Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

På EA-event med Familjenspel

11 Skrivet av - 16 september, 2010

Igår var jag och hälsade på EA för att spela några av deras kommande spel med inriktning på familj och barn. Eftersom jag inte har några egna passade jag på att låna med mig Saga från familjenspel.se som gjorde ett fantastiskt jobb med att titta, spela och fråga. Pappa Joakim och lillasyster Smilla fick också följa med. Smilla är nio månader och verkade aningen mindre road av hela kalaset, men var lugn och fin bebis nästan hela tiden. Det var första gången jag träffade Familjenspel, som jag lärt känna via bloggen, men definitivt inte den sista!

När vi kom dit slängde vi oss genast in i ett spel som Saga fick välja, nämligen Littlest Pet Shop. Givetvis är en videoblogg på sin plats!

Jag gillade också Littlest Pet Shop Online. Det är viktigt att föräldrar kan ha koll på barn i de yngre åldrarna när de spelar online. I LPSO kan barnen chatta, men bara använda redan färdiga begrepp och ord för att kommunicera, det går alltså inte att skriva in någonting eget och personuppgifter, mailadress eller liknande kan inte delas i spelet. Minispelen verkade vara varierande och anpassade till kids från på  sisådär fem till tio år. Det fanns också tokmycket grejer att samla till sina små djur. Spelet finns i gratisversion, men vill man ha tillgång till allt kostar det ca 60 kronor per månad. Då får man dessutom en del pengar i in-gamevalutan Kibble att handla saker för. En annan sak jag gillade var att man samlade Kibble genom att spela minispel eller signa upp på månadsabonnemang. Den gick helt enkelt inte att köpa för pengar, istället får ungarna samla ihop sina egna pengar i spelet. Sen är det ju faktiskt helt på svenska!

På plats fanns även The Sims 3 till konsol, som såg förvånansvärt snyggt och lättstyrt ut! Dock tog vampyrpeppen överhanden och jag bänkade mig framför The Sims 3 Nattliv istället.  Jag fick kika på nya Sims-staden Bridgeport som bjuder på nattklubbar, bartenders, vampyrer och hissnusk. NHL Slapshot till Wii fanns på plats, ett spel vars enkelhet och renodlade spelglädje jag verkligen uppskattar. Kinect fanns tillgängligt med Harry Potter and the Deathly Hallows. Spelet är en rälsskjutare där du attackerar genom att trollkarlsvifta med händerna mot dina fiender. Spelet ser snyggt och ruggigt ut, men jag blev inte alls kompis med kontrollen och lyckades inte känna mig bekväm. Alldeles för kort speltid för att döma ut spelet, men en aning skeptisk är jag allt. Det fanns ytterligare några spel på plats men de nämnda var dom jag hann prova mest. Några av spelen kommer att få utförligare intryck i egna blogginlägg lite senare.

Nu kommer en hejdå-videoblogg från mig och Saga! Vi spelade in på djurgårdsfärjan så båtmotorn brummar lite i bakgrunden, hoppas ni hör oss ändå. Och hörrni, glöm inte besöka familjenspel.se för att se mer av Saga. Joakims intryck från EA-eventet hittar ni här.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Nikke - 16 september, 2010

Drömmer om ett Harry Potter till Kinect med röststyrning. Hade varit ballers att sitta i soffan och skrika ”FLIPPENDO” och ”EXPELIAMUS”.

Familjenspel - 16 september, 2010

Haha, underbara filmer båda två! Tack igen för att vi fick följa med! Det var jätte trevligt!

Imponerade mest på mig gjorde ändå Fifa 11, men Little Pet Shop Online var skoj, har spelat det en timme igår :)

Gwellmyn - 16 september, 2010

Vad fint!
Ser ut som att du fått en ny (och väldigt ung) medlem i din fanklubb. :)

EmmyZ - 16 september, 2010

Haha, så härligt med ett barns ärliga åsikter. Hon har framtiden för sig som recensent. Bestämd och målmedveten :-)

Synd att jag inte kunde vara där. Men nästa gång så :-)

Ercarret - 16 september, 2010

Ni borde definitivt göra fler samarbeten bloggarna emellan. Du och Saga fungerade riktigt bra ihop. :)

Synd bara i sista videon, att det var så mycket bakgrundsljud. Inte så mycket för att man inte skulle höra vad ni sade, men tillräckligt mycket för att irritera en del.

annasofiaelin - 16 september, 2010

Himla trevligt att du fick låna ett barn när du nu inte har något själv, jag ska nog tipsa mina syskonbarn om littlest pet shop, de skulle de nog gilla.

Bra jobbat Saga! Hoppas man får se dig snart igen med Angelica.

Angelica - 16 september, 2010

Nikke: Jösses vad du var hemma med din Harry Potter-lingo då! :O

Familjenspel: Nöjet är på min sida! ^___^ Fint emd LPSO :D Hoppas du låter Saga spela lite också ;)

Gwellmyn: Det där har du fått om bakfoten, det är ju JAG som är med i Sagas fanclub!

EmmyZ: Haha, eller hur? Det bästa är att många av kidsen där var gladast över nyckelringarna och att dom fick gratis läsk. Spelen var ju kul och så, men läsken! LÄSKEN!

Ercarret: Då får jag se till att det blir mer av den varan, det var jättekul :D Ja, lite synd, tänkte gjort om när vi kom iland, men då blåste det så mycket :(

annasofiaelin: Tipsa du! Jag tycker att det verkade riktigt bra och framförallt tryggt. Saga är en stjärna ^__^

Henke (spelgubben) - 16 september, 2010

Fegt att ta med barn för att spöa dom i spel…. eller vänta hur var det nu ? ;)

Elin - 16 september, 2010

Fantastiskt :)

Conny - 16 september, 2010

Åh, en ”Blogg-Cross-Over” från två av mina favoritbloggar! Me Like!

Daniel - 18 september, 2010

Trevligt!

Gillar verkligen dock den mera framåtlutande stilen på gruppfotot. Som om du står redo för att springa in direkt efter fotot.

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp