Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Årets ögonblick: Kan de verkligen göra så här?

12 Skrivet av - 8 december, 2010

Årets ögonblick handlar om slutet av Red Dead Redemption, min text innehåller inga riktiga spoilers men jag delar med mig av mina reaktioner och några tankar kring det hela. Är du mycket spoilerkänslig bör du inte läsa längre än så här.

Aldrig någonsin har jag blivit så paff, så förvånad som under den sista 30-60 minuterna av Red Dead Redemption. Först var jag tvungen att lägga ner kontrollen och bara stirra rakt fram med öppen mun i ungefär 10 minuter, nästa reaktion blev ungefär: ”MEN SÅ HÄR KAN NI JU INTE GÖRA!”. Hade jag haft en direkttelefon till Rockstar tillgänglig precis då hade jag nog ringt upp och undrat vad de egentligen sysslar med.

Jag kände mig lite som en sur pensionär som aldrig blir nöjd, muttrade för mig själv ”skitspel..” eller ”Red Dead Redemption, årets besvikelse.” Ilskan satt i en bra stund och det märktes nog ganska väl på min spelstil under de sista stegen mot spelets slut. ”Alla ska dö.” för att citera Laserturken. Efter att man fått avreagera sig lite kändes det en aning bättre, även om det egentligen inte löste så mycket.

Efter ännu mer funderande började ilskan, som förblindat mig så, tonas ner. Istället började jag lugnt och sansat fundera och till slut acceptera. Då slog det mig, Red Dead Redemption kan ha ett av de bästa sluten i videospelens historia.

Jag är övertygad om att många av er klarat RDR och vet precis hur jag känner, vill bara be er att hålla kommentarerna så spoilerfria som möjligt :)

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen ”Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ’Årets ögonblick’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Munins skärvor, Onlajn, Pixelviking, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Spelvärldspareringar och Xboxflickan & Nikke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Gwellmyn - 8 december, 2010

Vet exakt hur du känner/kände. Jag tänkte likadant, men tänkte samtidigt ”Genialiskt…. helt…. genialiskt”.

Familjenspel - 8 december, 2010

Jag kände mig bara väldigt ”meh” , samtidigt var det väldigt modigt gjort av Rockstar.

Ludde Lundblad - 8 december, 2010

Helt awesome! Är så tacksam att det fanns folk som ”tvingade” mig att spela klart RDR ;)

Henke (spelgubben) - 8 december, 2010

Jag tror att om rockstar inte hade gjort den ”vändningen” i slutet hade det inte alls varit samma spel. Jag är kanske konstig, men jag tycker det är för lite av den ”varan” i spel.

niklas (megastorm) - 8 december, 2010

Utan vändningen hade det fortfarande varit ett bra spel, men nu blev det ett av dem bästa i år istället

Lunandrez - 8 december, 2010

Jag får ta och instämma med Gwellmyn om detta. Ungefär så jag kände också.

Holmberg - 8 december, 2010

Ja det var onekligen ett av de mer minnesvärda ögonblicken i årets spelande.

Djärvt drag av Rockstar och hade någon frågat mig om ”vill du att vi ska göra så här med storyn?” så hade jag nog sagt ”hell no” men nu när det blev så så är det bara så rätt…

Tommy Håkansson - 8 december, 2010

Ett av få spelögonblick som verkligen gripit tag i mig. Brukar ignorera storyn i spel så mycket som möjligt, mest eftersom den oftast är otroligt korkad eller krystat berättad. Men Red Dead Redemption lyckades, och egentligen var det väl det enda värdiga slutet.

Det enda som kanske hade kunnat göra det bättre var om det inte skedde under en filmsekvens.

Robert (spelografi) - 8 december, 2010

Känner igen känslan, och den har infunnit sig i fler spel för mig. Roligt är också att det hänt i filmer också. :P
Tommy:
Gillar verkligen hur du tänker med att det inte skulle skett i en filmsekvens. Kanske skämtar du, men jag skulle gillat det skarpt. Förvåningen skulle i alla fall varit där. :P

Hamsternator - 9 december, 2010

Jämför man med berättelserna vi fått se i år var det nice, även om det var hyffsat förutsägbart. It’s the wild west after all ;)
Om vi däremot tittar på de riktigt stora pojkarna (t.ex. Deus Ex, Fallout mfl) finns det en del finslipning att göra för att komma upp i samma klass på sluten.

Patrik - 10 december, 2010

Läste hos EmmyZ först och hon är inte riktigt lika subtil i sina antydningar om slutet. Jag är bara en liten bit in i RDR, men jag klarar nog att fortsätta trots att jag vet hur det slutar.

Robin Johansson - 10 december, 2010

Man såg det ju komma tycker jag, men man ville ändå inte tro på det. Sen när det väl hände så ble man ju bara paff. Jag blev asglad, inte för att min favorit karaktär ever just dött utan att det är så man ska avsluta en västernhistoria på nått sätt. Det är klockrent :)

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp