Xboxflickan & Nikke

Årets spelblogg 2009

5 anledningar att testa The Secret World gratis i helgen

4 Skrivet av - 3 augusti, 2012

Onlinerollspelet The Secret World firar sin första månad med att öppna portarna och låta alla spelare spela gratis i helgen. Själv är jag helsåld och här får du fem anledningar till varför du också borde ge det en chans!

Funcom vet hur man berättar historier
Har du kanske redan spelat dom hyllade äventyrsspelen The Longest Journey och Dreamfall? Då vet du att Funcom har koll på det där med att berätta historier och skapa intressanta världar. Jag hade det inte, och blev därför väldigt förvånad när jag redan några timmar in i spelet lägger märke till hur jag noga, noga lyssnar på dialogen och läser alla ledtrådar jag hittar. Jag vill på riktigt veta precis vad som har hänt med staden Kingsmouth och varför. Istället för att som i mina World of Warcraft-dagar hoppa över dialogen och gå dit pilen pekar för att döda 10 grisar så bryr jag mig om vad som händer och får en historia värld att uppleva på köpet.

Allt du trodde var på låtsas? På riktigt!
Vampyrer, varulvar, sjöodjur, dimmor som väcker döda till liv, demoner, spökskepp, en preppy skola för övernaturligt begåvade kids, ett hemsökt nöjesfält… I The Secret World finns allt det där! Är du ett fan av H.P Lovecraft, Stephen King eller Neil Gaiman så kommer du att älska The Secret Worlds invånare och miljöer.

Ett klassfritt samhälle
Du spelar spelet som människa, man eller kvinna och väljer vilken fraktion du vill tillhöra. The Illuminati, Templars eller Dragon. Vilket du väljer spelar egentligen inte så stor roll, de flesta uppdragen som jag stött på är likadana oavsett och du kan utan problem spela i party med spelare från andra fraktioner. Vad du däremot inte behöver välja är något klass. Spelet ger dig ett hjul fyllt av olika egenskaper och du kan välja fritt i vilken riktning du vill gå och när som helst testa på att lägga poäng någon annanstans. Du kan ha två vapen samtidigt, det finns närstridsvapen, skjutvapen och magier att välja på. Fritt fram att blanda! Någon nivå har du inte heller, men erfarenhetspoängen trillar in och du får poäng att spendera på nya egenskaper med jämna mellanrum.

Moderna tider kräver moderna hjälpmedel
Du rapporter in dina prestationer med hjälp av din smartphone, du hackar datorer och spionerar i övervakningskameror. Kört fast i ett extra klurigt uppdrag? Tryck på b så öppnar spelet upp google åt dig (inne i spelet!) och du kan söka rätt på hur lång ”Don’t stop believing” är så att du kan räkna ut var i havet båtkaptenen har dumpat sin skatt.


Använd bara pitolerna i nödfall!

Striderna i The Secret World är egentligen inget särskilt för dig som varit nere med MMO-spel förut, men investigation-uppdragen däremot! Här blir betydligt mer knep och knåp än knytnävar när du stöter på uppdrag som inte går att lösa med våld. Mysterier att reda ut, lösenord att gissa, osynligt bläck att läsa, dikter att dechiffrera, flygande korpar att följa och en hel uppsjö av klurigheter som kräver att du tänker utanför lådan (och ibland gör en och annan google-sökning!).

Det har hänt att jag stött på en och annan bugg och spelet är ganska krävande prestandamässigt. Men utöver det har jag kul med The Secret World. Jag utforskar, upptäcker och kan inte sluta förvånas över att jag för en gångs skull i ett MMO hänger kvar för att lyssna på dialogen. Jag hoppas att du som läser det här och känner minsta lilla sug ger spelet ett chans i helgen, det är ju ändå gratis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Tjyfven - 3 augusti, 2012

Bra tips! Passande sätt att spendera sista helgen på semestern :)

LifesPlayground - 5 augusti, 2012

Har varit med i spelet sedan första betan och kan även jag rekommendera det.

Joakim Ericson - 7 augusti, 2012

Snart kommer Guild Wars 2 :D 17 days 13h 35m 43s

Stoffe - 9 augusti, 2012

Nej tack, har spelat AoC till och från sedan det släpptes och tycker inte att Funcom är speciellt duktiga på det här med mmorpg. Age of Conan hade djup, skönhet och ett vackert soundtrack som överklassar det mesta, men det var samma skit om och om igen och det är precis vad jag känner ang The Secret World. Det är ett klassiskt mmorpg i en lite finare förpackning.

Skriv en kommentar

The Inverted Castle

Senaste kommentarer

Kategorier

Facebook

Kommande spelsläpp