Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Playstation Network-kompensationen är inte så dum

11 Skrivet av - 18 maj, 2011

Hörrni, ni som är Playstation Network-medlemmar missar väl inte att håva in era gratisspel sen? PSN är ju uppe igen efter att ha varit borta en tid på grund av hackerattacken som ägde rum i påskas. Personligen känner jag mig inte så hårt drabbat av att ha varit utan onlinefunktionerna eftersom det enda jag velat spela online på sistone på PS3:an varit Demon’s Souls och det går ju nästan lika bra att spela offline. Visst känns det lite olustigt att mina uppgifter och mitt lösenord hamnat i händerna på någon obehörig, men om hackers ger sig sjutton på att knäcka någonting så undrar jag om det inte lika väl hade kunnat vara Microsoft eller Nintendo som råkat ut för det. Men nu är Playstation Network i alla fall uppe och rullar igen, och Sony ber oss om ursäkt genom att lova bjuda på ett välkommen tillbaka-paket framöver.

Man kommer att få välja två gratis PS3-spel av följande:
LittleBigPlanet
Infamous
Wipeout HD/Fury
Ratchet and Clank Quest for Booty
Dead Nation
Samt två gratis PSP-spel av följande:
LittleBigPlanet
ModNation Racers PSP
Pursuit Force
Killzone Liberation

Jag har inte bestämt mig ännu, men det lutar åt Dead Nation (som jag spelat och gillar!), Infamous, Little Big Planet och Killzone. Smart av dom att bjuda på Infamous såhär lagomt inför releasen av tvåan också.

Jag tycker kompensationen är bussig från Sonys sida. Flera spel att välja på till två olika format, och man får ju faktiskt fyra stycken. Jag ser det mest som en kompensation för att mina uppgifter läckts, inte så mycket för att ett onlinenätverk jag inte behöver betala ett jota för att använda mig av i vanliga fall har legat nere några veckor. Dessutom får alla PSN-användare en månads gratis plus-medlemskap, om man redan är PSN Plus-medlem så får man ytterligare 30, dvs 60 dagars Plus. Mer info om allt det här hittar du på Sonys blogg. Från det att komensationsprogrammet gått live så har man 30 dagar på sig att hämta sina gratisspel, och alla som hade ett PSN-konto den 20:e april omfattas.

Vilka spel väljer ni? Tycker ni kompensationen är tillräcklig?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

David - 18 maj, 2011

Det tycker jag absolut att den är. Jag menar, ursäkten/kompensationen kunde ha bestått i en ursäkt och någon månads gratis plus. Nu får användarna faktiskt 4 (!) gratis spel, och till råga på det så är det ganska bra titlar också. Som du sade precis, det kunde lika gärna ha varit Microsoft eller Nintendo som hade blivit drabbade. Nu föll nitlotten på Sony och har väl hackers/crackers/whatever bestämt sig så är det väl ganska så kört.

Plus för Sony!

Pierre - 18 maj, 2011

Hade inte förväntat mig att få någon kompensation öht. Så jag blev positivt överraskad.
De kunde likagärna g låta oss välja mellan 5 indiespel som ingen bryr sig om, men nu blev det ändå 5 bra spel som fått bra betyg. :)

Själv tror jag att jag kommer att välja wipeout hd/fury och quest for booty eller dead nation då jag redan har spelat de andra.

Shebsa - 18 maj, 2011

Väldigt trevligt att de har valt att kompensera oss.

Är lite kluven över vilka spel jag ska välja, har inte spelat något av dem.
Lutar mot Wipeout HD och Dead Nation för PS3

EmmyZ - 18 maj, 2011

Jag håller med om att det är nice av Sony att kompensera. Fast jag tillhör den skara som kanske inte tycker att titlarna var så superheta. Hade kanske gärna blivit erbjuden roligare titlar (speciellt till PSP) och bara tagit ett spel, än fyra okej.

Men ändå, cred till Sony för att de verkligen försöker kompensera. För det är ju just för att hackade uppgifter läckt som de vill kompensera (tror jag i alla fall) och inte för att PSN legat nere. Att spärra kort och byta lösenord är dock en process som är ganska kostsam i tid och ork – förutom att en del måste betala för att få nya kontokort.

För min del blir det iaf LBP och Killzone till PSP samt Infamous och antingen Dead Nation eller Ratchet. Har inte riktigt bestämt mig :-)

Jonna - 18 maj, 2011

Kompensationen är ju helt okej, fast rätt surt för oss som redan har alla spel som det finns att välja mellan.. Så jag hade ju gärna sett att man fått någonslags gift card, eller en påfyllnad i sin wallet istället, så man fick välja vilket/vilka spel som helst i Playstation Store.
Men kul för de som inte redan har köpt spelen än, för det är riktigt bra titlar.

Att man också fått påfyllnad på sitt Plusmedlemskap är ju också skoj.

Johannes - 18 maj, 2011

Jag tycker kompensationen är bra. Personligen äger jag, tyvärr, redan de titlar som jag är mest intresserad av men det är ju knappast Sonys fel och tanken är, som sagt, god.

Det blir iaf ett bootylicious questande med Ratchet&Clank… på PSP är jag lite osäker på vad jag ska välja men det blir nog gott oavsett! :D

Johannes - 18 maj, 2011

För övrigt så rekommenderar jag Dead Nation starkt till de som inte har det i sin ägo än. Det är bara att krypa upp i co-op-soffan och kötta zombies! Sjukt roligt :)

Anders Brunlöf - 18 maj, 2011

Jag rekommenderar starkt både inFamous och Dead nation! Men vad får jag, som alltid är trogen Sony och redan äger alla spel i listan? Hade gärna sett att man fick en motsvarande valör att spendera i PSN-Store istället..

Nikke - 18 maj, 2011

Detta kan mycket väl få mig att plocka fram PS3 igen, Infamous har jag redan men LBP skaffade jag aldrig och det har man ju ändå varit lite nyfiken på.

Angelica - 18 maj, 2011

Hörrni, här har jag inte bloggat på vad som känns som evigheter och ändå är ni svinsnabba med att in och kommentera. Fasiken vad najs! :)

Angående att de mest trogna redan har spelen, så är ju det lite synd. Vet inte riktigt hur man hade kunnat lösa det som bäst, att ge bort presentkort skulle ju säkert kosta skjortan (jag antar att det finns en del gällande dom spelen som ges bort som inte kostar Sony skjortan).

Peder - 20 maj, 2011

Blir LittleBigPlanet och Infamous för mig, har varit sugen på dem ett tag. Har redan Ratchet å Wipeout så det blir perfa.

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp