Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Årets besvikelse och överraskning

15 Skrivet av - 1 december, 2010

Nikke om Årets besvikelse:
Det är ganska lätt att ha höga förväntningar på uppföljare till spel man verkligen tyckt om. Fast när det gäller det snart 9-åriga Final Fantasy XI räcker inte ”tyckt om” till, starkare uttryck som ”älskat”, ”levt med”, ”levt i” krävs. Att Final Fantasy XIV skulle vara årets besvikelse kommer nog inte som någon chock för de som har följt lite recensioner här och där, de flesta pekar mot bottenbetygen, och vet du vad? De ljuger inte.

Jag ville verkligen älska Final Fantasy XIV och jag tror aldrig jag haft så mycket tålamod med ett spel förut, känslorna av rent hat trängde sig på redan från första sekund och jag gav spelet så mycket som 30 timmar innan jag kastade in handuken. 30 timmar av ren frustration, besvikelse och inbillning av att spelet var något det inte var.

Aldrig någonsin har jag förberett mig så mycket inför ett spel som FFXIV heller, nya datordelar för 3000kr var inhandlade, Collector’s Edition för extra tidig tillgång till spelet beställd och releasehelgen uppbokad i form av LAN hos en av mina bästa kompisar. Aldrig någonsin har jag blivit så besviken, jag känner mig nästan lite bedragen och mina känslor för spelet kommer jag nog aldrig kunna glömma.

Final Fantasy XIV släpptes till PC den 22:a September 2010, en PS3-version är planerad till Våren 2011.

Angelica om Årets överraskning:
Har man inga förväntningar är det svårt att bli besviken. Nu kanske du tänker att jag utser förstapersonsskjutaren Singularity som årets överraskning för att jag inte visste ett skit om det när det damp ner i brevlådan. Nu stämmer det iofs. Men Singularity visade sig snabbt vara ett hopkok av många av mina absoluta favoritspel. Jag fann tydliga influenser från spel som Half Life, Bioshock och Fallout, samtidigt som stämningen fick mig att tänka på Silent Hill.

På den ryska ön Katorga-12 utforskar du en forskningsanstalt, kastas mellan olika tidsperioder och utplånar muterade monster och soldater med tidsförvrängarvapen. Redan efter första timmen var jag såld och efter några dagars intensivt spelande rullade eftertexterna samtidigt som jag tackade Raven Software för årets överraskning.

Singularity släpptes 25 juni till Xbox 360, PS3 och PC.

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen ”Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ’Årets överraskning och besvikelse’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Gaminggrannar, Gamingmama, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Munins skärvor, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Spelvärldspareringar, Victoria Saade och Xboxflickan & Nikke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Ercarret - 1 december, 2010

Det roliga med de här listorna är att de – trots vad man kanske trodde på förhand – är så skiljda från varandra, innehållsmässigt. Jag kan till exempel inte säga om jag håller med om något av era spel, eftersom jag inte spelat dem. Sedan känns det ju som att jag är den enda som inte hypade RDR och blev toköverraskad. :P

Kul inlägg, det ska bli intressant att följa er framöver under december.

Spel-Malmer - 1 december, 2010

Ja variationen är helt klart ganska stor. Tycker mig ändå se Singularity och Darksiders ha en trend av att ha överraskat positivt och Halo. Reach har dykt upp ganska ofta både som runner-ups och ”vinnare” när det kommer till besvikelse.

Holmberg - 1 december, 2010

Spel-Malmer: Darksiders har dykt upp tillräckligt många gånger för att det ska bli ett köp för min del så redan dag 1 kan ni hävda korrelationen ”Blogglistor –> Köpbeteende” :)

Ina - 1 december, 2010

Ja FF XIV… årets besvikelse för mig också. Så jävla uselt!
Ska du ge det en chans i början av nästa år när de lagt in alla stora uppdateringar? Jag måste iaf ge det en liten chans… om inte annat för att rättfärdiga inköpet…

Nikke - 1 december, 2010

Jag tänkte åtminstone skaffa och testa PS3-versionen när den släpps.

pixelviking - 1 december, 2010

Oj vad många det är som listar Singularity som årets överraskning! Nu blir jag sugen att testa! :)

Familjenspel - 1 december, 2010

Köpte både Darksiders och Singularity efter alla listor idag, måste spel känns det som just nu :D

Gwellmyn - 1 december, 2010

Blir också mer och mer sugen på Singularity! Får se om jag kan hitta det hyffsat billigt någonstans.

Tycker även att Limbo har fått mycket uppmärksamhet idag, vilket är kul!

Mattias (@AnderssonX) - 1 december, 2010

Singularity tycks verkligen vara årets överraskning! :)

Jag tänkte också testa FFXIV på PS3 när det släpps. Var i betan för PC-versionen men min PC säckade ihop under karaktärsskapandet så’atte…

Jonas Andreasson - 1 december, 2010

Final Fantasy. Riktigt illa. Varför drog de ner det namnet i skiten? Skandal.

NuYu - 1 december, 2010

Singularity igen, blir definitivt ett köp senare.

Joakim - 1 december, 2010

Singularity, Singularity, Singularity och Singularity. Det dök upp på flera ställen, och nu får jag faktiskt inse mitt felaktiga beslut att hoppa över det. Blir definitivt ett köp av detta inom de närmsta dagarna, så många kan inte ha fel =).

Angående årets besvikelse så får jag beklaga, extra surt när man införskaffat sig nya delar till sin dator för att kunna klara av att spela det =/

m0nkiii - 1 december, 2010

Mm, intressant att Singularity var så poppis. Får kanske bli ett köp.

Mycket trevligt initiativ att köra ”Årets…” varje dag. Ska försöka följa alla bloggar :)
Hade varit kul att se en överblick på vad alla bloggare har valt ut.

Dann - 1 december, 2010

Singularity värkar onekligen vara populärt bland landets bloggare. Har länge varit sugen på det själv. Kanske dags att skaffa sig nu lagom till vinter mörkret?

Lunandrez - 1 december, 2010

Verkar ju inte direkt vara något snack om vilket spel som är årets stora överraskning enligt svenska bloggosfären. Grattis Singularity får man väl säga, och fy på dig Lunandrez för att du inte har införskaffat spelet ännu. Det ska det minsann bli ändring på.

Tråkigt det där med Final Fantasy XIV också, även om jag inte riktigt kan relatera till det.

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp