Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Streama film till din PS3 med MUBI

6 Skrivet av - 14 november, 2010

Jag har under de senaste dagarna testatden nya filmtjänsten Mubi på PS3. Streamade klassisker, utländska filmer och independentfilmer för en lagom peng i fin kvalité direkt till PS3:an, kan det vara något?

Med kvalité framför kvantitet som ledstjärna har Mubi lyckats skrapa ihop många guldkorn inom filmvärlden. En del filmer är lite äldre, andra sprillans nya men det rör sig om filmer från hela världen. I dagsläget får jag upp att jag kan kika 465 filmer, men vad jag har förstått ska det läggas till nya hela tiden.

Applikationen är gratis och det finns några få filmer du kan titta på kostnadsfritt. Priserna på filmerna är annars helt okej. 10 spänn för en kortfilm, 32 för en långfilm och då har du tillgång till filmen en vecka. Eller så väljer du den fasta avgiften på 120 kronor så får du ser hur många filmer du vill under en månads tid.

Kvalitén är bra både när det gäller ljud och bild och jag har ännu inte upplevt några som helst problem med streamingen. De filmer jag har kikat på har alla haft svenska undertexter, och tyvärr går det inte att ändra i dagsläget om man skulle vilja ha till exempel engelska undertexter.

Applikationens gränssnitt är avskalat och smidigt, men ibland nästan så minimalistiskt att jag saknar vissa funktioner. Att bläddra igenom listan med regissörer tog en halv evighet eftersom det bara visades ett namn åt gången och det inte fanns någon lista att snabbt ögna igenom.

Mubi har också fokus på den sociala biten och kan kopplas ihop med Facebook och twitter för att posta uppdateringar om vilka filmer man tittar på, vilka betyg man ger dom och sånt. Man kan följa sin vänner och hålla koll på vad dom gillar och tittar på. Ni hittar min mubi-profil här.

Mina intryck av Mubi i kort:
+ Många guldkorn
+ Spännande med internationella filmer
+ Smidigt gränssnitt och enkel betalning
+ Kul sätt att upptäcka bra filmer man kanske missat annars
+ 120 kr/månad känns lagom

– Typen av filmer lär inte tilltala alla
– Saknar en del funktioner, så som val av språk för undertexter

Den stora nackdelen med Mubi är egentligen utbudet. Inte för att det är dåligt, utan för att det är långt ifrån alla som lär vara intresserade av den här typen av filmer. Vill man se blockbusters och mainstream-rullar från Hollywood får man tyvärr leta vidare. Men för dig som är intresserad av lite mer annorlunda filmer tycker jag absolut att du ska ge Mubi en chans.  Jag hoppas att Mubi får tillräckligt med stöd för att kunna växa och utvecklas, för det finns gott om potential.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

siljekvist - 15 november, 2010

Det finns, precis som du säger, stor potential i Mubi men just nu har tjänsten ett par problem.
1. Det finns många filmer listade, men få som går att spela.
2. Gränssnittet är segt och det tar lång tid att kolla igenom film listorna då man måste markera varje film för att se vad den heter etc.

niklas (megastorm) - 15 november, 2010

Har inte hunnit kika på det här än… har faktiskt glömt bort tjänsten lite, men nu blev jag sugen =)

David - 15 november, 2010

Har verkligen saknat en bra streamingtjänst. Sneglar hela tiden lite avundsjukt på amerikanarna som har Netflix. Men det här är ju helt klart ett steg i rätt riktning.

Farbror Atlas - 17 november, 2010

Missade att välja region först och blev överraskad över det fina utbudet. Var inte lika hett efter att man valt rätt. Finns en del guldkorn här också men får hoppas tjänsten utökas i framtiden och blir lika matig här som den är i staterna.

Bra artikel btw! :)

Aftonstjaerna - 17 november, 2010

Jag är också lite avundsjuk på amerikanerna och deras Netflix. Jag är så trött på landsgränser på internet oavsett vad det gäller. Tänk va företagen kunde tjäna pengar på att man kunde köpa allt oavsett…

Angelica - 17 november, 2010

siljekvist: Jag tror tanken är att det ska vara lite som ett filmlexikon också, så de verkar försöka lista så många filmer som möjligt för att man ska kunna diskutera och betygsätta. Vi håller tummarna för att dom får fortsätta bygga på och fixa fler fina filmer :)

niklas (megastorm): Ja, testa! Sjukt värt tycker jag :)

David: Samma här. Ruskigt irriterande att vi inte får samma saker som amerikanerna. Men det där med rättigheter är ett sånt jäkla meck :(

Farbror Atlas: Kul att du gillade inlägget, tack! :) Håller verkligen med om guldkornen, har sett tre filmer nu och alla har varit top notch!

Aftonstjaerna: Ja, tyvärr är ju många fast i regionstänket och olika företag äger rättigheter till samma film i olika regioner. Krångel och skräp :(

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp