Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Årets grafik: Svart är en färg och tystnaden ett ljud

9 Skrivet av - 9 december, 2010

Hitta pojkens syster. Så börjar Limbo.

Med små medel lyckas Limbo skapa stora känslor. Mot en svartvit bakgrund och med simpla trick som parallaxscrollning, vackra animationer och kusliga hinder sugs man snabbt in i stämningen. Pusselmomenten är avskalade utan att vara uppenbara och spelets mål är enkelt utan att vara trist. Med sin unika stil och polerade yta är det ingen tvekan om att Limbo är Årets Grafik.

Bilden överst i inlägget är en fanart, och är lånad från MissPHs DeviantArt.

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen ”Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ’Årets grafik/design’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Victoria Saade och Xboxflickan & Nikke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Niklas Sintorn (Kraid) - 9 december, 2010

Först verkade det som att Castlevania skulle få flest röster av spelbloggarna, men det verkar ha blivit Limbo istället. Härligt att det blir ett indiespel, men som jag sagt tidigare, BUUU för Xboxexklusiviteten som gjort att jag inte kunnat spela det ännu :(

Oskar Källner - 9 december, 2010

Ahh.. Limbo igen. Den är helt värd all uppmärksamhet. Kul att ett 2D-spel får så mycket uppmärksamhet. Snygg fanart förresten.

Lunandrez - 9 december, 2010

Hade också, likt Niklas, på känn först att Castlevania: Lords of Shadow skulle fortsätta knipa förstaplatser i kategorin, men istället vände det och Limbo verkar ha årets grafik enligt spelbloggosfären. Kul att se att något så ”enkelt” göras så bra och få sådan uppmärksamhet som det fått, inte bara i den här kategorin utan även i andra. Det verkar aldrig ta stopp.

pixelviking - 9 december, 2010

Velade också mellan Castlevania och LIMBO. De ÄR de två snyggaste spelen i år. :)

Niklas - 9 december, 2010

Hej! Jag funderar på om jag ska bloggklient från blogg.se finns det någon bättre du kan rekomendera?

Spanjoar - 9 december, 2010

Limbo var helt klart årets snyggaste spel! //Spanjoar

Familjenspel - 9 december, 2010

Ja Limbo är underbart vackert och något eget! Bra val!

Mikael Carlsson - 10 december, 2010

Grymt bra spel. Jag älskade varje sekund. Jag är sjukt stolt över att ha tagit alla achievements också. Den sista med att klara spelet på endast 5 liv tog ett tag :)

Fred - 11 december, 2010

Oerhört sugen på detta liret, verkar grymt kul!
Nice blogg!
Peace/Fred

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp