Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

Magic The Gathering Duels of the Planeswalkers 2012

11 Skrivet av - 30 juni, 2011

Det populära fantasy-kortspelet Magic The Gathering har nyss släppts i en ny uppdaterad digital version och jag, som är gammal Magic-kortsamlare, tyckte det var värt en närmre titt!

Magic The Gathering Duels of the Planeswalkers 2012 går precis som kortspelet ut på att bygga upp en arme av kämpar för att attackera motståndaren och få ner dennes liv till noll. Till sin hjälp har man en kortlek med monster, kämpar, magier och resurser. Det handlar om planering, kunna tänka i flera steg, förutse motståndarens handlingar och ja, att ha en gnutta tur.


Det jag gillar med Magic The Gathering Duels of the Planeswalkers 2012, förutom att jag får känna mig lite smart och fiffig när mina hänsynslösa attackplaner går hem, är hela den grafiska stilen. Korten är prydda med vansinnigt vackra illustrationer och trots att spelet utspelar sig på ett bord med kort så känns det ändå som att jag upplever en värld, större och mer magisk än i många andra spel.

Helt enkelt är det dock inte. Är man en Magic the Gathering-färsking och varken testat tidigare Magic-spel eller sysslat med det fysiska kortspelet så har man en brant uppförsbacke att vänta. Det är många specialregler att lära sig, och det tar en stund att komma in i tänket. Innan jag hunnit damma av mina gamla Magic-skills hann jag svära både en och tre gånger över att jag inte tryckt på pausknappen för att hinna sticka in rätt kort mellan motstånaderns attacker. Det ger ju förstås med sig efter man lirat lite, men innan dess finns det risk för viss frustration.

Flott nog kan man lira både mot och tillsammans med en vän, men värt att notera är att flera av spelets spellägen måste låsas upp genom att man lirar kampanjen själv. Kampanjen är skoj, så det är inte hela världen men jag ogillar när spelet tvingar mig att lira ett visst läge för att få tillgång till andra.

Det jag saknar vi spelet är möjligheten att själv få gå loss och bygga mina egna lekar från scratch. Det finns färdiga lekar som man kan lägga till och ta bort en del kort i, men att få bygga helt från grunden verkar tyvärr inte gå.

Okej, ni som har stenkoll på Magic The Gathering vet ju att det släpptes en digital version redan 2009, som dessutom seglade upp i topp på försäljningslistorna. Vad är då skillnaden mellan Magic The Gathering Duels of the Planeswalkers och Magic The Gathering Duels of the Planeswalkers 2012, egentligen? Jo, förutom att det är allmänt upphottat så innehåller Magic 2012 en matig kampanj och nya spellägen, bland annat ett där man tillsammans med sina vänner man möta feta ärkefiender.

På det stora hela är Magic The Gathering Duels of the Planeswalkers 2012 riktigt skoj spel när man väl fått kläm på hur det funkar. Kan rekommendera att man åtminstone spanar in demon! Det är PC, Xbox 360 eller PS3 som gäller om man är sugen på att spana in Magic The Gathering Duels of the Planeswalkers 2012, som finns att köpa på respektive nedladdningstjänster.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

hiro - 30 juni, 2011

Visst är det bra! Som du säger det är helt fantastiskt kul när just den där super-sneaky planen går ihop ^^

Nu försöker jag få mina polare här att köpa riktiga Magic kort, men tyvärr är de rätt skeptiska. Även om en redan laddat hem sitt egna Planeswalkers 2012 och vi sitter och kör versus på kvällarna.

Meroigo - 30 juni, 2011

Åeeh, jag blir så avis, jag spelade en del Magic innan jag flyttade till Japan… Plus att jag inte har 360 längre, sålde den när jag besökte Sverige i julas. ;_; Jag hade den tidigare versionen av XBLA-Magic! Det var skoj, tror lätt detta är skojigare för det brukar ju speluppföljare vara. ^^ …fast jag har ju en dator som detta spelet ju också finns till! Kanske ska kolla in detta spelet om jag får tid över… :D

Axel - 3 juli, 2011

Enormt beroendeframkallande, något annat går inte att säga, co-op är riktigt trevligt och att slå en kompis i en jämn match är alltid roligt.

Angelica - 5 juli, 2011

hiro: Jag läste om det på bloggen, vad kul att du blivit hooked! :D Jag funderar också på riktiga kort, kan dock bli en dyr hobby!

Meroigo: Åh, synd :( Men det finns ju på pc och ps3 också så du kan ju som sagt spana in det där :)

Axel: Ja, verkligen, när man väl kommit in i det :)

Alucard - 5 juli, 2011

Riktigt grymt spel, speciellt när man kör tillsammans med, eller mot någon man känner.
Synd bara att man inte kan skapa helt egna lekar, som sagt.
Men det fick mig i alla fall att springa till Magic auktioner på nätet och hotta upp mina gamla lekar lite :)

hiro - 5 juli, 2011

Angelica:

Vi sitter för fullt och lirar Magic här nu med riktiga kort. Nu i början är det inte så farligt dyrt. Men man sitter ju och dregglar på kort över nätet ^^ Klicka en ”shoppingbasket” med en trevlig liten lek från en ”köpa magic kort” sida och insåg att jag INTE skulle trycka på BUY när det stod $120 ^^

Lania - 10 juli, 2011

Ah, jag älskar Magic. ^^ Kör mest med riktiga kort, men kör ibland Magic Online. Där kan man ju köpa kort precis som vanligt och göra sin egen lek. Mycket bra, men programvaran är sjukt gammal. ;) Men det funkar!

Mikael - 16 november, 2011

Trots vissa förenklingar av magic-reglerna så tycker jag också att duels of the planeswalkers 2012 är ett extremt roligt spel för pengarna.
En expansion har redan släppts, och idag ska ytterliggare två nya decks släppas till xbox360 och PC (ps3 får dem senare).
Ett röd/vitt soldatdeck och ett svart zombiedeck.
Mycket trevligt!
/Mikael

Inlänkat

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp