Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Vi spelar Kinect med läsarna

14 Skrivet av - 8 oktober, 2010

Förra veckan var vi iväg med vinnarna i Kinect-tävlingen och hade en tre timmar lång exklusiv spelstund med Kinect. Till en början var alla mer eller mindre skeptiska, men var och en verkade hitta sitt favoritspel och när vi gick därifrån tror jag att alla var lite mer övertygade om Kinects potential och aningen nyfikna på vad som kommer att hända i framtiden.

Jag filmade förstås massor och har klippt ihop lite spelklipp och våra åsikter.  Klippet innehåller inte bara världens sötaste virtuella tigerunge, hetsiga pingisfighter och tajta bilrace utan också våra fabulösa rumspskakarmoves. Titta!

Spelen vi fick spela var Kinect Sports, Kinectimals, Kinect Joy Ride, Kinect Adventures samt Dance Central och Your Shape.

Tack Anna, Mikael, Ina, Niklas, Stan och Joakim för en kul dag och tack Microsoft som fixade så vi fick komma!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Aftonstjaerna - 8 oktober, 2010

Bra video så man fick se lite vad det verkligen går för. Känns som att det blir en pass för mig såvida det inte kommer ett sjukt bra spel till det. För i slutändan handlar det ändå om spelen och de här spelen hittills har inte övertygat. Ge mig ett Zelda så kan jag sitta med laggiga kontroller ;)

Sen kan jag ju inte låta bli att undra vad det är som är bortklippt mellan Nikkes ben? ;)

Lus - 8 oktober, 2010

Grymt bra video om Kinect :)
Då kanske man kan se några schyssta moves från DanceCentral på krogen i framtiden.
Håller dock tummarna på att det kommer fler titlar som intresserar mig innan jag skaffar det.

Tummen upp!
//Lus

Ercarret - 8 oktober, 2010

Fråga: det verkade som att den generella kritiken var att det var laggigt på ”vissa spel”. Vad betyder det egentligen? Att laggen inte störde lika mycket vid de andra spelen, eller att den helt enkelt var annorlunda från spel till spel?

Bra video, annars. Jag vet inte om jag bara tänkte det förut, eller om jag faktiskt sade det till dig, men jag tyckte tidigare att det hade varit kul om andra bloggare fick chansen att prova, eftersom man som läsare får fler intryck om fler bloggar om det. Nu vet jag inte om någon av dina gäster var bloggare, men jag kände inte igen någon; i vilket fall, kovändning från min sida. Det var väldigt kul att se vad folk – som man inte känner inte – hade för åsikter i frågan. Eftersom de tillhör din läsarkrets (som jag) så kan jag ju tänka mig att vi tillhör ungefär samma målgrupp, vilket gör deras intryck än mer värdefulla.

Kul!

SpeLinnea - 8 oktober, 2010

Det här kanske är en dum fråga, men påverkar det vilka kläder man har på sig? Om man har en långkjol t.ex, blir det svårare för maskinen att läsa ens benrörelser?

Sindawilya (Anna Ström) - 8 oktober, 2010

Åh jisses vilka påsar under ögonen jag hade, jag är inte van vid att gå upp så tidigt på morgonen!

Skulle vilja tillägga att jag, trots fördröjningen, ändå gillade Kinect Adventures och Kinect Joyride.
Jag kommer inte köpa Kinect, dels för att jag föredrar att slappa i soffan och dels för att det är mycket hoppande i många spel vilket inte funkar när man har grannar under sig.

Ercarret: Ina bloggar på http://www.layers.se/ men vi andra var bara ”vanliga dödliga”. Vad jag hört är det många spelbloggare som redan testat Kinect (vet att några gjorde det förra veckan) så det lär väl dyka upp fler intryck i andra bloggar.

Leo - 8 oktober, 2010

Stan är spelsveriges egen ”Where’s Waldo”.

Lunandrez - 8 oktober, 2010

Har testat en del Kinect själv men är inte så värst förtjust i det, även om jag såklart ser potentialen att kunna göra en massa skoj spel ämnade för det. Har däremot inte testat Dance Central ännu vilket egentligen är det som ser ut att vara bäst av de som är ”aktuella”. Känner lite som Nikke att det är väl mest om man är ett gäng man kan ha kul med Kinect, men är nog inget jag själv skulle ha så stort nöje tillsammans med, i alla fall inte med det spelutbudet som man känner till just nu.

Ercarret - 8 oktober, 2010

@Anna: Tack för svaret. :)

En annan fråga: hur mycket utrymme behövs för Kinect? De flesta demonstrationer som jag sett av den har varit i relativt stora rum – familjevardagsrum, typ – vilket inte säger mig (som ägare av en liten studentetta) någonting konkret. Fick ni någon uppfattning kring hur mycket plats man behöver ha?

Sedan undrar jag om ni bara provade med ett ”rent” rum, eller om ni fick se hur den fungerade om man har, låt säga, ett vardagsrumsbord mellan sig och själva apparaten. Utifrån vad jag har hört om tekniken i Kinect så ska den nog kunna fungera även om den inte ”ser” hela spelaren, men jag tror inte att jag har sett eller läst något konkret test av det.

Sindawilya (Anna Ström) - 8 oktober, 2010

Ercarret:

Ganska stort utrymme behövs, speciellt när två spelare ska få plats med viftande armar bredvid varann. Annars är risken att det blir slagsmål :P

Vi testade bara med ett ”rent” rum.

Gwellmyn - 8 oktober, 2010

Förlåt, även om jag tycker att dance central verkar sjukt kul så verkar det vara en favorit i repris när det gäller fuldans :P

Jos - 8 oktober, 2010

Betatestar Kinect och är helt såld, speciellt på dance battle. Den funkar fint för såväl vuxna som barn, oavsett längd, kläder eller rummets övriga inredning. Visst utrymme behövs vid två spelare, men ett ordinärt rum räcker gott. Ser fram emot fler spel och vill inte återlämna den fina prylen som pryder vårt vardagsrum.

Joakim - 10 oktober, 2010

Får säga att det var mycket roligare att spela än vad jag trodde, när jag först hörde talas om Kinect så höjde jag ögonbrynen och var bombsäker på att jag skulle hoppa över det.
Men efter jag testat det så ändrade jag mig, det är trevligt, roligt och engagerande för alla inblandade. Dock så har jag fortfarande svårt att se hur man skulle få in Kinect i tex Gears of War, Halo osv.
En trevlig sak, men är nog aningen för avancerat, men RTS med Kinect hade nog kunnat bli riktigt intressant och fått in en hel del spelare.

Det gäller dock att ha utrymme för Kinect, bord går alltid att flytta undan, väggar är lite tyngre att flytta varje gång man skall spela Dance Central =P.
Jag kan även tänka mig att det kommer bli en hel del människor som kommer få sig en höger eller två av sin motståndare när båda står och viftar som galningar.

Your Shape kommer hålla ett öga på, tror att det kan bli riktigt bra. Så länge man får ett flyt i övningarna precis som i ett pass och inte då som Wii Fit där man först gör en övning, laddar nästa osv. Blir ingen riktigt träning då, men får väl se.

Kommer dock inte bli ett köp för mig vid releasen, men det är inte för att jag är besviken eller dylikt utan det är brist på utrymme som hindrar mig från ett köp. Men när jag sitter i en större lägenhet, ja då blir det ett köp, tack för möjligheten och en rolig dag!

Marcus - 25 oktober, 2010

synd att jag inte har nån kompis:(

Inlänkat

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp