Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

No Heroes Allowed, jag älskar dig! (och hatar dig lite, men bara lite)

16 Skrivet av - 19 januari, 2011

När ett spel får en att åka några stationer för långt med tunnelbanan bara för att man vägrar lyfta lyfta blicken från skärmen, när det dessutom får en att ligga vaken i sängen framåt tvåsnåret en vardag och mumla ”Bara ett försök till…” och när det får en att vråla svordomar så fula att grannarna rodnar, ja, då vet man att man har hittat ett sjuhelsikes spel.

Jag pratar om min nya PSP-favorit No Heroes Allowed. Badman, en charmig onding med siktet inställt på världsherravälde, behöver din hjälp, du är nämligen God of Destruction. Godhjärtade hjältar försöker fånga Badman och du ska bygga grottor att skydda honom i. Grottorna består av fyrkantiga block, som du hackar fram gånger genom. Blocken innehåller näring och ur dom föds olika typer av monster, som äter varandra, flyttar om näring, muteras, drunknar, lägger ägg och andra praktiska saker som är bra när man vill ha ett fungerande ekosystem. Det går även att knacka fram vatten ur vissa block, vilket leder till en helt annan flora. Det gäller att hitta en balans som gör att din grotta frodas, samtidigt som du behöver få fram starka monster som kan besegra hjältarna.

No Heroes Allowed är vid första anblick lite gulligt. Charmigt och sött. Men det dröjer inte länge förren spelet krossar dig totalt och snart därpå föreslår att du kanske ska prova på svårighetsgraden ”n00b”. Jag svor högt och länge, och funderade på vad jag missat. Är det någon knapp jag inte tänkt på? Har jag inte hajat i vilket mönster jag ska hugga ut gångarna? Varför är det så många slemklumpar och varför dör mina krigarödlor?!

Jag svalde min stolthet och nötte alla 19 träningsuppdrag, något som inte var helt lätt heller. No Heroes Allowed har en hög inlärningskurva, men när du väl börjar greppa spelets lite djupare mekanik då börjar det hända grejer! Med hjälp av regenererande skelett, lååånga drakar, mystiska fossiler och lite kluriga strategier så går det faktiskt att smiska hjältarna rejält!

Om man ska gnälla på något så måste jag påpeka att musiken tyvärr blir lite tjatig, och Badmans försök att vara rolig kan bli lite smått irriterande efter banans tjugonde försök. Sen hatar jag att det är svårt. Men det är ju också det jag älskar, att spelet verkligen vågar bjuda på en utmaning.

Spelet innehåller ett tvåspelarläge där man hjälps åt att bygga, men det har jag tyvärr inte hittat någon att spela med. Kan vara skitskoj förstås, men jag tycker att No Heroes Allowed är såinibänken bra ändå att jag inte tvekar att rekommendera ett köp för ynka 10 dollar, eller att ni åtminstone spanar in demot som finns att ladda ner på Playstation Network.

Den här trailern är kass i en minut, sen kommer massa fint gameplay!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Johannes - 19 januari, 2011

Hatkärleken är stor. Så väldigt stor.

Jag vill ju älska. Men jag dör. Men det är skoj! Men jag dör. Och det är så pixligt vackert! Men jag dör.

Måste köra fler träningsuppdrag. Jag slog iaf rekord igår och tog mig förbi tredje banan i första tornen, haha :D

Vi får köra två-spelarläge någon gång, om våra vägar möts :)

Markus - 19 januari, 2011

Jag förstår inte varför man inte kan köpa PSP-spel på PSN för att sedan spela på sin PS3:a. Då hade jag köpt detta spel, Half-Minute Hero samt Final Fantasy titlar.

Angelica - 19 januari, 2011

Johannes: Haha, ja, eller hur! Du vet precis hur jag menar. Man argspelar och fräser, men innerst inne njuter man. För att inte tala om när man väl lyckas klå en bana… :D

Jag har kommit på att vatten gör en sjuhelsikes nytta, sköldpaddorna med några spindlar gör verkligen susen om man bygger en rak nedåtgående tunnel. När vattnet absorberat näringen runtom, så bygger man vidare så vattnet sjunker ner och får ännu mer näring. Tillslut har man vatten med massa monster! Funkar dock inte så bra när det kommer magiker som kan kasta magier som rör sig rakt fram genom monstrena :(

Markus: Ja, det är lite synd. Men en del spel går väl spela på båda såvitt jag vet, till exempel nysläppta Angry Birds. Men det ser inte vansinnigt snyggt ut när man blåser upp en så lågupplöst grej på en storbildstv… :(

Jag tycker för övrigt att en PSP är en väldigt prisvärd investering, finns faktiskt många riktigt bra spel till den :)

Fred - 19 januari, 2011

Efterlyser bra plattformspel till PSP, Lirat Daxter å R&C…

Angelica - 19 januari, 2011

Fred: Nya God of War: Ghost of Sparta kanske vore intressant? :) Sen finns ju Little Big Planet till PSP också, det lär vara grymt.

emma - 19 januari, 2011

LBP till PSP är awesome! Har inte spelat PS3 versionen för jag äger inte konsolen, men på PSP var det ingenting jag blev besviken på.

Angelica - 19 januari, 2011

emma: Vad kul att höra, tack för inputen! Hoppas Fred spanar in LBP då :)
PSPn har massa fina guldkorn ju, underskattad konsol i min mening!

Markus - 19 januari, 2011

Angelica, du pratar om ”Mini”-titlar och jo, de går att spela på både PS3 och PSP. Bl.a. så finns den gamla svenska amiga-klassikern Pinball Fantasies där. Nostalgitripp för mig. :)

Jag har länge funderat på att köpa en PSP. Men de gånger jag har tid att spela spel så är jag hemma, och då vill jag helst spela lite PS3-spel. Jag inväntar nog kanske PSP2 innan jag tar något beslut om att införskaffa en handhållen enhet. :P

Angelica - 19 januari, 2011

Markus: Jaha! Det måste jag kolla när jag kommer hem. Jag tyckte jag försökte men fick inte till det. Men jag kanske kollade på något annat som inte var PSP minis. Klurigt, jag känner mig lite n00big när det gäller PSN ibland :) Tack för tipset!

Jo, sån där är jag också. Men när man åker bort är PSP:n hur bra som helst. Semester och sånt, och på sommaren när man bara vill hänga utomhus :) Eller om man pendlar mycket till jobbet eller så. Jag spelar lite psp innan jag ska somna ibland också! #svammel :D

Jokk - 19 januari, 2011

Fred: Sega megadrive collection har en del sjyssta plattformslir tex. Sonic 1,2, Vectorman 1,2 och Kid chameleon.

Sen finns Megaman maverick hunter x (Megaman x-remake) och Castlevania Symphony of the night.

Hm bara gamla spel. Har hört att Prinny: Can I Really Be the Hero? ska vara bra men svårt.

Magnus - 19 januari, 2011

Så, nu har du fått mig att beställa en PSP…

siken - 20 januari, 2011

Åh, första spelet, med världens bästa titel; ”Holy Invasion of Privacy, Badman! What did I do to deserve this?”, är underbar och löjligt svår den med.

Men hur mycket är det som har förändrats sedan det första? Detta är det tredje spelet i serien om jag förstått det rätt?
Iofs, 10 dollar är ju ingenting med tanke på hur bra det första är.

Angelica - 21 januari, 2011

Jokk: Just det, skitbra tips!

Magnus: Haha, vad bra. Spanai n Kingdom Hearts och Patapon också. Och God of War Ghost of Sparta!

siken: Haha, den där titeln är ju helt galne.! Tyvärr är det här mitt första badmanspel, så jag kan inte jämföra så mycket. Men vattendelen är ju ny och den gillar jag skarpt. Alltså att vissa block innehåller vatten och att det blir helt andra monster där det är vattenfyllt. Det finns demo, så prova du! Jag älskar spelet iaf, det bästa jag har spelat i år! :)

Magnus - 22 januari, 2011

Angelica: Gjort, men har istället fastnat för titlar som Ogre Tactics, Jeanne D’Arc, War of the Lions, Half-Minute Hero, No heroes Allowed, Peace Walker och kanske även ett klassiskt Final Fantasy (7, 8 eller 9). :-)

Inlänkat

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp