Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Videoklipp för den vetgirige spelnörden

2 Skrivet av - 4 januari, 2011

Ni har väl inte missat de fantastiskt finurliga små Savepunkt TV-filmerna som Samson Wiklund har knåpat ihop? Varje avsnitt avhandlar något lite krångligt, konstigt eller intressant i spelvärlden och förklarar på ett kul, intressant och ruskigt pedagogiskt sätt hur det ligger till egentligen. Kika på klippet nedan så får du lära dig vad parallaxscrollning är!

Vill du ha mer? Du kan lära dig hur en hitbox fungerar, vad en Magnavox Odyssey är, hur det gick åt helvete för Atari och massor annat ultraspelnördigt vetande hos Savepunkt. När du tröttnat på att se på film kan du slänga ett öga på texterna i deras Podcastskola. Många bra tips för dig som är sugen på att göra en egen podcast.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

EmmyZ - 4 januari, 2011

Ruskigt intressant! Det är ju faktiskt ofta så att det är en massa termer som används när det skrivs om specifika saker, som spel. Och Samson lyckas verkligen förklara bra och grundligt så att man förstår! Bra tips :-D

Angelica - 4 januari, 2011

Ja, Samson är duktig! Gillar att han lyckats rota fram på sånt som jag inte riktigt har koll på :)

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp