Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Dead Nation bjuckar på härlig zombieapokalyps

9 Skrivet av - 31 december, 2010


Tänk er att Left 4 Dead vänsterprasslat med Geometry Wars, och sedan lämnat den lilla bastardungen på Sonys farstutrapp. Ungefär så känns PSN-spelet Dead Nation.

Upplägget känns bekant, du är en ensam kämpe (eller i co-opläget, en av två ensamma stackare) som befinner sig mitt uppe i zombieapokalypsen. Med hjälp av diverse skjutvapen ska du ta dig från punkt a till punkt b utan att stryka med på kuppen. Spelet är uppdelat i lite längre banor med checkpoints på vägen. Du rör dig genom stadsmiljöer, kyrkogårdar, förfallna byggnader och träskmarker. Mellan banorna får du lite story att tugga på, men den känns helt ärligt ganska ointressant. Men det gör inte så mycket, gameplayet är rejält roligt, och du jagar hela tiden poäng för att uppgradera dina vapen och din utrustning.


Förutom att miljöerna känns passande och stämningsfulla, så gillar jag zombiesarna. Lagom snabba, jättemånga och med lite olika spännande mutationer för variationens skull. Tyvärr saknar jag riktigt stora monsterbossar i slutet på banorna. Det har varit kul med lite unika bossar istället för bara dubbelt så många zombies.

Kontrollen funkar fint tycker jag, det är ett klassiskt twin stick-upplägg alá Geomatry Wars där du kontrollerar gubben med ena spaken och styr vapensiktet med den andra.

I Dead Nation har man dessutom tagit ett lite intressant grepp gällande leaderbords.
Utöver sina personliga rekord, så buntas man ihop med sina landskamrater för att få fram ett gemensamt resultat per land som sedan ställs mot resten av världen. En kul detalj som jag uppskattar! Spelet går loss på 120 kronor, alldeles rimligt och lagom för ett kul spel, givetvis extra prisvärt om man har en co-op-vän att dela upplevelsen med.

+ Co-op, både online och offline på samma konsol
+Tempot, högt och härligt!
+ Uppgradering av vapen och utrustning
+ Stämningsfull atmosfär

– Inga fläskiga bossar
– Inte särskilt nyskapande

PS. Ni som tycker prislappen är för saftig, eller helt enkelt inte har en ps3 kan ju alltid spana in den sköna XBLA indie-titeln ”I MAED A GAM3 W1TH Z0MBIES 1N IT!!!1” som trots sitt simpla upplägg och avskalade utseende ändå har några saker gemensamt med Dead Nation.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Per Saad - 31 december, 2010

Påminner om Zombie Apocalypse till Xbox LIVE Arcade.

Johannes - 31 december, 2010

Ja, Dead Nation är riktigt fint. Jag och Tobias har dragit vårt strå till stacken för Sverige iaf :D

Micke - 31 december, 2010

Ibland önskar jag verkligen att jag hade en PS3:a.

Lord Gothic - 1 januari, 2011

Jag köpte en ps3a i torsdags håller fortfarande på och lär mig den :). Har bara ett spel (Lost planet 2).Nån som har nått tips på nåt/några bra spel man kan köpa från playstation store för en ganska billig peng ? Har inte så mycket pengar kvar nu så har inte råd att köpa några fullpris spel just nu.

Per Saad - 1 januari, 2011

@Lord Gothic
Kika närmare på Fat Princess, PixelJunk Monsters, PixelJunk Shooter, WipEout HD – fyra fina spel.

Angelica - 3 januari, 2011

Per Saad: Jag har inte provat men har hört att detta ska vara mycket bättre :)

Johannes: Awesome! Visst är det skoj i co-op? :)

Micke: Jo, jag kände så länge och skaffade till slut en begagnat ganska billigt. Inte så slim men den får jobbet gjort! :)

Lord Gothic: Vad kul! Håller med Per om att PixelJunk Shooter och PixelJunk Monsters är grymma, dom andra två har jag inte kört. Jag har även handlat lite spel till min psp. Kör No Heroes Allowed just nu, det är sjukt kul. Men svårt! :D

Angelica - 3 januari, 2011

Lord Gothic: Och just det, det finns ju gamla playstation-klassiker att fynda. Jag har köpt FFIX t.ex. Så kan man lira dom på PSPn också.

Micke - 4 januari, 2011

Angelica: Ja, det kanske är dags att införskaffa sig en nu snart. De ligger ju inte så jättehögt i pris längre heller! :)

Inlänkat

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp