Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Bortom pixlar och polygoner finns The Dream Machine

7 Skrivet av - 15 januari, 2011

Jag fick mail från en kille som heter Anders som berättade om ett datorspel, The Dream Machine, som han gjort tillsammans med en kompis. Det är inte alltid som jag bloggar om de tipsen jag får, men den här gången kunde jag inte hålla mig.

The Dream Machine är helt enkelt briljant. En fantastisk värld uppbyggd av kartong och lera, för hand, där verklighet och dröm blandas friskt. Gameplayet får tankarna till Machinarium, samtidigt som jag inte kan kalla stämningen annat än drömsk. Du klickar dit du vill gå, klickar på prylar du vill interagera med, drar i saker och kombinerar det du du samlar på dig. Stämningsfull musik, en spännande atmosfär och en smula knasighet blandat med smarta pussel. Det fullkomligt strålar av utvecklarnas skaparglädje.

Här utvecklas ett spel. Nej, jag lovar!

Du spelar The Dream Machine direkt i din browser, och din sparfil kan du sen komma åt från vilken dator som helst genom att logga in på hemsidan. Spelet är indelat i fem episoder som släpps en i taget ända fram till sommaren. Du kan spela ett kort demo gratis på thedreammachine.se. Gör det! Att döma av det jag hunnit spela, så kan jag nästan lova att det är värt din tid. Vill du sedan köpa hela spelet kostar det 13.75 euro (just nu med 20% rabatt) alltså ungefär 150 kronor.

Kika gärna in hos Blog ’em Up också, dom gjorde en intervju med Anders i höstas.
Edit: Även Skillpoint har gjort en intervju, den hittar du här!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Lando - 15 januari, 2011

Haha, sjukt nice. Det här borde vi ju gjort för länge sen xD
Men sjukt imponerande… får vi kolla in sen när man har tid!

Vi har för övrigt en fet lergrej på G…. hoho. Mer om det när den är klar :3

Fred - 15 januari, 2011

Ser grymt snyggt ut!

Lord Gothic - 16 januari, 2011

Coolt att dom hade gjort allt i lera. Men spelet såg tyvärr ganska tråkigt ut och lite dyrt för 150kr.

Mikael Carlsson - 16 januari, 2011

Nu är jag sjukt negativ här men att spela på en PC är helt främmande för mig. Sitter man framför en dator känns det som att man arbetar. Därimot om dom skulle släppa det till konsoll så skulle jag nog kika på det.

Tack för tipset i alla fall! Blogga igen om det kommer till konsoll :)

Farbror Atlas - 17 januari, 2011

Har spelat igenom de två första episoderna och tyckte det var en trevlig upplevelse. :)

Jag tycker han den där Andreas (som för övrigt tipsade Blog ém up om spelet) intervju var väldigt fin också. ;)
http://www.skillpoint.se/text/%C3%A4ventyrlig-lera

Angelica - 17 januari, 2011

Lando: Om jag känner er rätt skulle ni aldrig bli nöjda och pilla med detaljerna tills det inte ens gick att se om det var en lergubbe eller en animation! ;) Ser fram emot erat projekt, ska bli spännande att se!

Fred: Ja, lite skön och unik stil. Kul att dom vågar testa något annat! :)

Lord Gothic: Ja, galet ambitiöst att göra allt i lera!

Mikael Carlsson: Hehe, det där är väl en vanesak. Men jag håller verkligen med, stor skillnad på att spela pc och konsol. Man kan aldrig slöspela på samma sätt på PC som på konsol. Inte samma mysfaktor. Men ibland är det minst lika bra!

Farbror Atlas: Ah, nice, lägger in länken :)

Lando - 18 januari, 2011

Haha, vår enda svaghet! Nej men, det är sant.. det är lätt att det blir lite väl pilligt. Men dom här snubbarna har gjort sin detaljläxa alright, tycker det är riktigt snygga grejor, välgjort som fan.

För övrigt tar sig projektet.. det blir rätt asballt. Får visa sen.. hoho.

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp