Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Demo på Dead Space 2, äntligen!

15 Skrivet av - 21 december, 2010


Vad passar bättre i vintermörkret än ett rejält stycke rymdskräckis? Jag gillade verkligen Dead Space och är peppad på uppföljaren som släpps den 27:e januari till PC, Xbox 360 och PS3. Idag dök ett gratis demo upp på Xbox Live, så det är bara hem och ladda ner och lira! Imorgon släpps demot även för de som kör PS3. I ärlighetens namn är jag så peppad att jag nästan trillar av stolen. Jag älskar ju läskiga spel!

Vill du friska upp minnet så skrev jag en snabb lista om vad grejen med Dead Space var när det släpptes. Men superkort: rymden, lemlästa gorteska aliens, tuffa vapen och verktyg, rymdpromenader och mysruggig stämning. Spelet svänger lite mer åt gubben-i-lådan-bu än riktigt jäkla läskig skräck så man inte vågar sova. Men det kanske är lika bra, för jag gillar ju att sova. Hur som, har du inte spelat, ge det en chans! 149 pix på Webbis är det utan tvekan värt.

Men tvåan nu då! Trailer kommer här:

Det är fortfarande Necromorpher som gäller, men vissa har bytt skepnad och andra har tillkommit. Dessutom bjuckas det på nya vapen och jetpacks att leka med och säkerligen en massa annat spännande. Att döma av trailern har man satsat mer på action än skräck den här gången. Spelet kommer att innehålla ett multiplayer-läge, men det ställer jag mig en smula skeptiskt till. Skräck upplevs bäst ensam, och Dead Space känns inte alls som ett spel gjort för multiplayer. Det vore fint om jag blir motbevisad, men i vilket fall som helst så tror jag Dead Space 2 kommer vara ett spel som står upp för sig själv även om multiplayern inte håller måttet.

Den spejsiga Collectors Editionen av Dead Space 2 till Xbox 360 innehåller en Plasma Cutter-replika med LED-lampor, perfekt för samlarnörden. För oss som inte ens testat prequelen Dead Space Extraction, en railshooter som släpptes till Wii, får vi nu chansen eftersom det följer som HD-version med också. Köper man PS3-versionen(som tyvärr verkar sakna Plasma Cuttern) får man dessutom en version Move-stöd. Pax för den! Soundtrack, lite artwork och ingamegodis i form av vapen och utrustning blir det också. Kanske värt några hundringar extra?

Okej, nu har jag nästan peppat klart. Nästan. Men först vill Isaac och hans Crew önska god jul.

Men hörrni, viktigt! Kristian tipsar i en kommentar att man kanske inte bör spela demot om man tänkt lira ettan, det blir nämligen en himla massa spoilers. Så tänk på det om ni tänkt lira ettan! Jag som faktiskt har en liten bit kvar i ettan får kanske lov att hålla mig ett tag till…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Ela - 21 december, 2010

jag som ps3-spelare känner mig hemskt åsidosatt som får vänta tills imorgon! :( vill nu!

Johannes - 21 december, 2010

Ja, får nog ta och testa demot. Jag spelade aldrig första spelet mest för att jag är för jäkla feg för skräckspel egentligen. Jag får spela med en kompis som kan hålla mig handen.

Het Collectors edition dock. Skönt när de lyxar till det ordentligt.

Lunandrez - 21 december, 2010

Själv har jag inte mer än påbörjat det första Dead Space så jag har det att spela igenom först och främst. Kanske borde ta tag i att göra det snart, det har fått vänta så länge nu.

Gwellmyn - 21 december, 2010

Dead Space var ett helt okej spel, även om skräcken försvann efter typ 5 minuter när man väl fått se första necromorphen. Så jag känner mig ärligt talat lite ljummen till uppföljaren. Men ska väl ladda ner demot i alla fall o testa.

Ludde Lundblad - 21 december, 2010

Dead Space är ett av mina favoritspel, all time!
Men vet inte om jag kommer dra hem demot. Dels för att jag vill inte spoila något, och dels för att demot till 1:an var så otroligt uselt och vill inte vara med om något sådant igen, så att peppen slocknar :P

Kristian Johansson - 21 december, 2010

Mina förhoppningar med det här spelet är att den där galenheten hos Isaac som det görs antydningar om i inledningen verkligen tar fart! Då tror jag verkligen det finns utrymme för att skrämma folk på andra sätt än HI IM MONSTAR IN CLOSSET!!1 Som actionspel är Dead Space ändå riktigt bra, så det är inte så jätteavgörande för mig faktiskt. Sen kan ju co-op vara kul också. :)

Ludde:

Det är betydligt bättre demo än ettan. Jag tror det är demo-versionen som kördes på E3, men de lyckas avverka det mesta som representerar Dead Space: fiender, fiender som dyker upp bakom dig, sekvenser där man släpas runt och måste skjuta på fiendens ömma punkt, många olika vapen med alt fire (man har 4 olika vapen i demo-versionen), en sån där liten metallbastu där man köper grejer (självklart kan man köpa en ny dräkt, troligen bara för att Visceral Games vill visa upp hur coolt det är att få en ny dräkt), quick-time events, pussellösning (med stasis-förmågan), viktlöshet. Sen får man en jäkla lång sammanfattning av ettan i början av demo-versionen.
Så folk som inte spelat ettan innan kanske vill göra det först för att slippa spoilers.

Angelica - 21 december, 2010

Ela: Tänker jag fel nu, eller är det inte så att PSN alltid släpper nya grejer på onsdagar? Eller hur är det? För det är ju ofta det diffar någon dag på PSN och XBLA-spel vill jag minnas.

Johannes:
Ja, ibland blir det ju töntigt, men den där skulle nog passa fint i hyllan. LED-lamporna är väl på gränsen iofs… ;)

Återstår att se exakt hur läskigt det blir. Jag gillar skräck och håller tummarna :D

Lunandrez: Gört! Jag gillade det, men sen kom det massa annat emellan innan jag hann avsluta. Dags att ta mig i kragen innan tvåan kommer!

Gwellmyn: Ja, dom jobbade rätt dåligt med uppbyggandet av mystiken. Man hann ju kanppt träffa den första Necromorphen innan dom talat om hur man skulle besegra dom :(

Ludde Lundblad: Demot innehåller visst massa spoilers, så det är nog klokt att vänta :)

Kristian Johansson:
Ja, det vore ju ett jäkligt intressant grepp. Känns ju som dom skulle kunna jobba på ett intressant sätt med minnesluckor och sånt. Hoppas! Garderobsmonstrena var det ju gott om i ettan :( Ännu mer skräck åt folket!

Tack för tipset om spoilers btw, la till i inlägget. Nog smart att vänta om man tänker spela ettan.

evelina - 21 december, 2010

Dead Space är mer av amerikansk skräck, om du vill spela något läskigt på RIKTIGT, prova Penumbra-serien eller ännu hellre det nya Amnesia: The Dark Descent. Svenskar som gjort det också. Sjukt läskigt vill jag lova. Jag och min pojkvän har fortfarande inte vågat spela klart det, trots att det var flera månader sen vi började…

Familjenspel - 22 december, 2010

Tyckte demot var bra, dock lite buggigt med grafik och ljud problem. Hoppas inte det är representativt för slutprodukten…

Tommy Håkansson - 25 december, 2010

Blev lite besviken på demot. Tråkigt att de fortfarande kör med billiga pop up scares. Sen är jag bitter för att den snurrande saken inte ville reagera på mina stasis.

Pdsaf - 5 januari, 2011

Plasma cuttern följer inte med i den europeiska PS3-utgåvan, bara den amerikanska.

Angelica - 5 januari, 2011

evelina: Ja, många har ju pratat om det! Har det installerat på datorn men inte börjat än. Men vet du, jag ska fasiken starta det nu! (lagom såhär innan läggdags…) Tack för peppen! ^__^

Familjenspel: Vi får hålla tummarna att det fullständiga spelet håller bättre klass då låter det som. Men du kanske hade lite otur också? Tycker utvecklarna, iaf när det gäller storspelen, i allmänhet är ganska bra på att hitta och lösa buggar innan release.

Tommy: Vad synd, men ja, det är väl den typen av skräck man har valt i Dead Space. Utöver Amnesia som Evelina rekommenderade, känner du till något med riktigt läskig skräck? Känns som att det inte görs sånt numera. Project Zero och Silent Hill var grejer det!

Pdsaf: Va?! Skandal :(

Pdsaf - 5 januari, 2011

Fast om du ska lira på 360 så är det fritt fram att köpa europeiska utgåvan om du vill ha plasma cuttern. Lustigt att PS3-utgåvan särbehandlas här i EU.

Angelica - 5 januari, 2011

Pdsaf: Jättekonstigt. Tror jag ska försöka få tag på någon på EA som kan svara. Det låter ju jättedåligt om den ska tas bort :( Ändrade lite i texten ovan, så tack för infon! :)

Inlänkat

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp