Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Pysseltastiskt med Little Big Planet IRL

7 Skrivet av - 24 januari, 2011

Little Big Planet 2 släpptes förra veckan till PS3 och några av er kanske redan har hunnit spela det? Recensionerna jag kikat på än så länge har varit mycket positiva och på Metacritic ligger snittet på 92 just nu. Allt talar för succé!

Jag spelade ju Little Big Planet 2-betan i höstas och skrev lite om mina intryck redan då.

Planen var att spela lite LBP2 i helgen, men tiden räckte inte till. Efter att ha hetsspelat No Hereoes Allowed tills jag efter mycket om och med sett sluttexterna rulla, gick jag över till att klara det där sista i Dead Space. Vill ju vara färdig innan tvåan kommer! Fy bubblan vad bra det är alltså.

Men mycket mer tv-spel än så blev det inte, däremot blev det några timmar brädspel igår tillsammans med Oskar, Anna och Robert. Vi lirade Battlestar Galactica The Boardgame som jag verkligen rekommenderar, trots att en spelomgång gärna går loss på 4-6 timmar. Jag fick spela som cylon och förlorade efter att Oskar pekat ut mig som cylon i tidigat skede. Jag pekade tillbaka och försökte hävda min oskuld en stund men eftersom jag är sämst på att ljuga så avslöjade jag mig som cylon genom att skicka en massa cylonrobotar på dom. Hah!

Nåja, Little Big Planet var det. Hittade det här fantastiska klippet där man skapat en Little Big Planet-bana på riktigt, av papper och allt vad det nu är. Underbart hur man tagit kreativiteten från digitalt till analogt. Varför tänkte inte jag på det här? Nu rycker det minsann i pysselfingrarna…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

pixelviking - 24 januari, 2011

Ska bli ruskigt spännande att se vad folk hittar på i LBP2. Med tanke på hur hårt man jobbade i ettan, med de begänsningarna som fanns då… vad kommer inte hända NU, med alla nya verktyg? Spännande!!

SpeLinnea - 24 januari, 2011

Hahaha, ååh vilken fantastisk. Blir att tänka på filmen Science of Sleep när jag ser sån fantasi. (Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=GUCrM5i_W3c )

Andreas ( @ficklampa ) - 24 januari, 2011

aw, mad sött lix! Sitter och flinar för mig själv nu ju! <3

Anton Ericsson - 24 januari, 2011

Jag är helt förälskad i de små sackpersonerna! Har inte hunnit testat så många banor online än, men jag har spelat några ur storyläget och de var riktigt roliga. Hoppas det kommer lika bra banor online i 2:an som det kom till 1:an. :)

Orpon - 25 januari, 2011

När Little big planet släpptes våndades jag och övervägde i ett helt år om jag skulle skaffa en ps3. Nu börjar det om igen. Helvetti.

Angelica - 26 januari, 2011

Pixelviking: Verkligen! Pepp :D

SpeLinnea: Åh, den har jag inte sett. Verkar ju superfin <3

Andreas: Samma effekt på mig!

Anton Ericsson: Ja, sackpersonerna är så himla gulliga. Kul att det går att göra om dom och ändra en massa så dom känns personliga. Och när det gäller onlinebanor så tvekar jag inte en sekund på det, folk lär skapa fantastiska kreationer.

Orpon: Jag med, men sen blev det en PS3 till slut, och jag är supernöjd!

Inlänkat

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp