Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Årets Rollspel: Mass Effect 2

9 Skrivet av - 16 december, 2010

Det kommer väl inte som någon större förvåning att Mass Effect 2 skulle gå hem som årets rollspel med tanke på hur mycket vi redan hunnit prisa BioWare och framförallt Mass Effect.

Mass Effect 2 kanske inte representerar genrén på bästa vis men det luktar allt lite modernisering och en del justeringar har gjorts för att göra spelet mer lättspelat och på så vis nå ut till en större målgrupp. Ärligt talat börjar det bli lite svårt att finna nya ord för att beskriva Mass Effect 2’s ”Super Awesome Epicness”, det blir ju lätt så när det redan omtalats så ofta.

Egentligen är väl inte minnet sådär jättefärskt heller, spelade igenom det när det kom och en insanity playthrough med diverse DLC som släppts står på kö för att spelas, kanske dags att tag i det nu så man hinner innan jul :)

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen ”Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ’Årets rollspel’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, EmmyZ, Familjenspel, Gaminggrannar, Kraid, Lunandrez, Megastorm, n00b schoolbus, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelografi, Spelvärldspareringar och Xboxflickan & Nikke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Angelica - 16 december, 2010

OMG, min chokladpudding och kaffe. Jag dör vad gott. Det måste jag göra ikväll. Och spela Mass Effect 2 <3

Lord Gothic - 16 december, 2010

Har spelet men har inte lirat de än tyckte inte 1an var så mycket att ha så har inte haft lusten att spela 2an än. Mitt favorit rollspel som släpptes i år är alpha protocol, ett underskattat spel som är otroligt kul. Men har inte spelat two worlds 2 än men tror de kommer vara mycket bättre.

Markus - 16 december, 2010

Blev faktiskt besviken på 2:an, i jämförelse med första spelet.

Inte samma episka känsla, sämre karaktärer och repetitivt.

Är ju i stort sett bara en fortsättning, men föredrar ändå 1:an.

Gwellmyn - 16 december, 2010

Det enda negativa med Mass Effect 2 är att man inte får se så mycket av Wrex ;)

Fred - 16 december, 2010

Fan, har inte ens hunnit lira 1:an än… Men det står på önskelistan!

Richard Rasmusson - 16 december, 2010

Mass Effect 2 var ett kanonspel som slipade bort de vassa hörnen från föregångaren, men som tyvärr inte hade en story som var ens i närheten, stråkar och skakande kameraglidningar till trots. Ettans story är i och för sig svåröverträffad.

Men årets bästa rollspel tycker jag ändå är Fallout New Vegas med sin enorma värld, en handlingsfrihet som vida överstiger den i ME2 och sin myriad av små berättelser som vävs ihop av spelarens handlingar till en potentiellt unik historia varje genomspelning.

Lunandrez - 16 december, 2010

Mass Effect 2 även här (sista bloggen jag ögnar igenom i kategorin) och det sätter den definitiva spiken i kistan för alla andra spels chanser i kategorin kan man väl lugnt säga. Jordskredsseger för ME2!

Nikke - 17 december, 2010

Lord Gothic: Ja ettan och tvåan skiljer sig lite grand, 2:an har definitivt ett bättre flyt och ettan kan nog lätt upplevas som lite segare.

Gwellmyn: Mer Wrex måste vi ha ;)

Richard: Tror på vartenda ord om Falliut: New Vegas, som jag tyvärr inte köpt ännu. Fallout 3 var ganska kul men jag tycker det faller mycket på actionmomenten, men själva utforskandet och interaktionen med andra människor var kanon.

Orpon - 20 december, 2010

Firar min nya Xbox med att spela om Mass Effect 2. Helt klart en av årets bästa spelupplevelser. Bäst stämning, toksnyggt och otroligt passande musik.

För att komma i stämning:
http://open.spotify.com/track/6pFqnWWhfX3y5sU1RwPOUL

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp