Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Ett par tankar kring 24h-spelandet

6 Skrivet av - 5 januari, 2011

Först och främst, ett stort tack till alla som kom tittade och höll chatten levande under de 24 timmar jag sände live, det var verkligen jättekul att det gick så bra. Över all förväntan! Det här är någonting som kommer hända igen, fast i lite måttligare mängder och troligtvis lite färre spelbyten. Det är möjligt att huvudströmmen flyttas över till justin.tv också då den verkade fungera bättre överlag. Har även börjat kika efter sätt att streama andra konsoler på och förhoppningsvis när jag fått hem lite kablar jag beställt så kan jag streama från alla konsoler i min ägo (Kanske inte samtidigt ;).

Har även funderat över möjligheter att fixa med mikrofon så jag kan prata under spelandet, jag tror det skulle förhöja upplevelsen ganska mycket. Än så länge har jag ingen ordentlig mikrofon så det får bli första steget, hur jag ska få in min röst i streamen blir ett senare problem.

Här följer lite kommentarer om de spel jag spelade:

00:00 – Sonic The Hedgehog 4 – Tror att jag tjuvstartade med nästan 10 minuter faktiskt, jag var otroligt pepp på att börja spela. Sonic känns helt ok att titta på men Time Attack var väl inte det bästa läget då man inte får några extraliv, efter att ha dött på samma ställe ganska långt in i en bana valde jag att dra igång Mass Effect 2 ungefär en halvtimme i förväg.

01:00 – Mass Effect 2 – Påbörjade min insanity-run och vissa drog sig ur lite för att undvika spoilers.

02:00 – Star Wars The Force Unleashed II – Den här typen av spel älskar jag och hade hur kul som helst, att spela i ungefär en timme kändes rätt lagom.

03:00 – The Sims 3 – När det vankades Sims 3 tog det fart i chatten rätt rejält och många hade skoj åt mina långdragna försök att stänga in och elda upp mina simmar, det var så populärt att jag spelade en extra timme.

04:00 – Smackdown VS Raw 2011 – Startade en timme senare pga Sims 3, vid den här tiden var det knappt någon i chatten och spelet i sig var ganska ointressant så det var väl lika bra det.

05:00 – Cars: Mater National – Utgick pga Sims 3.

06:00 – Pac-Man CE DX – Helt awesome spel, fattade först inte hypen över ett nytt Pac-Man men det dröjde inte många minuter förrn man var helt fast.  Började komma in lite fler folk i chatten vid den här tiden.

07:00 – King of Fighters Sky Stage – Ganska tyst i chatten även här, inte många som såg mig skjuta sönder allt jag kom över i detta japanska bullet hell.

08:00 – Crackdown 2 – Fortfarande väldigt lite aktivitet i chatten, var nog lika bra det för det kändes inte så spännande att se mig spela igenom 50 waves i det nya DLCt Deluge (Ett nytt horde-mode, vilket spel har inte det nu för tiden?)

09:00 – Spiderman Shattered Dimensions – Körde igenom första Noir-banan på hard, ganska trevligt spel men det var fortfarande ganska tidigt för de flesta.

10:00 – Splatterhouse – Vid den här tiden började en större skara folk droppa in för lite B-action, Splatterhouse är precis som FUII ett spel precis i min smak även om man känner att en timme i taget räcker så är det väldigt tillfredsställande att banka skiten ur små demoner.

11:00 – Lara Croft and the Guardian of Light – Körde igenom ett par banor för att samla artefakter, kändes lite smått tradigt faktiskt.

12:00 – Prey – Spelet som utspelar sig inne i en stor kebabrulle, man behöver inte ens vara vegetarian för att rygga bakåt men jag tror ändå det var ett ganska intressant spel.

13:00 – Final Fantasy XIII – Hann knappt med något under timmen, han göra ett enda mission, mest för att jag sprang fel en massa. Kändes inte som en höjdare för underhållning och chatten drev iväg och allt annat mellan himmel och jord diskuterades.

14:00 – Rez HD – Ett spel jag inte spelat på 6-7 år men herregud vad tråkigt det var, trodde verkligen jag hade bättre minne än så.

15:00 – Resident Evil 5 (Lost in Nightmares) CO-OP Nikke/XboxflickanHär var väl en av dagens höjdpunkter, eftersom vi hade lite tid över när vi väl klarat Lost in Nightmares drog vi lite L4D2 också.

16:00 – Castlevania LoS – Här började jag känna mig lite sliten, framförallt var det ryggen som började värka. Att sitta hukad över en laptop under många timmar i sträck är inget jag rekommenderar. Skönt spel, ryggen fick vila då jag lutade mig bakåt i soffan och struntade i chatten.

17:00 – Alan Wake (The Signal) – Kanske inte det bästa valet, var en del som drog pga storyspoilers och sånt dära, annars gillar vi Alan Wake även om striderna känns otroligt tråkiga så väger mystiken och stämning upp det. Här var väl även första gången jag började känna mig lite trött.

18:00 – Bioshock 2 (Minerva’s Den) – Minns inte så mycket härifrån faktiskt men Bioshock 2 är rätt awesome så jag antar att det var underhållande att se.

19:00 – Deadly Premonition – Klarade spelet för någon vecka sen och kände att detta behövde en liten knuff, kanske har man inspirerat någon till att skaffa spelet.

20:00 – Assassin’s Creed II – Kan mycket väl ha varit den tråkigaste inledningen någonsin, hade jag vetat det hade jag kanske spelat lite i förväg så man kunde hoppa rakt in i spelets action.

21:00 – Dead Rising 2: Case West – Jag har ju alltid grymt kul när jag lirar DR2, så klart men jag vet inte om det var så intressant att kolla på om jag ska vara ärlig. Började dessutom känna mig rätt trött.

22:00 – Enslaved – Här satte tröttheten sina spår på allvar, nickade till flera flera gånger och spelet i sig kändes inte särskilt intensivt så det var helt klart en utmaning.

23:00 – Red Dead Redemption (zombies) – Piggnade till lite med RDR men det kändes ändå att man varit uppe mycket längre än vad den mänskliga kroppen är gjord för. Hursom, en värdig avslutning med lite halvseriös western zombies.

Allt som allt, mycket lyckat med runt 30 tittare konstant förutom under de tidiga morgontimmarna, på eftermiddagen toppade vi nånstans på runt 60 tittare.

Så nu när det där är klart, vad skulle du vilja se i en live stream nästa gång?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Johannes - 5 januari, 2011

Helt klart en rolig men galen idé. En mikrofon tror jag skulle förhöja mycket men även om det gick att få till en stream där man kan se dig sitta och spela i soffan också.

Plus att man blir ju intresserad av de med praktiska också. Mat? Naturbehov? :D

Peter - 5 januari, 2011

Kul initiativ.
Nästa gång skulle det vara kul med mikrofon ja, och kanske lite gäster som du kan prata med under tiden som du spelar.
Så kan ni prata om spelet, men också om lite olika spelrelaterade ämnen.
Så att det blir som en podcast nästan.

En speedrun genom alla Mario-spelen eller alla Zelda-spelen känns rätt givna inför nästa gång.
Det hade jag gillat.

Drevlin - 5 januari, 2011

Fortfarande nyfiken på hur du fixade Live Stream till XBoxen. Vore skoj om du kunde göra ett inlägg kring det så att vi andra kanske kan lära oss också. :)

Mats - 5 januari, 2011

Han kopplade Xboxen till datorn och streamade sen ut bilden från den.

För att koppla boxen till datorn behöver du en videoingång, idag finns nog det mesta via USB.

Nöjer man sig med lågupplöst bild finns det rätt billiga alternativ men helst vill man nog ha något som klarar HDMI.

Azandir - 7 januari, 2011

Tja..1000+ gamerscore på 24 timmar vore kul att se så länge det inte rör sig om skräpspel.

Simon - 8 januari, 2011

Amnesia: The Dark Descent, men då måste det vara första gången du spelar. Och du måste ha mick. Då skulle jag kolla. :)

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp