Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Årets barnspel: Lekande lätt för små små händer

14 Skrivet av - 12 december, 2010

Eftersom jag varken är barn eller har barn så tänker jag gå helt på magkänslan här.

Jag har märkt att det är sällan som barns små händer passar särskilt bra ihop med Xbox 360-kontrollen, och det är ju väldigt synd eftersom det finns en hel del spel som passar fint för dom lite yngre. I och med Kinect kan vi strunta i det där. Visst, det kanske krävs lite vuxenhjälp att komma runt i menyerna, men den glädjen dom små utstrålar när dom står framför Kinecten och studsar, hoppar och rör på sig är obetalbar.

För ett tag sedan postade Gamingmama det här klippet, och visst önskar man att man hade en eller två såna där söta ungar att parkera framför Xboxen?

Jag tror att Kinect funkar som en bra introduktion till tv-spel, samtidigt som det inte rör sig om stillasittande spelande. Man spelar i lagom små doser och kan dessutom spela tillsammans, det är som att allt bra med spel har bakats ihop i ett litet paket till barnen! Kinectimals och Kinect Adventures är två av spelen som jag tycker man kan låta barnen spela. För dom som är lite äldre passar dansspel som Dance Central och Dance Paradise. Utbudet är fortfarande aningen begränsat men jag hoppas och tror att Kinect kommer få många fler spel som passar kidsen!

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen ”Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ’Årets barnspel’: Ariez, BitGarden, Familjenspel, Lunandrez, Megastorm, n00b schoolbus, Spelografi och Xboxflickan & Nikke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Lunandrez - 12 december, 2010

Kinect har säkerligen en framtid för spel som barn kan ägna sig åt utan kontroller som förvirrar och gör det onödigt svårt, känns som att det lär dyka upp en hel del spel av det slaget snarare än spel som kommer tilltala core-publiken. Är ju en väldigt enkel inkörsport till spel, det här med Kinect, vilket ju inte enbart gäller barn utan personer i största allmänhet, vilket förstås är väldigt kul. =D

NuYu - 12 december, 2010

Hade jag haft barn hade jag köpt hem Kinect med bara ett spel när det släpps: Child of Eden. Kanske också Dance Central. Man måste ju lära de om kvalité. ;-)

Hur som helst, blev inspirerad av era inlägg så skrev ett eget. Läs gärna och lägg till i er länklista om ni har lust:
http://bloggonoid.wordpress.com/2010/12/12/arets-barnspel/

Hamsternator - 12 december, 2010

Nu är jag inte säker på om vilket av Kinect Adventures eller Kinectimals som fick titelt årets barnspel däremot kan jag säga att Kinectimals lyckades underhålla två 20+:are här hemma en hel helg när det kom. Not too shabby för ett barnspel ^^

Fred - 12 december, 2010

Måste vara tokroligt för ungarna… Ser ut att vara skön grafik oxå!

Gurra - 14 december, 2010

Det största felet med kinect är att man måste vara långt ifrån för att spela fler än en, tror bästämt att de alldeles för nära och spelar. Men ja de ser ut att ha kul :)

Stefan - 18 december, 2010

Kinect och speciellt Kinectimals är faktiskt ruskigt kul! Svårt att slita sig trots att man kanske är liite gammal för det =p
Besök gärna kinectforumet på xboxkinect.nu/forum

Steve - 1 december, 2011

hej

Hittade hit av en slump när jag googlade barn + kinect. Funderar på att införskaffa xbo + kinect till jul. Har en 4½ åring. Min fråga är om det funkar till mindre barn och hur många läpliga speltitlar finns det ísf?

Tacksam för svar.

Nikke - 2 december, 2011

Steve: Har inte så stora erfarenheter av att spela kinect själv, men det är inte så krångligt att spela spel som Kinectimals, man gör lätta rörelse med händerna för att komma igång. Det finns ett ganska stort utbud för kinect, i och med att den sålt så bra så satsar utvecklare mycket på den och vi kommer få se ännu fler titlar regna in ett bra tag framöver.

Angelica - 2 december, 2011

Steve: Jag håller absolut med Nikke! I filmklippet ovan ser du ju två små tjejer som klarar av att spela, kanske med lite hjälp från vuxna förstås :)

Steve - 2 december, 2011

Tack för svaren! Låter ju lovande, men är spelen på svenska eller engelska? Har ni några speltips förutom Kinectimals?

Nikke - 2 december, 2011

En del spel översätts till svenska, vet inte exakt vilka och det är inte alltid det står på förpackningen heller så det där är svårt att svara på. Man kan ju fråga i affären, men chansen är väl rätt stor att de inte heller vet, hehe. Finns en hel drös med licensierade spel för barn som Kung Fu Panda, Disneyl Universe, Once upon a monster (sesame street). Sen har ju Dance Central-spelen blivit väldigt populära för alla åldrar.

Angelica - 2 december, 2011

Steve: Jag kom på en sajt där man kan kolla, och det är Discshop kids: http://www.discshopkids.se/spel/xbox_360/kinect_sports_season_2/P92774

Där fokuserar dom på barnspel och skriver ut vilket spel det är i spelet också. Så kolla på den sajten, där finns en hel del info :)

Steve - 7 december, 2011

Tack för alla svar! Blir att inhandla 360:n + kinect i dagarna. Hoppas det faller väl ut där hemma. För egen del ser jag fram emot att spela igenom de senaste årens höjdpunkter när barnen (och sambon) somnat.

Angelica - 8 december, 2011

Steve: Hoppas det blir lyckat! :)

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp