Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Älskvärda Sackboy och den oändliga skaparglädjen

10 Skrivet av - 16 september, 2010

Det är någonting alldeles underbart med den skaparglädje som Little Big Planet lockar fram hos människor. Förra året höll vi en julkortstävling här på bloggen och det vinnande bidraget var en mycket imponerande videohälsning från Mats, helt inspelad i Little Big Planet. Det är det absolut finaste julkortet jag någonsin fått och jag blir fortfarande glad bara jag tänker på det. Det visar hur underbart kreativa människor kan vara när  de ges rätt verktyg. I november kommer uppföljaren Little Big Planet 2 till Playstation 3 och då kommer vi att få ännu fler möjligheter att skapa, dela och spela.

Några av de bekräftade nya funktionerna i Little Big Planet 2:

  • Sackbottar med AI. Placera ut botar på dina banor, designa utseende och välj hur dom ska bete sig.  Du ska dessutom kunna spela in egna röster!
  • Nya verktyg åt Sackboy är grappling hook, powerglove och en så kallad creatinator som ska kunna frammana vilka objekt som helst, exakt vad väljer den som skapar banan.
  • Direct Control låter dig programmera om handkontrollens funktioner för banan och utplacerade objekt. Det gör det möjligt att skapa alla möjliga typer av spel. Racing, pussel, shooter, plattform, arkad eller vad man nu kan komma på.
  • Skapa egna sekvenser med hjälp av inspelningsverktyget. Full kontroll över kamerorna och möjlighet att lägga på egna röster.
  • Uppdaterade communityfunktioner gör det lättare att dela emd sig och hitta nya banor som andra spelare skapat.
  • Stöd för bakåtkompabilitet låter dig spela alla tidigare skapade banor för Little Big Planet.
  • Mikrochip ersätter föregångarens system med pistonger och låter dig skapa din egen logik på ett enda litet mikrochip. (Ni minns väl den gigantiska miniräknar-banan?)

Spelet kommer dessutom att innehålla över 40 nya banor, utspridda över sex olika teman: Techno Renaissance, Steampunk and Cake, Neon Propaganda, Fluffy High-Tech, Designer Organic, och Hand-made Arcade.


Och fina Passion Pit har gjort musiken i trailern! Visst är dom grymma? Mer att höra finns på Spotify, t.ex. hela Manners-plattan är guld.

Jag lyckades komma över en beta-kod till Little Big Planet 2 och har precis suttit någon timme tillsammans med Oskar och spelat betan. Så himla mysigt! Jag älskar verkligen den känsla som spelet förmedlar. Man kan inte låta bli att le åt hur fånigt söta de små Sackboyarna är när dom kutar runt på skärmen (trots att Oskar suckade lite irriterat när jag för sjuttonde gången högg tag i honom med gripklon och råkade dra ner honom i backen mitt i ett hopp!). Flera gånger stötte vi på tillfällen där det kändes som små spel i spelet, bland annat en arkadmaskin där Sackboyarna kunde spela Pong mot varandra.

Att tänka utanför lådan har aldrig känts hetare, jag väntar spänt på att se de fantastiska verk som jag är övertygad om att människor kommer att skapa med de utvecklade verktyg som Little Big Planet 2 innehåller.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Tommy Håkansson - 16 september, 2010

Spelet jag köper en PS3 för.
Och The Last Guardian är spelet som får mig att behålla konsolen.

Angelica - 16 september, 2010

Såpass! Ja, med en kompis eller tre är det verkligen supermysigt och underhållande. Lockade fram en del skratt och bus under vår timme med betan :)

Marc Short - 17 september, 2010

Det här spelet är det enda spelet som jag väntar på i år! Jag är så sjukt peppad för det att jag knappt vet vart jag ska ta vägen! Faktum är att jag faktiskt köpte PS3 bara för att spela första spelet. :P

Sindawilya - 17 september, 2010

Steampunk and cake!? Åååh, längtar! ^^

Familjenspel - 17 september, 2010

Hade tillgång till första betan, och det var roligt. Spelade hela första spelet och det var mysigt. Sen var det inte så mycket mer tycker jag. Inte så kul att sitta och skapa och de flesta banor som skapades av andra var skräp,iaf i början… men del 2 känns roligare :)

SpeLinnea - 18 september, 2010

Ah, jag älskade ettan och kan inte annat än längta jag också! Tvåan verkar bli riktigt jäkla sweet alltså!

Hur får man tag i betor, är det nåt som ”högt uppsatta” och recenscenter bara får?

Angelica - 18 september, 2010

Vad glad jag blir av all LBP-kärlek! :) Ni är fina.

SpeLinnea: Jag vet att dom delade ut beta-koder till de mest aktiva spelarna från ettan (Hallå, sjukt smart drag!) men sen antar jag att pressen har fått en del, jag fick min kod direkt från Sony.

Sara (eller väldigt sällan megamatz) - 24 september, 2010

Längtar såååååå mycket!!! Har sällan haft så roligt som när vi spelade LBP. Jag, min man och våra två kompisar så fort vi fick möjlighet när vår nyfödda pluttar somnat på kvällen! Awesome! Och om LBP2 är lika kul som ettan så kanske vi kan knåpa ihop ett julkort i år också Angelica! =)

Angelica - 24 september, 2010

Sara: Ja, erat julkort var helt fantastiskt! Märks att ni gillar spelet! :)

Inlänkat

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp