Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn!

21 Skrivet av - 17 februari, 2011

I lördags var jag på maskerad. Jag har bannemej världens mest kreativa och nördfina vänner. På festen syntes Mario, Sonic, Elaine Marley, Doctor Horrible, Doctor Who, Arthur Dent, Mirror’s Edge-Faith och massa andra sköna typer. Så fort jag redigerat bilderna lovar jag att visa er, men tills dess bjussar jag på lite bilder på min outfit. Temat på maskeraden var nörd, och man fick absolut inte komma utklädd till sig själv.

Eftersom jag även klassar mig lite som en brädspelsnörd, och en av favoriterna är Arkham Horror (som Spelklassiker-Tobias introducerade mig för!) tänkte jag att jag kunde köra på lite H.P. Lovecraft-tema och svängde lite lätt ihop en Cthuluh-mask.Okej, lite långsökt, jag vet. Men jag gillar tentakler!

Hur som helst blev resultatet en smula amazing. Typ såhär gjorde jag!

En mask i hård papp med kattöron som klipptes bort blev basen, använde mig av kartong, maskeringstejp, limpistol (mycket lim!) och papier-machémassa för att bygga till den. Torkade över natten+några timmar i torkskåpet i tvättstugan.

Provpassning av ull-tentakler. Ståltrådar med tovad ull omkring i tre nyanser. Hittade färdigklädda smala som jag byggde på med ull och tovade med nål tills det var rätt form. Ståltråden gjorde att jag kunde forma tentaklerna.

Plockade loss tentaklerna, målade med akrylfärg och lackade med matt lack. Limmade sedan dit tentaklerna med limpistol.

Jag matchade det hela med grönt nagellack, massa grön eyeliner och en liten klänning jag hade hemma. Tjusigt va? Masken var inte superskön att ha på sig, det gick att andas men dricka drinkar blev lite klurig. Nästa gång, påminn mig om att göra tentakler med inbyggda sugrör, okej?

Har ni klätt ut er till något nördigt på maskerad någon gång? Berätta eller visa jättegärna bilder!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

8bitninja - 17 februari, 2011

Ia! Ia! Cthulhu fhtagn!

Dan Turesson - 17 februari, 2011

Störtskön utklädnad! Imponerande modellering och målning.

Jag var utklädd till bläckfisk på mitt senaste maskeradbesök. Hade sytt fast tentakler i form av extra långa strumpor som hängde ut från tröjärmarna.

När jag ser ditt alster tänker jag att det hade varit roligt om jag hade lagt ner mer krut på förklädnaden. Jag kunde petat dit sugskålar på armarna och kanske skaffat en näbb som ju bläckfiskarna har. Men det är det där med mask i ansiktet, det kan bli väldigt obekvämt.

Holmberg - 17 februari, 2011

Hehe. Snygg mask. och det kan ju aldrig bli fel med Lovecraft! :)

Nördigaste jag gått som på maskerad är nog Legolas men drömmen är att gå som Svampbob fyrkant någon gång :)

Farbror Atlas - 17 februari, 2011

Supersnyggt! :D

hiro - 17 februari, 2011

Jag måste ju säga att du ser förjävlig ut! :D Och i detta sammanhang är ju det en komplimang enligt mig ^^

Skall bli kul att se resten av bilderna :)

Sofia - 17 februari, 2011

Det blev superfint! Visst var det kul att hålla på med masker =D

Kristofer - 17 februari, 2011

Lysande!

Jean - 17 februari, 2011

Väldigt läckert och kreativt, som alltid ;)
Inte långsökt alls, mer lovecraft kan det ju inte bli.
Ser fram emot att se resten av bilderna, älskar maskerad!! (har du sett http://fatuglyorslutty.com ? )

Henke (spelgubben) - 17 februari, 2011

Var evigheter sen jag var på maskerad. Sist jag gick var jag utklädd till tjej :)
Vill du ha bildbevis kan du ju kika på FB ;)

Ina - 18 februari, 2011

Jag har aldrig någonsin blivit bjuden på en maskerad O: Har inte haft möjlighet att fixa en själv heller. Så jag har inte klätt ut mig till nånting alls :P Skulle jag bli bjuden och våga gå så skulle jag nog klä ut mig till Jynx. Pokémonen alltså ;D

Imponerande utstyrsel måste jag säga <3

Nikke - 18 februari, 2011

Jag skulle klä ut mig till Bender som människa, WOOOO WOOOOOOOO!

Gwellmyn - 18 februari, 2011

Det är jättekul med maskerad! Synd bara att man inte får använda utstyrseln så ofta. Jag och Anna har ju gått som Ice-Climbers på maskerad. Tog ganska långa tid att göra dräkterna och sjuuuuukt varma var de.

http://gwellmyn.wordpress.com/2009/09/13/tv-spelsmaskerad/

Linnéa. - 18 februari, 2011

Ofantligt cool kostym! :D det nördigaste och coolaste jag åstadkommit i maskeradväg är när jag gick som woodsprite http://beta.helgon.se/Gallery2/view.aspx?id=3704393&userid=306087&t=8&c=7

Angelica - 18 februari, 2011

Tack för alla kommentarer, kul att ni gillade min outfit :)
Resten av bilderna borde komma upp i helgen!

Jean: Yes, ska man skratta eller gråta egentligen? :(

Ina. Jynx låter svintufft :)

Gwellmyn: Just det, ni var ju jättecoola! Skön grej :)

Linnéa: Länken funkar inte :( Woodsprite låter sjukt coolt!

Linnéa. - 18 februari, 2011

dumma länk!
Ok jag gjorde en specialare, den här ska iaf funka! :)
http://skogen-och-jag.blogspot.com/2011/02/woodsprite.html

Angelica - 18 februari, 2011

Linnéa: Wow! Riktigt coolt. Älskar hårfärgen :D

Tobias - 19 februari, 2011

Sjukt snyggt! :D Här är de två jag har att bjuda på. Den ena från halloween 2007 och den andra från Loadings Mirror’s edge-tävling året därpå. :)

http://www.jvst.se/misc/tobias/scout2.jpg
Action bonus – Vi hade ej planerat att ha matchande kostymer :D
http://www.jvst.se/misc/tobias/scout.jpg

Man-Faith:
http://www.jvst.se/misc/tobias/faith.jpg

Malin - 16 augusti, 2012

Hej!
Gillar masken du har gjort! Ska på maskerad själv med tema film/tv.. Och vill försöka mig på en själv.. Vad är det för hårdpapp du har använt? Är det svårt att få till en? Din är väl inte till salu ;)
Tacksam för lite tips! Känns lite stressigt, maskeraden är på lördag!!
Hälsningar Malin

Angelica - 16 augusti, 2012

Malin: Jag använde den här från Panduro: http://www.pandurohobby.se/Katalog/80-Barn-Junior/8060-Utkladning/806005-Masker/1/672317-Halvmask-katt-18×17-cm

Min mask behållre jag nog, men det var inte jättesvårt att göra, tog lite tid bara :) Jag började givetvis typ två dagar innan med :)

Lycka till med maskeraden! :)

Inlänkat

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp