Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Så funkar Pro Keys i Rock Band 3

6 Skrivet av - 4 december, 2010

Är det kul att spela Keyboard i Rock Band 3? Hur vet man egentligen vilken tangent man ska trycka på? Vad är skillnaden mellan Pro Keys och vanliga Keys? Hur svårt är expert?

Efter att ha utsett Harmonix fantastiska musikspel till Årets Innovation fick jag frågan om hur man egentligen vet vilka tangenter man ska spela på keyboardet. Det kan ju verka lite klurigt eftersom alla tangenter ser likadana ut, men det är inte så svårt som man kan tro! Äsch, kika på videon nedan så berättar jag allt du behöver veta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Magnus - 4 december, 2010

Själv är jag lite besviken på keyboarden. Tangenterna känns jätteplastiga och lätta i jämförelse med ett digitalt piano. Det är iofs inte konstigt, eftersom den inte ska representera ett piano, men åndå. Snart kan dock ägare av riktig klaviatur (med MIDI in) skaffa en adapter istället och använda 88-tangenter. Funkar det så bra som jag hoppas kanske de lyfter säljsiffrorna som i skrivande stund är ca 510000 enheter (alla plattformar). Jag känner hobbymusiker som kan tänka sig att köpa X360/PS3 och RB3 om de kan spela med riktiga instrument. Som gitarrist ser jag själv fram emot Fender Squire i Mars. :-)

Emil - 4 december, 2010

Magnus: Om man använder 88 tangenter, påverkar det spelet på något sätt eller är det helt enkelt att man spelar på en avgränsad yta?

James Castillo - 4 december, 2010

Jag har inte testat den än, Men ända sedan Harmonix utannonserade keyboarden så varit väldigt förväntans ful, och här är den. Jag spelar själv keyboard på riktigt så jag förstår inte varför de inte släpper en pro verison av keyboarden. Jag vill inte spela med en hand, det känns bara så fel. Om folk vill lära sig keyboard så är detta inte det snabbaste sättet, men kanske det roligaste och det är väl det som är huvudsaken.

Magnus - 4 december, 2010

@Emil: Ingen aning faktiskt, men man borde rimligtvis använda motsvarande noter som orignallåtarna är chartrade med. Jag spelar inte piano/keyboard själv så jag vet inte om låtarna spänner över alla 88 tangenter.

Emil - 5 december, 2010

Fick i alla fall reda på progitarren kommer att bjuda på riktiga charts när den kommer. Blev lite orolig när jag insåg att de anpassat låtarna för mustangen som är begränsad till 17 band, Squiern har ju 22, men tydligen finns det två proversioner av samtliga låtar. Det är nice… Synd att de inte går ”all out” med keyboarden.

Magnus - 5 december, 2010

Man kanske gjort likadant för riktiga Piano/Keyboard? De som köper adaptern och redan har en RB-keyboard lär väl märka.

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp