Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Tja snygging, ska du med hem till mig och defenda min dungeon?

12 Skrivet av - 25 augusti, 2010


Eftersom jag jobbar med spel hela dagarna passar jag ibland på att tjyva in små spelpauser på jobbet. Idag blev jag lite extra nyfiken på ett spel som kommer att dyka upp till hösten som jag satt och gjorde banners för, så jag luskade fram ett techdemo och började lira. När jag nu någon timme äntligen lyckats slita mig från det futtiga techdemot har Dungeon Defenders lyckats smyga sig högt upp på min pepplista inför hösten!

Dungeon Defenders är ett Tower Defense-spel med ett lite nytt grepp som bjuder på både levlande och lootande. Fienderna kommer i vågor, du ska mellan vågorna bygga upp ett försvar bestående av torn och fällor. När fienderna väl anfaller får du dessutom styra din karaktär, bygga och reparera tornen och attackera fienderna direkt. Fyra olika klasser finns tillgängliga och man kan köra upp till fyra spelare samtidigt som samarbetar. Grafiken är celshadetjusig och charmig.

Det här spelet är ju perfekt för XBLA tänkte jag högt och vips, så damp pressreleasen ner i inkorgen. Det kommer till XBLA och PSN under hösten! Vi kommer att säljer PC-versionen på GamersGate för 10 dollar (just nu har vi dessutom 10% förbokningsrabatt och då får man en exklusiv babydrake på köpet), vilket jag tycker är en helt perfekt prissättning. Jag hoppas konsolversionen får ungefär samma pris, då tror jag att Dungeon Defenders kan bli succé.

Bara i techdemot hade Trendy Entertainment lyckats få till en skön hetsig och kaosig känsla. I fullversionen kommer vi få se utrustning, husdjur, fyra olika klasser, massor med olika torn och fällor och olika typer av banor. Jag tror att vi co-op kan Dungeon Defenders bli hur kul som helst!


Tyvärr verkar techdemot inte finnas tillgängligt längre, så ni får hålla ut tills det dyker upp ett riktigt demo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Rodney Munch - 25 augusti, 2010

Älskar towerdefence-spel, men de som kommit på sista tiden har vart rätt fattiga. Förtom kanske South-park spelet som kom i vintras/våras.

Men detta såg ju riktigt roligt ut i videon, något att se fram emot att testa iallfall!

hiro - 25 augusti, 2010

Alltid kul när dom utvecklar redan existerande upplägg. Att det skall släppas till XLA tycker jag låter mycket trevligt =)

Ps. Varför är det bara din blogg som inte kommer ihåg mitt namn, mailadress, websida och gravatar?

Angelica - 25 augusti, 2010

Rodney Munch: Ja, det här känns ju dessutom som så mycket mer än tower defense! Dessutom ska det vara fyra spelade lokal splitscreen :) Hur bra som helst!

hiro: Bra fråga O_o Fyller du i rätt mail borde gravataren dyka upp automatiskt! :S Någon mer som har samma problem?

hiro - 25 augusti, 2010

Angelica: Hmm märkligt… testar med en annan mail i denna kommentar. Men det skall allt vara min vanliga mail som är gravatar kontot, tror jag <.<

Gnoit - 25 augusti, 2010

Hiro: Ser ut som det var den du skrev den här gången. :P

hiro - 25 augusti, 2010

Haha japp ^^

Joakim Ericson - 25 augusti, 2010

Så nu är det Pro Bokat! Hoppas det är så kul som du får det att låta. PS det är biligare en vad hon säger :)

Mattias - 25 augusti, 2010

Det ser ju onekligen skoj ut på det man sett men om du spelat demot så kanske du kan avslöja om det fortfarande går att köra ensam eller måste det alltid vara 4 player coop.. ?

Jag har ju lite svårt för andra människor haha… :)

Angelica - 26 augusti, 2010

hiro: Du kanske akn ändra mail på ditt gravatarkonto? :)

Joakim: Kul! Jag tror det blir toppen :)

Mattias: Techdemot var bara singleplayer, men det verkade vara rätt ofärdigt. Jag skulle tro att man kan köra själv, två, tre eller fyra spelare, men det borde ju bli rätt mycket lättare och framförallt roligare om man är fyra!

Angelica - 26 augusti, 2010

På twitter lät @Trendyent hälsa: ”Dungeon Defenders will support split screen on one system as well as LAN play.” Yay! :)

Mattias - 26 augusti, 2010

Tog det säkra före det osäkra och pre-ordrade. Tack för svaret :)

Inlänkat

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp