Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Årets Shooter: Call of Duty: Black Ops

7 Skrivet av - 18 december, 2010

Den här typen av spel har blivit väldigt populära under den här konsolgenerationen, troligtvis mycket tack var de onlinemöjligheter som nu finns. Att bara plocka upp handkontrollen och direkt kunna spela mot andra spelare världen över måste vara en av de största orsakerna till att det inte längre bara är PC som gäller när man vill ut och avreagera sig på lite främmande folk.

Att just Black Ops skulle bli årets bästa kändes för mig ganska väntat, sen efter att ha sett hur spelet slagit diverse försäljningsrekord inser man rätt snabbt att man inte var ensam heller. För mig blir nog Call of Duty aldrig gammalt och en ny version varje år känns lika självklar och nödvändig som en ny upplaga av NHL eller FIFA varje höst för sportfantasten. Egentligen känns det som lite fel tillfälle att skriva det här då jag tagit lite uppehåll från spelet och är mest sugen på att sitta och gnälla på vad som gjorts fel än snarare vad som gjorts rätt.

Ändå är spelets multiplayer förbannat kul att spela och det spelar ingen roll hur bra spelen blir, alltid ska vi hitta något att gnälla på, men man kan ju inte sitta och gnälla i ett inlägg som ska motivera varför Black Ops är årets bästa skjutare. I multiplayern har de fortsatt i ungefär samma anda, det är killstreaks, skräddarsydda klasser för olika ändamål och prestige modes som gäller.

En lagom lång kampanj med mycket action, ett mer balanserat multiplayer-läge och massa zombies med polarna. En mening som ganska väl summerar vad som gjorts rätt med Black Ops.

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen ”Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ’Årets shooter’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Munins skärvor, n00b schoolbus, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Spelvärldspareringar, Victoria Saade och Xboxflickan & Nikke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Lunandrez - 18 december, 2010

Jag tycker mest försäljningssiffrorna ger en felaktig bild av hur bra spelet är, för jag tycker verkligen inte att det var så bra att det skulle kunna gå och göra säljrekord. Men så blev det, visserligen slaget av Cataclysm rätt fort. Fast många verkar ju gilla det bättre än Modern Warfare-spelen, något jag inte riktigt håller med om. Sedan föredrar jag multiplayern i Bad Company 2 när vi snackar om shooters av det här slaget, med sin annorlunda känsla som Call of Duty-spelen aldrig kommer i närheten av. Även om jag nog gillar Halo: Reach bäst när det rör sig om att spela multiplayer i shooterspel det här året, Team SWAT är där jag hör hemma.

Nikke - 18 december, 2010

Fast det speglar sig ju ganska väl när det slår försäljningsrekord, att många förväntade sig årets, eller ett av årets bästa spel.
Jag tycker ärligt talat att Modern Warfare 1+2 är bättre än Black Ops på så gott som alla punkter, men inlägget handlade inte om någon jämförelse så jag lätt bli att ta upp det.

Dock tyckte jag Bad Company 2 var skit i multiplayer, och CoD-spelen har minst lika mycket speciell känsla som BC inte kunnat komma i närheten av (Nice try med Medal of Honor dock.)

Halo: Reach gav jag ett försök, och det är ett riktigt gediget och välbalanserat spel där du verkligen blir belönad för att du är skillad, men sci-fi shooters med leksaksvapen blir nog aldrig min grej riktigt.

Lunandrez - 18 december, 2010

Det gör det förstås, vilket visserligen förvånar mig också. Förståeligt sedan att du inte tog upp jämförelsen Black Ops kontra Modern Warfare-spelen i och med att du skulle motivera årets bästa shooter, inte om det är bättre/sämre än de andra i serien, jag bara passade på att nämna att bilden jag har fått är att de flesta gillar Black Ops bäst. :)

Vad var det du inte gillade i Bad Company 2 riktigt i multiplayern? Nyfiken!

Per aka Mustaschen - 18 december, 2010

Jag har också spelat igenom detta spel, men tyckte att det var på tok för våldsamt. Typ som scenen då man ska stoppa glas i munnen och sedan slå. Jag förstår inte riktigt hur de motiverar något sådant. Hur ställer du dig?
Tack för en riktigt bra blogg!

Nikke - 18 december, 2010

Per, ska jag vara ärlig så tycker jag också att några av de där scenerna var överdrivna med omotiverat våld, hade klarat mig bra utan de. Dock lägger vi mest fokus på multiplayer-delarna idag annars tycker jag faktiskt att Bad Company 2 har en bättre SP-kampanj.

Nikke - 18 december, 2010

Lunandrez: Utan att gå in på för mycket detaljer så lyckades jag aldrig få något flyt i spelandet under de 30-35h jag spenderade i MP, så otroligt segt multiplayer där åtminstone 3 pers behövs i sin squad för att man ska ha ett uns roligt.
Banor, allt för få. Fanns typ 4st när spelet släpptes, inte ok. Fordon, fyfan, värre än allt vad Danger Close, noob tubes och kill streaks heter.

emma - 19 december, 2010

Det här håller jag med om! Fast jag tyckte Zombie-sektionen var ett skämt… Föll mig inte riktigt i smaken, även fast jag gillar zombies.

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp