Arrival processor och annat jobbigt sånt där man inte kan rå för. Så när sambon skulle ha en likadan så fick Komplett bygga den åt oss :D

Dags att snygga upp lägenheten dock ;)
För oss tog det typ ett år innan vi fick upp alla tavlor och liknande :P

Dreg - 2 augusti, 2010

Vi får ta en 1v1 match någon gång i Starcraft 2 nu när jag såg dig i kön och allt. :D haha
Vi kommer kanske ses i The old republic som kommer vara så grymt! I alla fall vad man har sett hittills.

Styrbjorn - 2 augusti, 2010

well det är svårare än det låter att sätta bygga ihop en dator :) bara man inte slickar på mammaplankan or such så brukar det gå bra :) förutom om något är DoD dvs men då är det kört oavsett hur bra man är :-)

Peter - 2 augusti, 2010

Jag använder alltid den inbyggda iSightkameran i min MacBook och den inbyggda mikrofonen när jag gör mina videobloggar. (Förresten så har jag precis publicerat en ny videoblogg på min blogg!!). Men det blir ju lite svårt för dig som kör på PC.

Då jag mest kör Mac nuförtiden så vet jag inte vad du skall satsa på för nåt.
Men schysst dator du verkar ha köpt.

Själv spelar jag nästan enbart på konsol.

BuXXi - 3 augusti, 2010

Va, installerar du Sims 3 och Starcraft 2 före en IRC-klient?! (På tal om där allt startade)

@ficklampa / nvrmnd - 3 augusti, 2010

angående webcam så kan jag tipsa om Microsofts Cinema HD-kameror, riktigt bra vad jag hunnit testa i butiken!

Annars är ju logitechs lite dyrare modeller alltid bra också.

Hamsternator - 3 augusti, 2010

Så planen har till slut burit frukt =)
Får gratulera till den nya familjemedlemmen ^^

Då är dock frågan… vad har du använt för att se vad raringen klarar av? Jag klarade mig inte i fem minuter innan jag var tvungen att testa prestandan för mitt bygge >:3

Fjornsvavne - 3 augusti, 2010

Fan vad fint! PC for the win, som man brukar säga. :D
Härligt också att du verkar fått ihop bra grejer. Efter mina erfarenheter så är det en på tre att man får åtminstone någon del som är under belåtenhet, pga fabriktionsfel eller inkompabilitet.

Men fint, och Gz! :D

Bobo Wieland - 3 augusti, 2010

Microsoft LifeCam Cinema ( http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=468994 ) eller Logitech QuickCam Pro 9000 ( http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=196690 ) kanske?

Lando - 3 augusti, 2010

Fina grejer, har två datorer själv som är ihopbyggda, Maxi gjrode större delen av jobbet dock men jag kollade på och skruvade lite jag med xD
Billigt och bra.

Jonas Andreasson - 3 augusti, 2010

Bygga datorer är kul! Man får exakt de grejer man vill ha och inget siba tjafs med massa förinstallerade program och dåliga grafikretsar…! Jag har byggt datorer sedan mitten av 90 talet och sparat både tid och pengar, samtidigt som man lär sig enormt mycket…

Jonas Andreasson - 3 augusti, 2010

Snyggt chassi BTW, en favorit i stugorna … :)

Linus - 3 augusti, 2010

Hur mycket kostar det att bygga en egen dator ungefär? Tjänar man på att göra det framför att köpa en färdig?

Sedan undrar jag också när länkarna kommer.
/L

Konc - 3 augusti, 2010

Logitech QuickCam Sphere AF ( http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=257015 ) har jag hört gott om, men personligen tycker jag att det är lite väl mycket att lägga ut på en webbkamera. Det beror väl iofs på hur mycket man ska använda den och till vad.

Wega - 3 augusti, 2010

Har man redan en sån där vanlig Xbox 360 kamera så funkar ju den också som en vanlig webbkamera för en pc. Riktigt smidigt

pixelviking - 3 augusti, 2010

”de populäraste produkterna på prisjakt” Whaaaaaat? Pricerunner menar du väl ändå? ;)

Grattis till nya spelmonstret!

Familjenspel - 3 augusti, 2010

Den ser snygg ut, och bygga dator är rätt roligt :D Fast nästa dator jag köper ska vara en bärbar helt klart…

Joakim - 3 augusti, 2010

Gratulerar till köpet och hoppas att du blir/är nöjd.

Angående Star Wars The Old Republic, så var det även en bidragande del till att jag införskaffade mig en stationär burk igen efter suttit med en långsamt bärbar VAIO i ett par månader.
Har även införskaffat mig Star Wars: The Old Republic – Fatal Alliance som uppvärming inför släppet våren 2011, längtar något kopiöst!

artfox - 3 augusti, 2010

Skit i datorn… Gillade du inception? ;.P

Aglet - 3 augusti, 2010

Så… http://xkcd.com/722/ antar jag?

Joakim Ericson - 3 augusti, 2010

Välkommen ”Back” till Dator spelandet :). Hur funkar Vatten skylning? måste man Bytta vatten eller ha en kran kopplat till din? även om jag är en Dator kille som skruvar på datorer och känner pengar på det så har jag aldrig varit nära en vatten skyllning på dator. dock funkar mitt moder kort med det. kommer ihåg att det ligger lite rör med i lådan. :) Fast det är snart dags för en ny dator. Mitt tips på dator är köp aldrig det bäste på marknden för det blir dåligt kanska snabbt och kostar massa, så köp någont snäpp under. sen så för oss gamer bör man köpa ny dator efter ca 3 år. min är över 3år nu så det märks lite.

Joakim Ericson - 3 augusti, 2010

Linus – Svar: Det beror på vad och vart du köper. jag har mina egna kontakter så min dator på sin tid kostade 10 tusen vilket motsvarar att köpa dom sakerna ute iaffär ca 13-15 tusen. medans att köpa en dator som är färdig byggd med så bra saker går för ca 23-25 tusen. ta mina pricer med en nypa salt men ungefär så stor är skillnaden i den pris klassen. dock blir det svårt att få så billigt som jag efter som jag köper utan moms.

Angelica - 4 augusti, 2010

Nikke: Ja, precis, kunde vi det… egentligen? :P Jag och Annie var ju frekventa användare av äggklockan!

Ina (NG+) : Fy vad trist när saker är paj vid leverans! Men ja, du har rätt, behöver snygg aupp, men mest i sovrummet. Hela lägenheten är välstädat då vi hade fest dagen innan. Men just sovrummet där datorn står blev lite av en avlastningshörna för allt vi fortfarande inte valt plats för. Därav stöket :)

Dreg : Törs man det? Du verkar vara en dedikerad SC2-gamer!

Styrbjorn: Fast det verkar ju vara lite random hur saker och ting ska sitta. Vilka hål man ska skruva i och vilken sladd man ska koppla vart. Jag tyckte det var klurigt!

Peter: Typiskt er mac-gamers ;) Men skämt åsido, jag är nöjd med att ha pc. Även om det nog blir en mac nästa gång jag kikar på bärbart. :)

BuXXi: Smäms på mig! :( Men alltså… om jag kopplar på, är ni kvar i kanalen? :O

@ficklampa / nvrmnd: Jag kollade faktiskt upp dom nu, de youtubeklipp jag sett har jag upplevt ett litet surr i bakgrunden på, så micken verkar sådär :(

Hamsternator: Ja, äntligen! Men hur testar man sånt egentligen?

Fjornsvavne: Då hade jag tur, allt verkar fungera som det ska :)

Bobo Wieland: Schyssta tips, tack! Jag har spanat lite videos, båda verkar ha en del för och nackdelar. Svårt val…

Lando: Billigt vet jag inte ;)

Jonas Andreasson: Tack, jag är nöjd. Stort men finfint! Jag önskar att jag kunde testat mig fram lite mer, men jag vågade inte med alla dyra datordelar…

Linus: Länkarna kommer när vi klurat ut hur vi bäst presenterar dom :)
Fördelen med att bygga egen är ju att man vet vad man har i den och får exakt det man vill ha. Risken är väl att man tenderar att köpa lite dyrare och bättre grejer av allt än om man bara köper ett färdigt paket. Med ett färdigt paket vet man ju dessutom att alla grejer fungerar med varandra.

Konc: Får nog hålla med, mycket pengar. Då lutar det snarare åt en videokamera! :)

Wega: Men en sån xbox-kamera har jag ju! Får nästan prova, det viktiga är ju att ljudet blir bra!

pixelviking: Givetvis! … ish. Båda sajterna har sina för och nackdelar. Med prisjakt var det faktiskt sjukt smidigt att plocka ihop delarna och jämföra lägsta pris hos de butiker jag kunde tänka mig handla hos.

Familjenspel: Bärbar kan man la inte spela på! ;)

Joakim: Jamen ja, old republic kan inte komma snart nog! Är den där boken något att ha förresten?

artfox: Inception var riktigt grym, lätt sevärd!

Aglet: Haha, ungefär så är det i verkligheten ja ;)

Joakim Ericson: Mitt system är slutet, så man behöver inte klabba med vattnet, det vara går runt runt ändå :) Supersmidigt och tyst.

Angelica - 4 augusti, 2010

Och förlåt för wall of text med kommentarssvar! Jag har varit på jobbet hela dagen och inte hunnit svara någonting. Men jag blir himla glad att ni kommenterar :)

Henrik Blomgren - 4 augusti, 2010

Yay, äntligen litet info och film om datorn :)

Det är bra stuff du skaffat.

Man läser vad som står på moderkort och sedan kopplar man rätt sladd till rätt ände och voila. Allt är färdigt :p

Så svårt vill jag inte påstå att det är att bygga dator.

Enda jag har problem med i dagsläget är kabeldragningen. Men jag får öva mera.

Det som jag är avis på i din dator är SSD disken. Vill ha en sådan men har upptäckt att jag måste ha litet mer än 80GB för att få plats med allting, alltså får jag vänta med att skaffa sådan tills den typen av HDD är billigare.

Be inte om ursäkt för en massiv svars kommentar. Så det blir då man har mycket att svara på.

Jag måste sätta mig ned och börja leka med den här datorn och ljud/film sammansättningar.

Skulle vilja ha tag på ett bra och enkelt alternativ till att spela in det jag spelar på TVn. Nu får jag närmast försöka hitta ett stativ till mobilen. Vilket ju blir bra kvalité ibland men långt ifrån alltid.

En webcam kanske vore en bra lösning på det problemet då jag ”tyvärr” tvingas ha dator och spelhörna i samma rum.

BuXXi - 4 augusti, 2010

Angelica: Visst är vi kvar (några få av oss) även om aktiviteten är så nära noll det bara kan vara :P

Joakim - 4 augusti, 2010

Får väl se om man har turen och få köra betan när den dyker upp till Europa, verkar dock inte troligt, men man kan alltid drömma ^^

Boken är ja vad ska jag säga, har läst ungefär en fjärdedel, så har lite svårt att göra en ärlig uppfattning. Men det jag har läst hittills har varit helt okej, lite seg men det verkar rätta till sig nu. Kan återkomma med ett en eventuell rekommendation när jag vänt det sista bladet i boken =)

Dreg - 4 augusti, 2010

Angelica: Ja det vågar du. Skulle inte på stå att jag är duktig direkt mer en hobby spelare haha. :D

Joakim: Gör det är med lite sugen på den boken. :)

Christofer Martin - 4 augusti, 2010

Tar också hjälp av datakompisar hela tiden. Peder bland annat.

Dreg - 4 augusti, 2010

*edit*Hum…. snacka om tvetydig mening jag skrev innan när man läste igenom den igen :P haha

Menar att jag inte är duktig på RTS spel har för låg APM som det så snyggt heter.
Men är ett stort fan av Blizzard så köper allt de släpper :D haha *edit*

Angelica - 4 augusti, 2010

BuXXi: Såpass. Jag som har försökt undvika chattprogram helt och hållet på datorn. Min tid bara försvinner!

Joakim: Just det, jag måste nog försöka dra i lite krokar och se om jag kan ordna fram betakoder att tävla ut när det väl är dags. Pepp! Men i övrigt är jag inte så intresserad av Star Wars, inte filmerna iaf. Men av Old Republic något enormt. Skumt :S

Dreg: Hehe, vi får väl se helt enkelt! :D

Christofer Martin: Jättebra med bussiga vänner som ställer upp med sin expertis!

Joakim - 4 augusti, 2010

Vore trevligt, dock så kommer de vara väldigt restriktiva med deras beta, läste att de inte vill ha en allt för stor så man får väl se vad som händer och hur de väljer att göra. Hoppas du lyckas lägga vantarna på ett par iaf ;)

Filmerna är allt ojämna, ignorera Episode I-III så ska nog allt gå vägen. Episode IV-VI är helt underbara (självfallet finns det små undantag i dessa), i böcker finns det en hel sjö av olika berättelser och en del är bra medan annat kan man hoppa.
Men Star Wars är väl lite så, jag har inget intresse av allt nytt som kommer som utspelar sig kring Clone Wars eller tidsperioden för Episode I-III, Lucas fortsätter att misshandla sitt universum så brutalt så jag blir äcklad. Jag sitter och fruktar inför TFU2 som antagligen bli ännu sämre än dess föregångare. Handlingen är ett skämt och jag måste säga att jag tror att en apa som trycker på slumpmässiga tangenter på ett bord fyllt av bokstäver målade på små plastbitar hade gjort ett mycket bättre jobb.

Vissa saker lockar mer än andra, även inom samma universum, samt att Bioware har fått väldigt fria händer med handlingen och slipper Lucas horribla fingrar som inte borde få röra en penna eller tangentbord någonsin igen.
Eller är det kanske för att Knight of the Old Republic var så mysigt bra så att de inte kan misslyckas med detta? =P

Pepper är enorm och växer för varje dag som går! Frågan är om man kanske höjer det så högt att de omöjligt kan nå en där långt uppe i den underbara blå himlen?

Lando - 5 augusti, 2010

Haha, ifs. Kanske inte billigt kanske, men billigARE iaf ;P
Dom där monteringsnissarna tar ju typ datorns pris i betalt för att skruva lite D:

Ricard med bara C - 6 augusti, 2010

Logitech QuickCam Pro 9000 kan jag rekommendera skarpt. Har en sådan själv på min skärm. :)

Aloysius - 9 augusti, 2010

Det är rätt intressant att det vid varje given tidpunkt råder något slags konsensus kring vilka delar man ska ha i en ”bra” dator, bara man kollar upp ordentligt. Och hur oerhört mycket bättre en sån dator är jämfört med vad man får om man kliver in på Elgiganten. Jag skulle alldeles säkert valt ungefär samma delar om jag köpt en ny dator just nu.

Sen är det ju kul att Prisjakt är så överlägsen Pricerunner att inte ens gamla Pricerunnermedarbetare använder siten när de inte behöver. ;)

Inlänkat

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp