Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Visa vad du går för i Bloodline Champions

7 Skrivet av - 26 januari, 2011


Free-to-play är ju det nya heta, och svenskgänget på Stunlock Studios har hakat på trenden när de nyligen släppte sitt arenafighting spel Bloodline Champions till PC.

Spelet faller i genrén MOBA, alltså Multiplayer Online Battle Arena (Nä, jag hittade inte på det där själv alldeles nyss. Eller?) och består enbart av korta multiplayer-rundor där man i lag ska spöa skiten ur varandra, upp till 10 spelare samtidigt. Spelar du gratisversionen finns det bara några få olika klasser att välja på, men betalar du en slant finns det många olika klasser att ta sig an.

Du ser din karaktär snett ovanifrån, styr ditt sikte med musen, hoppar med space, rör dig med WASD-tangenterna och fyrar av dina egenskaper med hjälp av närliggande bokstäver på tangentbordet. Ganska simpla kontroller, så de är ingen större utmaning att bemästra. Nä, i Bloodline Champions är det dina färdigheter som avgör. Ja, dina, alltså inte hur mycket du levlat din valda klass eller något sånt trams. Ren och rå skill. Möter du en likadan snubbe som du spelar, så kan du vara säker på att ni har exakt samma attacker, gör precis lika mycket skada och har lika mycket liv.

Spelar du med andra så gäller det ju förstås att dom också sköter sig, för när man väljer att köra lagbaserade strider är det teamwork till tusen som gäller. Gärna en genomtänkt laguppställning där man blandar de olika bloodline-typerna och alla har koll på sin uppgift. Det är riktigt skoj att gadda ihop sig ett gäng och köra tillsammans online, men var beredd på att möta motstånd! En match brukar ta allt från en halv minut upp till några minuter, men dom blir aldrig särskilt långa. Det finns några olika spellägen att prova på, men jag fastnade mest för att köra gammalt hederligt mitt-lag-dödar-ditt-lag-spelande.

Spelet känns proffsigt byggt. Inget buggande, connectionstrul eller sånt tjafs, bara klick, klick, in och lira. Enkelt ska det vara, sånt gillar jag. Grafiken är välgjord och karaktärsdesignen intressant, de olika bloodlinesen känns verkligen unika med väldigt olika egenskaper, vapen och utseenden. Jag som alltid brukar spela som coola brudar med attityd råkade vid ett tillfälle missa att välja karaktär, och då slumpades det fram en kort, tjock liten muskötsnubbe. Det visade sig dock vara en klockren karaktär för mig och min spelstil. Så nu är jag en kort liten muskötsnubbe för det mesta, som kan göra oljeskutt, kasta krympmanicker och skjuta maskingevärseld när det verkligen gäller.

Men nu undrar jag mest varför ingen snackar om det här? Har spelsverige inget engagemang till övers för PC-spel eller har ni bara inte hajat att spelet existerar? Nåja, det blir min plikt att informera er om vilket awesome lir det här är! Spelet laddar du gratis ned ifrån bloodlinechampions.com, något jag absolut kan rekommendera om du är pepp på arenastrider och hetsigt lagarbete.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Nerdcore - 26 januari, 2011

Verkar påminna en del om Heroes of Newerth/dota/Leauge of Legends/whatever, utan creepsen och pure arena-style. Ska ladda ner gratisversionen direkt, tack för tipset :).

Johan - 26 januari, 2011

Det här verkar mycket intressant. Det första jag tänkte på då jag såg bilderna var att det skulle vara något mmo liknande spel med vanliga som upgraderingar, utrustning och tragetlocking, men detta var ju det motsatta :) Låter mer som ett fps spel där det bara handlar om dina egna färdigheter. Grymt läcker design också :) Skall absolut testa, Tack för tipset!

Emil - 26 januari, 2011

Har lirat beta med kompisar och är riktigt imponerad. Spelet är verkligen gjort för alla. Inga konstig heter. Välj hjälte och ha kul.

Joakim Ericson - 26 januari, 2011

Jag tästade betan och var inte nöjd alls med det här spelet. tur att HoN finns. Heroes of Newearth.

Patrik Söderström - 28 januari, 2011

Kommer att vara releaseparty och streams uppe nästa vecka
http://www.levelupyourgame.net/blc

Angelica - 28 januari, 2011

Nerdcore: Jamen precis! Hoppas du gillar det och att min tips håller :D

Johan: Ja, det konstiga är ju att ingen snackar om det, jag tyckte det var svinkul. Berätta gärna vad du tyckte!

Emil: Precis så! Det verkar vara bra matchmaking, för jag har matchats mot hyfsat likaskillad hela tiden tycker jag.

Joakim Ericson: Hur kommer det sig att du inte gillade det? Vad var det du inte gillade? Skumt, jag har haft jättekul med Bloodline. Men smaken är ju som den är :)

Patrik Söderström: Ah, sweet, det kanske man borde spana in!

Joakim Ericson - 29 januari, 2011

Jag tyckte inte man fick någon spel känsla, Och att striderna var mer tur om man vann eller förlorade. kändes inte som man behövde skills. och spelade ingen som tank i enns team så lose:a men ennu hårdare. tog 1 månad att få beta-key efter man ansökte om den och när man väl fick den så kändes inte den tiden värd det. Mina polare som tipsde om den rekomenderade den men när jag väl fått beta så hade dom redan tröttnat på den. Hade hoppas att spelet skulle va lite mer som PvP i Guild Wars.

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp