Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Årets Bärbara: Hold it!

7 Skrivet av - 14 december, 2010

Ska sanningen fram så är Ace Attorney Investigation: Miles Edgeworth det enda av årets bärbara spel jag spelat, tyvärr är jag inget jättefan av att spela på bärbart när det finns stationära konsoler att tillgå (dvs typ alltid, i mitt fall.) Därför blir det sällan att jag spelar mer än någon halvtimme innan läggdags, om där finns ett spel som verkligen lockar. AAI:ME vinner inte för att det är det enda spelet jag faktiskt spelat, det vinner för att det är det enda spelet som lyckats fånga mitt intresse för att sedan köpa och spela (MGS: Peace Walker skulle kanske kunna konkurrera, synd att jag inte orkat testa det bara.).

Ace Attorney-spelen är ändå en av mina favoritserier, frågar man mig vid rätt tillfälle kanske jag skulle utnämna den till den absolut bästa serien någonsin, så underbart roligt har jag haft med spelen. AAI: ME är den femte delen i serien och för första gången får vi spela som Miles Edgeworth (Ok då, för första gången får han sitt eget spel.) i rollen som åklagare, men eftersom spelet saknar rättegångar agerar han mer som en privatdetektiv.

Spelet håller minst lika hög klass som resterande delar av serien och man har lyckats göra precis lagom mycket förändringar utan att tvätta bort den där äkta Phoenix Wright-känslan, vilket gör att spelserien fortfarande känns fräsch efter 5 delar.

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen ”Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ’Årets bärbara’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, n00b schoolbus, Onlajn, Pixelviking, Spelgubben, Spelografi och Xboxflickan & Nikke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

whackmasterjack - 14 december, 2010

Såpass! Jag är på sista kapitlet nu, och det har tagit mig ca tre månader att ta mig dit. Inte för att jag har haft lite tid att spela, utan snarare för att jag känt mig så omotiverad att fortsätta hela tiden. Hittills har bara första och sista fallen känts någorlunda intressanta, och allt annat som dyngig utfyllnad. Jag hoppas på att de tightar upp skeppet till tvåan, för potentialen finns ju, helt klart! :)

Nikke - 14 december, 2010

Spelat de andra delarna i serien? Spelar kanske inte så stor roll iofs, gillar man inte de gillar man nog inte det här heller.

whackmasterjack - 14 december, 2010

Nae, de är ju väldigt olika, men man har ju klart mer behållning av karaktärerna med de gamla spelen i ryggen. Men jodå, spelat alla fyra både en och två gånger. :) Gillade till och med Apollo Justice riktigt mycket – vilket inte verkar vara den generella uppfattningen av det spelet?

Lunandrez - 14 december, 2010

Lätt årets bästa bärbara spel. Är också en av mina absoluta favoritserier, där Phoenix Wright-trilogin i sin helhet framför allt är fantstiskt bra. Nästan så man önskar man kunde glömma bort allt och få uppleva serien på nytt igen, så bra är det. Hoppas de fortsätter hålla samma höga klass med kommande spel i serien också!

Robert (spelografi) - 14 december, 2010

Måste ju säga att du missar en massa bra spel genom att vara så fokuserad på stationära konsoler. Men om man ska se på den ljusa sidan så blir det bättre expertis kring stationära konsoler på det här sättet.
Som jag skrivit i andra bloggar så har jag blivit mer intresserad av detta spelet sen så många skrivit några positiva rader om det. Tack! ;)

Nikke - 14 december, 2010

Jag missar massa bra spel till stationära konsoler också, allt handlar om tid (som jag inte har). Tycker ändå att jag har hyffsad koll på den bärbara marknaden och rent spelmässigt är där väldigt undermåligt på den typ av spel jag tycker om.

NuYu - 14 december, 2010

Känns ju verkligen som detta bör införskaffas.

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp